Οκτώ Ελληνοκύπριοι συνελήφθησαν στα κατεχόμενα (ΒΙΝΤΕΟ)

Το πραγματικό του πρόσωπο έδειξε και πάλι το κατοχικό καθεστώς, κατά την επίσκεψη του κλιμακίου της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην κατεχόμενη Αμμόχωστο την Τρίτη 8 Μαΐου. Προκλητικοί «ψευδοαστυνομικοί» συνέλαβαν για 10 λεπτά εννέα συνολικά πρόσωπα, οκτώ Ελληνοκύπριους και μία Βρετανίδα με την αφορμή ότι αποθανάτιζαν με το κινητό τους τηλέφωνο, σημεία της Αμμοχώστου.



Οκτώ Ελληνοκύπριοι και μία Βρετανίδα τέθηκαν υπό ολιγόλεπτη κράτηση από λεγόμενους αστυνομικούς του κατοχικού καθεστώτος, ενώ βρίσκονταν στην Αμμόχωστο κι ανέμεναν τους Ευρωβουλευτές.

Κατά την αναμονή των Ευρωβουλευτών, τα 9 πρόσωπα φωτογράφιζαν με τα κινητά τους τηλέφωνα διάφορα σημεία της Αμμοχώστου ενω βρίσκονταν στην παραλία της «Γλώσσας», μ’ αποτέλεσμα να ενοχληθούν οι κατοχικές αρχές.

Ανησυχεί ο Αμερικανός πρέσβης για επεισόδιο στα ελληνοτουρκικά (BINTEO)
Πόσο πιθανός είναι ο πόλεμος Ελλάδας και Τουρκίας;
Σύμβουλος του Ερντογάν απειλεί με προσάρτηση των κατεχομένων

Όπως πληροφορήθηκε το Sigmalive, οι 9 συλληφθέντες οδηγήθηκαν σε «αστυνομική κλούβα» του καθεστώτος, όπου εκεί εξετάστηκαν ενδελεχώς τα κινητά τους τηλέφωνα.

Αφού διαγράφηκαν όλα τ’ αρχεία από το κινητό τους τηλέφωνο, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, η «αστυνομία» έλαβε αυστηρά μέτρα ασφαλείας και παρότι υπήρξαν στιγμές φραστικής έντασης, δεν σημειώθηκε κάποιο επεισόδιο.

Επίσης, με δάκρυα στα μάτια και φωνάζοντας ειρήνη, peace, barış, πολλοί Αμμοχωστιανοί συνόδευσαν σήμερα τους Ευρωβουλευτές μέλη της Επιτροπής Αναφορών.

Την ίδια ώρα δηλώσεις έκανε ο "υπουργός εξωτερικών" Κουντρέτ Οζερσάι, τονίζοντας ότι η Ευρώπη δεν είναι αμερόληπτη σε σχέση με το θέμα των Βαρωσίων.

Σκοπός της επίσκεψης των Ευρωβουλευτών είναι να επανέλθει στο προσκήνιο το θέμα της επιστροφής της Αμμοχώστου.

Η αποστολή των Ευρωβουλευτών επρόκειτο να επισκεφθεί την παραλία στο Κωστάντια στις 10.30.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης, οι Ευρωβουλευτές επρόκειτο να μεταβούν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια, όπου θα είχαν κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη της Προέδρου της Επιτροπής και επικεφαλής του κλιμακίου Cecilia Wikström και του Δημάρχου Αμμοχώστου Αλέξη Γαλανού.


Με σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους υποδέχθηκαν στην παραλία Αμμοχώστου τους Ευρωβουλευτές ομάδα Τουρκοκυπρίων

Με σημαίες της Τουρκίας και «σημαίες» του ψευδοκράτους συγκεντρώθηκαν άτομα στον χώρο όπου αναμένεται να αφιχθούν εντός ολίγου οι Ευρωβουλευτές της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου στην παραλία της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Στον χώρο βρίσκονταν και Ελληνοκύπριοι, οι οποίοι μετέβησαν στην Αμμόχωστο για να στηρίξουν την εκδήλωση των Ευρωβουλευτών, καθώς και μέλη της "αστυνομίας" του ψευδοκράτους.

Η αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου απαριθμεί 9 άτομα. Πρόκειται για τους Ευρωβουλευτές Cecilia Wikström (Σουηδία), Πρόεδρος Επιτροπής – επικεφαλής κλιμακίου, Alberto Cirio (Ιταλία), μέλος, Rosa Estaràs Ferragut (Ισπανία), μέλος, Σοφία Σακοράφα (Ελλάδα), μέλος, Igor Šoltes (Σλοβενία), μέλος,  Teresa Jiménez-Becerril (Ισπανία), μέλος,  Δημήτρη Παπαδάκη (Κύπρος), μέλος, και Τάκη Χατζηγεωργίου (Κύπρος), μέλος. Οι τρεις τελευταίοι Ευρωβουλευτές συμμετέχουν αυτεπάγγελτα.

Πανό για την Αμμόχωστο είχαν οι ελληνοκύπριοι στο χώρο της εκδήλωσης

«Αμμόχωστος νυν και αεί παρελαύνει ζωντανή!» αναγράφεται σε πανό το οποίο κρατούν οι Ε/κ που είναι συγκεντρωμένοι μπροστά στο ξενοδοχείο Κωστάντια εν αναμονή της αντιπροσωπείας των Ευρωβουλευτών.

Στο χώρο έφτασε και ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός καθώς και 4 Ελληνοκύπριοι βουλευτές, Γιώργος Γεωργίου και Γιώργος Κάρουλας του ΔΗΣΥ, Σκεύη Κουκουμά και Νίκος Κέττηρος του ΑΚΕΛ. Την εκδήλωση καλύπτουν και τ/κ ΜΜΕ.

Καθοδόν προς την «Γλώσσα» οι Ευρωβουλευτές σταμάτησαν στο σπίτι του Λοΐζου Αυξεντίου, ο οποίος καταχώρησε το 2004 την αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο, εκ μέρους της Κίνησης Προσφύγων Αμμοχώστου και η οποία ζητά την επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της.

Δείτε τα βίντεο





Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'