Ouija: Μιλώντας με τα πνεύματα -Η εξήγηση του μυστηρίου του πίνακα Ouija

Πρόκειται για δίαυλο επικοινωνίας με τον άλλο κόσμο ή για απλή απάτη;
Οι πίνακες Ouija (Ουίγια) είναι παγκοσμίως γνωστοί ως παιχνίδι και ταυτόχρονα ως δίαυλος επικοινωνίας με τον κόσμο των πνευμάτων. Ωστόσο οι επιστήμονες καταρρίπτουν όλες τις δεισιδαιμονίες, αποκαλύπτοντας πώς πραγματικά λειτουργεί το τρομακτικό αυτό παιχνίδι.


Η Ouija λέξη προέρχεται από τη γαλλική και τη γερμανική λέξη για το «ναι» (oui και ja). Το παιχνίδι είναι απλό και αποτελείται από δύο μέρη: τον ίδιο τον πίνακα που έχει πάνω του χαραγμένα γράμματα και αριθμούς και μία μικρή σβούρα σχεδόν σε σχήμα καρδιάς που ονομάζεται planchette, σχεδιασμένη για να ολισθαίνει ομαλά πάνω από τον πίνακα όταν δύο ή περισσότερα ζεύγη χέρια βρίσκονται πάνω σε αυτήν ή ένα ποτήρι. Πολλοί πιστεύουν ότι κάτι έξω από τον κόσμο των ανθρώπων κινεί τη σβούρα και τα χέρια των παικτών, δίνοντας απαντήσεις στις ερωτήσεις που οι παίκτες θέτουν στο πνεύμα. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές του πίνακα Ouija, διακοσμημένοι με ήλιους, φεγγάρια και αστέρια, αλλά τα βασικά στοιχεία είναι τα γράμματα του αλφαβήτου, αριθμοί από το 1 έως το 0, «ναι», «όχι» και «αντίο».

Διαβάστε επίσης
• «Δεν υπάρχει ψυχή, όλα πηγάζουν από τον εγκέφαλο» σύμφωνα με τον κορυφαίο Έλληνα νευροεπιστήμονα Γιώργο Παξινό
• Έρευνα για φασματικές μορφές στα Τουρκοβούνια-Λυκοβούνια της Αθήνας (ΒΙΝΤΕΟ)
• Έρευνα για μεταφυσική δραστηριότητα σε μονοκατοικία στην Καρδίτσα (ΒΙΝΤΕΟ)
• Ρουμάνα Ισχυρίζεται ότι το Φάντασμα της Γιαγιά της, έστειλε Selfie από τον άλλο Κόσμο (ΦΩΤΟ)

Αν και κάποιες πηγές υποστηρίζουν ότι ο πίνακας Ouija χρονολογείται από την αρχαία Ελλάδα, στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο πρόσφατος. Το Ouija είναι μόνο ένα από τα αμέτρητα εργαλεία μαντείας που χρησιμοποιούνται εδώ και χιλιετίες μαζί με την ανάγνωση των φύλλων τσαγιού και την αστρολογία. Το παιχνίδι εφευρέθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1890 από έναν άνδρα που ονομάζεται Ελάιτζα Μποντ.

Για αρκετό καιρό ο πίνακας Ouija δεν θεωρούνταν τίποτα άλλο εκτός από ένα διασκεδαστικό χόμπι, άσχετο με τον αποκρυφισμό, μέχρι που ο Περλ Κουράν, πνευματιστής και εξέχουσα μορφή κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου ανέφερε ότι ο πίνακας Ouija είναι εργαλείο για να μαντεύει το μέλλον, να βρίσκει χαμένα αντικείμενα και να έρχεται σε επαφή με πνεύματα.

Σύντομα χιλιάδες Αμερικανοί χρησιμοποιούσαν Ouija για να μάθουν την τύχη αγαπημένων τους προσώπων που πολεμούσαν στην Ευρώπη. Έτσι ο Κουράν είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνος για τη σύγχρονη φήμη του πίνακα Ouija ως «πραγματικό» εργαλείο προφητείας και επικοινωνίας με τα πνεύματα .

Οι πίνακες Ouija αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως δίαυλος με τον κόσμο των πνευμάτων, αλλά είναι ρεαλιστικό; Μπορεί όντως ο πίνακας να κάνει όλα αυτά που υποστήριζε ο Κουράν;

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι πίνακες Ouija μπορεί να σχηματίσουν ονόματα και λέξεις, το ερώτημα είναι πώς ελέγχεται η σβούρα ή το ποτήρι. Από τα πνεύματα, ή μήπως από τον άνθρωπο.

Φυσικά η κοινή λογική υποστηρίζει ότι οι πίνακες Ouija στην πραγματικότητα δεν επικοινωνούν με τους νεκρούς. Αν το έκαναν , σίγουρα δεν θα υπήρχαν άλυτα εγκλήματα, αφού οι ντετέκτιβ της αστυνομίας θα μπορούσαν απλώς να βγάλουν τον πίνακα Ouija και να ρωτήσουν τα ίδια τα θύματα πώς σκοτώθηκαν και υπό ποιες συνθήκες.

Επίσης εάν η κίνηση της σβούρας πραγματικά ελέγχεται από πνεύματα ανεξάρτητα από οποιαδήποτε ανθρώπινη επαφή, τότε το παιχνίδι θα μπορούσε να απαντήσει σε ερωτήσεις, χωρίς κανείς να το αγγίξει. Οι άνθρωποι θα μπορούσαν να κάνουν απλά ερωτήσεις και το πνεύμα να κινεί τη σβούρα χωρίς αυτοί να την ακουμπούν. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

Πλέον, οι επιστήμονες γνωρίζουν ακριβώς πώς λειτουργεί το πίνακα Ouija: είναι αυτό που ονομάζεται «ιδεοκινητικό φαινόμενο». Οι συμμετέχοντες ασυνείδητα μετακινούν τη σβούρα στον πίνακα και επειδή δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει , αποδίδουν την μετακίνηση σε κάποια εξωτερική επιρροή ή υπερφυσική νοημοσύνη.

Οι κινήσεις της σβούρας μπορεί να φαίνεται πολύ μυστηριώδεις στους συμμετέχοντες , οι οποίοι όλοι ορκίζονται ότι δεν κινείται τίποτα σκόπιμα.

Ουσιαστικά, όπως εξηγούν οι ερευνητές, ο πίνακας Ouija είναι ένα παιχνίδι που βασίζεται στην αυτο-εξαπάτηση. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτό - στην πραγματικότητα μπορεί να είναι διασκεδαστικό και τρομακτικό να προσποιούνται οι παίκτες ότι ήρθαν σε επαφή με τους νεκρούς - αλλά δεν υπάρχει τίποτα μυστήριο σ' αυτό.

Άλλωστε, αν ο πίνακας Ouija ήταν πραγματικά ένας δίαυλος επικοινωνίας με τον άλλο κόσμο, σίγουρα δε θα τον διέθεταν στα καταστήματα παιχνιδιών τόσο απλόχερα.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις