O «Ερντογάν» της Ουγγαρίας νικητής στις εκλογές - Φιμώνει μέσα ενημέρωσης και δικαιοσύνη

Ο Βίκτορ Όρμπαν ενισχύθηκε μετά τη συντριπτική νίκη του κόμματός του την Κυριακή στις βουλευτικές εκλογές στην Ουγγαρία, γεγονός που θα του επιτρέψει να συνεχίσει και να εδραιώσει τη συγκέντρωση των εξουσιών και τις αντιπαραθέσεις του με την ΕΕ. Έρχονται άσχημα χρόνια για την Ευρώπη. Μετά την δικτατορία Ερντογάν ακολουθούν δικτατορίες σε Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία;


Η επιτυχία ενός από τους πιο αμφιλεγόμενους πρωθυπουργούς στην Ευρώπη είναι άνευ προηγουμένου: με σχεδόν όλα τα ψηφοδέλτια καταμετρημένα και έπειτα από την έντονη κινητοποίηση των ψηφοφόρων του το Φιντές συγκέντρωσε το 48,8% των ψήφων έχοντας προβάδισμα σχεδόν 30 μονάδων από το Γιόμπικ, το εθνικιστικό κόμμα.

Το αποτέλεσμα αυτό σημαίνει ότι το Φιντές συγκεντρώνει 133 έδρες στο κοινοβούλιο σε σύνολο 199 και άρα ξανά την υπερπλειοψηφία, όπως και στις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, το 2010 και το 2014, κάτι που θα του επιτρέψει να μπορεί να περνά συνταγματικές μεταρρυθμίσεις.

«Η χώρα είναι πορτοκαλί», το χρώμα του Φιντές, ανέφερε στην πρώτη του σελίδα το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα το Index.hu, ένας από τους μεγαλύτερους ειδησεογραφικούς ιστότοπους της Ουγγαρίας.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι του δεν βιάστηκαν να συγχαρούν τον 54χρονο Όρμπαν, η ακροδεξιά ρητορική του οποίου κατά «της μεταναστευτικής εισβολής», της πολυπολιτισμικότητας και της φερόμενης παρέμβασης «των Βρυξελλών» αποτελούν σπαζοκεφαλιά για κάποια κράτη μέλη της ΕΕ.

Όμως ο Όρμπαν δεν είναι μόνος. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός που το 2015 ύψωσε έναν φράχτη πολλών εκατοντάδων χιλιομέτρων για να εμποδίσει την είσοδο στη χώρα των προσφύγων, τους οποίους παρομοιάζει με «τρομοκράτες», εμφανίζεται ενδυναμωμένος από τη σκλήρυνση της μεταναστευτικής πολιτικής πολλών ευρωπαϊκών χωρών.

Ήδη σύμμαχος με πολλές χώρες της κεντρικής Ευρώπης, μεταξύ των οποίων η Πολωνία, στην εθνικιστική του σταυροφορία, έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να συνεργαστεί με την Ιταλία και την Αυστρία, σχηματίζοντας μια συμμαχία των χωρών που αντιτίθενται στους μουσουλμάνους πρόσφυγες. Στη Βιένη βρίσκεται στην εξουσία από τον Δεκέμβριο ένας συνασπισμός των συντηρητικών και των ακροδεξιών. Στη Ρώμη η ακροδεξιά Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι είναι επικεφαλής ενός συνασπισμού της δεξιάς που κέρδισε στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Μαρτίου.

«Η αντιστροφή των αξιών και η μαζική μετανάστευση που προωθεί η ΕΕ απορρίφθηκαν και πάλι», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η Μαρίν Λεπέν επικεφαλής του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο. Ο Ολλανδός Γκέερτ Βίλντερς, επικεφαλής του αντι-ισλαμικού ακροδεξιού Κόμματος για την Ελευθερία επίσης συνεχάρη τον Όρμπαν.

«Αυτό το παλιρροϊκό κύμα υπέρ του Φιντές δίνει στον Όρμπαν τεράστια νομιμοποίηση εξαιτίας του αυξημένου ποσοστού συμμετοχής», εκτιμά ο πολιτικός επιστήμονας Ντάνιελ Χέγκεντους του Freedom House, ο οποίος προβλέπει την εντατικοποίηση «των επιθέσεων ενάντια στην αποδυναμωμένη κριτική της κοινωνίας των πολιτών».

Από το 2010 το Φιντές έχει φιμώσει και θέσει περιορισμούς σε πολλούς θεσμούς, όπως τα μέσα ενημέρωσης και η δικαιοσύνη, αλλά επίσης και τομείς της οικονομίας και του πολιτισμού. Και όλα αυτά εντελώς νόμιμα χάρη στην υπερπλειοψηφία που διαθέτει στο κοινοβούλιο και χωρίς να συγκινείται από τις επικρίσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πολλών διεθνών παρατηρητών.

Πριν τις εκλογές ο Όρμπαν είχε δηλώσει ότι επιθυμεί να λάβει «ηθικά, πολιτικά και νομικά μέτρα» εναντίον των αντιπάλων του. Επίσης είχε διαβεβαιώσει ότι διαθέτει έναν κατάλογο με τα ονόματα 2.000 ανθρώπων που πληρώνονται για να ανατρέψουν την κυβέρνησή του.

Θυμίζει τον παρανοϊκό δικτάτορα Ερντογάν που φίμωσε ΜΜΕ και δικαιοσύνη και φυλακίζει τους πολιτικούς του αντιπάλους.

«Γνωρίζουμε ακριβώς ποιοι είναι, γνωρίζουμε τα ονόματά τους, για ποιον και πώς εργάζονται», είχε απειλήσει, θέτοντας στο στόχαστρο συγκεκριμένα μη κυβερνητικές οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από τον Αμερικανό, ουγγρο-εβραϊκής καταγωγής δισεκατομμυριούχο George Soros.

Ένα νέο πακέτο μέτρο το οποίο έχει προετοιμαστεί για να εφαρμοστεί μετά τις εκλογές και έχει την επονομασία“Stop Soros” προβλέπει τη φορολόγηση των ΜΚΟ που «στηρίζουν τη μετανάστευση», ένας πολύ γενικός όρος.

Πράγα και Βαρσοβία συγχαίρουν τον Όρμπαν
Ο Τσέχος πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις συνεχάρη τη Δευτέρα τον Ούγγρο ομόλογό του Βίκτορ Όρμπαν για την «πειστική» νίκη του στις βουλευτικές εκλογές, επισημαίνοντας στο Twitter ότι ανυπομονεί να συνεργαστεί μαζί του.

Από την πλευρά του και ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι έδωσε τα συγχαρητήριά του στον Όρμπαν, τον πιο στενό σύμμαχο της Βαρσοβίας απέναντι στις Βρυξέλλες, για την εκλογική του νίκη.

«Ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων δεν είναι ποτέ εύκολος», σχολίασε ο Μοραβιέτσκι στο μήνυμά του στο Twitter και «η στήριξη της πλειοψηφίας της κοινωνίας δείχνει ότι αυτή η προσπάθεια αξίζει».

Ευχήθηκε μάλιστα στον Όρμπαν να έχει κατά τη διάρκεια της τρίτης συνεχόμενης θητείας του στην πρωθυπουργία «μόνο επιτυχίες για την Ουγγαρία και την Ευρώπη».

• Πορεία Πολωνών νεοναζί με συνθήματα εναντίον των μεταναστών και του Ισλάμ (ΒΙΝΤΕΟ)
Αν. Υπουργός Άμυνας της Πολωνίας: «Εμείς μάθαμε στους Γάλλους να τρώνε με πιρούνι»

Στο μεταξύ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και απεσταλμένος της Πολωνίας στην ΕΕ Κόνραντ Σιμάνσκι δήλωσε ότι η νίκη του Όρμπαν αποτελεί επιβεβαίωση της πολιτικής χειραφέτησης της κεντρικής Ευρώπης. «Πρόκειται για επιβεβαίωση της πολιτικής χειραφέτησης της κεντρικής Ευρώπης», σχολίασε μιλώντας στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TVN-24.

«Η χειραφέτηση αυτή δεν έχει στόχο να πολεμήσει κάποιον, αλλά να αναγάγει την κεντρική Ευρώπη σε έναν πολύ εποικοδομητικό εταίρο στην Ευρώπη και την ΕΕ», εξήγησε.

Μετά από αυτά, ένα μόνο θα σας πω. Ο Χίτλερ εξελέγη Καγκελάριος από τους Γερμανούς μετά από νόμιμες εκλογές. Η νομιμότητα καθορίζεται από την εκάστοτε εξουσία.

Η Ευρώπη ήδη διανύει μια νέα σκοτεινή περίοδο που ας ελπίσουμε ότι δεν θα στοιχίσει και πάλι εκατομμύρια νεκρούς. 

Σημειώσεις
• Είναι τυχαίο ότι το όνομα Ουγγαρία προέρχεται από το Hungary δηλαδή τη χώρα των Hun όπως αποκαλούνται στα αγγλικά οι Ούννοι; (οι ίδιοι οι Ούγγροι αποκαλούν τους εαυτούς τους Μαγυάρους)
- Είναι τυχαίο ότι οι Ούγγροι (Ούννοι) στον Β' ΠΠ πολέμησαν στο πλευρό των Γερμανών Ναζί ως Waffen SS, όπως και ότι πολλοί από αυτούς υπηρέτησαν κατευθείαν ως «γνήσιοι» Άριοι στα ναζιστικά στρατεύματα;
- Είναι τυχαίο ότι στην Ελλάδα κατά την κατοχή του 1941-1945 οι Έλληνες αποκαλούσαν τους Ναζί Ούννους;

Διαβάστε ακόμα
Ανοικοδομείται η πόλη γενέτειρα των Ούννων

• Είναι τυχαίο ότι η Ουγγρική γλώσσα είναι ανήκει στις Ουραλοαλταϊκές και τουρανικές γλώσσες είναι δηλαδή συγγενική με την τουρκική γλώσσα αλλά και την αρχαία γλώσσα των Ούννων; (Δεν ανήκει στην Ινδοευρωπαϊκή ομογλωσσία Ελληνικά, Αλβανικά, Λατινικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Βουλγάρικα, Ρώσικα κλπ)

Νικ Κόσμος για τα Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'