Ανακαλύφθηκε Πυραμίδα αρχαιότερη της Μεγάλης Πυραμίδας (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα ερείπια μιας Αρχαίας αιγυπτιακής πυραμίδας ανακαλύφθηκαν νότια του Καΐρου. Πρόκειται για την αρχαιότερη αιγυπτιακή πυραμίδα. Αρχαιότερη από την Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας (εφόσον θεωρήσουμε ότι χτίστηκε επί Χέοπα).


Το αιγυπτιακό Υπουργείο Αρχαιοτήτων είπε ότι τα ερείπια μπορούν να χρονολογηθούν κατά την δυναστεία των Φαραώ του 13ου αιώνα, καθιστώντας την πυραμίδα ηλικίας περίπου 4700 χρονών. Οι διάδρομοι της πυραμίδας και επιγραφή με δέκα γραμμές ιερογλυφικών ήταν μεταξύ των ευρημάτων, και βρίσκονται σε άριστη κατάσταση, λέει το υπουργείο.

Διαβάστε επίσης
• Οι πιο μυστηριώδεις και Ανεξήγητοι τόποι στην Ελλάδα!
• Πυραμίδες στην Ανταρκτική -Τελικά είναι Αληθινές;
• Η Μεγάλη Πυραμίδα Έλαμπε όταν Χτίστηκε (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο φαραώ Σνεφερού

Η νέα πυραμίδα ανακαλύφθηκε κοντά στην βασιλική νεκρόπολη Dahshur, όπου ο αρχαίος Αιγύπτιος βασιλιάς Σνεφερού έζησε κατά τη διάρκεια του 4ης Δυναστείας (2613-2589 π.Χ). Ήταν υπεύθυνος για την κατασκευή δύο Πυραμίδων, της Κόκκινης και της Bent Πυραμίδας, οι οποίες θεωρούνται ως τα πρώιμα παραδείγματα της αιγυπτιακής πυραμιδικής αρχιτεκτονικής. Τον Σνεφερού διαδέχθηκε ο βασιλιάς Χέοπα είναι ο οποίος προχώρησε στη κατασκευή της πυραμίδας της Γκίζας.

Φημολογείται ότι οι νέες ανακαλύψεις είναι μέρος του εσωτερικού της Bent Πυραμίδας.

Αν και οι ανασκαφές βρίσκονται ακόμα σε πρώιμα στάδια, ο Adel Okasha, επικεφαλής της νεκρόπολης του Dahshur, δήλωσε ότι η πρόσφατα ανακαλύφθηκαν ερείπια που θα μπορούσαν να ανήκουν στο εσωτερικό της Bent Πυραμίδας και θα έχουν ένα μοναδικό ρόλο στην παροχή εικόνα για το σχεδιασμό της κατασκευής του εσωτερικού .

Ο γενικός Διευθυντής του αιγυπτιακού Υπουργείου Αρχαιοτήτων, Essmat Sonay το γιόρτασε με την ανάρτηση φωτογραφιών από την ανακάλυψη στα social media, και ειλικρινά, οι φωτογραφίες είναι αρκετά καλές.



Αριστοτέλης Φωκάς για τα Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'