Αναφορές για τηλεφωνικές συνομιλίες με ποινικούς και «εξυπηρετήσεις» σε εμπλεκόμενους στην απαγωγή Παναγόπουλου

Τι αναφέρεται για τηλεφωνικές συνομιλίες με ποινικούς και «εξυπηρετήσεις» σε εμπλεκόμενους στην απαγωγή Παναγόπουλου και σε διακίνηση μαύρου χρήματος.


Ανάβει φωτιές το «Αυγενάκης- Gate»
Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, που εμφανίζει τον γραμματέα της ΝΔ  και βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη να συνομιλεί με εκβιαστές και ποινικούς, να τους κάνει ρουσφέτια και να παίρνει δώρα. Το δημοσίευμα επικαλείται τα στοιχεία δικογραφίας, καθώς και το περιεχόμενο τηλεφωνικών συνομιλιών οι οποίες υπεκλάπησαν νόμιμα στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών.

Διαβάστε επίσης
• Κλείνει και η Πίτσος με την... βοήθεια της Siemens
• H πόλη χωρίς αστυνομία, 0% ανεργία, 1200 ευρώ μισθό και σπίτια με 15 ευρώ τον μήνα
Η Δημοκρατία σας βρωμάει... μακαρόνια με κιμά -Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε Ρουβά και Ζυγούλη… για να τους ευχηθεί

Το Μαξίμου ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη  να δώσει εξηγήσεις για τα καταλογιζόμενα στον στενό του συνεργάτη, ενώ ο κ. Αυγενάκης προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ έχει καταγραφεί να συνομιλεί με άτομα που έχουν καταδικαστεί για εκβιασμό και με άλλους οι οποίοι βρίσκονται στο επίκεντρο αστυνομικών και εισαγγελικών ερευνών για παράνομη εμπορία χρυσού και διακίνηση «μαύρου» χρήματος.

Ο κ. Αυγενάκης φέρεται να κάνει εξυπηρετήσεις στους συνομιλητές του, τόσο προσωπικά όσο και μέσω του φρουρού του.

Άλλες συνομιλίες των εμπλεκομένων αφορούν την παράνομη διακίνηση-εμπορία χρυσού, ο οποίος προέρχεται από αφιερώματα στον ναό της Παναγίας της Τήνου. Στην υπόθεση αυτή φέρονται να αναμειγνύονται η Μητρόπολη και ο μητροπολίτης Σύρου.

Επίσης, σε τηλεφωνικές συνομιλίες άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του γραμματέα της ΝΔ εμφανίζονται να  εκθειάζουν τη «λεβεντιά» του, για το ότι τόλμησε να εξυπηρετήσει τον απαγωγέα του επιχειρηματία Παναγόπουλου.

Από το γραφείο της Ντόρας
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στις υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες ο επικεφαλής της φρουράς της Ντόρας Μπακογιάννη, αξιωματικός της ΕΛΑΣ, συνομιλεί με την ίδια εγκληματική ομάδα για εξυπηρετήσεις που αφορούν όπλα, πινακίδες αυτοκινήτων και άλλα πολλά. Η συνομιλία γίνεται μάλιστα από τηλέφωνο του πολιτικού γραφείου της κ. Μπακογιάννη.

Μετά τον σάλο που προκάλεσε το δημοσίευμα, το Μαξίμου ζήτησε να έρθουν στο φως όλα τα στοιχεία για τη «δράση του Λευτέρη Αυγενάκη», ενώ σε ανακοίνωση χαρακτηρίζει «άκρως επίκαιρη» την ερώτηση που έχει υποβάλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για θέματα ανομίας.

Η πολιτική κόντρα
Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρει στην ανακοίνωση ότι η συζήτηση της ερώτησης αυτής στη Βουλή, «θα είναι μια ευκαιρία να διαφωτίσει ο αρχηγός της ΝΔ όλους τους Έλληνες, για την εμπλοκή που φέρεται να έχει ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματός του σε κυκλώματα με εγκληματική δράση».

Η ΝΔ απάντησε: «Όχι μόνον προσβλέπουμε, αλλά δεν βλέπουμε την ώρα να προσέλθει επιτέλους ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή και να απαντήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανασφάλεια που νιώθουν οι πολίτες από την παροιμιώδη ανοχή του στην ανομία, τους Ρουβίκωνες και το παρακράτος της κυβέρνησής του που έφτασε στο σημείο να μας φακελώνει ακόμη και στα Social Media».

Σε ανάρτηση του στο twitter, ο κ. Αυγενάκης προανήγγειλε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, τονίζοντας ότι «το παρακράτος Τσίπρα-Καμμένου-Βαξεβάνη θα λάβει την απάντηση του μέσω της Δικαιοσύνης»

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'