Siemens: Αίτημα για κλήση Κούλη και Ντόρας

Αίτημα να κληθούν να εξεταστούν ως μάρτυρες ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, και η Ντόρα Μπακογιάννη για τα δώρα που δέχθηκαν από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, κατέθεσε ο  συνήγορος του κατηγορούμενου για τα «μαύρα ταμεία της Siemens» Γιώργου Σκαρπέλη, Γιάννης Μαντζουράνης.


Ο συνήγορος του πρώην στελέχους του ΟΤΕ ζήτησε την κατ' αντιπαράσταση εξέταση των δύο πολιτικών με τη γραμματέα του Χριστοφοράκου, η οποία συνεχίζει την κατάθεσή της για τρίτη ημέρα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Διαβάστε επίσης
• Η Μάρεβα Μητσοτάκη στα Paradise Papers -«Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικόν»;
• Παραπομπή για κακούργημα για Μαρινάκη κι άλλους 27
• Κι άλλες δίκες ακολουθούν τον «δρόμο» της Siemens

Ο κ. Μαντζουράνης, έκανε λόγο για «σωρεία προσφορών» προς «τρυφερούς βλαστούς πολιτικής δυναστείας» που πρέπει να ερευνηθούν. Ανέφερε, επίσης, ότι «τα περίφημα τηλεφωνικά κέντρα» ήταν αξίας 137.000 ευρώ και τόνισε πως ο κ. Μητσοτάκης έδωσε προκαταβολή γι αυτά λίγες μέρες αφού έφυγε ο κ. Χριστοφορακος από τη Siemens τον Δεκέμβριο του 2007, ενώ τα εξόφλησε μετά την έφοδο του εισαγγελέα στα γραφεία της γερμανικής εταιρείας, τον Μάιο του 2008.
Η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ,  καθώς -όπως τόνισε- δεν αφορά την κατηγορία, ωστόσο -όπως ανέφερε- η παροχή δώρων καταδεικνύει τη «γενικότερη στάση της Siemens σε θέματα χορηγιών και καλλιέργειας τοπίου».
Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'