Αν ποτέ υπήρξε ο Ιησούς τότε θα ήταν μελαμψός, με σγουρά μαύρα μαλλιά και ύψος 1,50 μ

Ο «Υιός του Θεού» αν ποτέ υπήρξε, θα είχε πλατύ μελαμψό πρόσωπο, σγουρά μαύρα μαλλιά, σκούρα μάτια και πυκνό μούσι. Πιθανότατα, θα είχε ύψος 1,5 μέτρα και βάρος 50 κιλά. Όλα αυτά σύμφωνα με τον Δρ. Ρίτσαρντ Νιβ.

Λευκός άνδρας με μακριά καστανά μαλλιά και φωτεινό βλέμμα. Κάπως έτσι παρουσιάζεται ο υποτιθέμενος Ιησούς σε εικονογραφίες και σειρές για τη ζωή του, αν υπήρξε ποτέ. Η απεικόνιση  του είναι πολύ συγκεκριμένη, με όλους όσοι θέλουν να τον αναπαραστήσουν να χρησιμοποιούν τη φανταστική μορφή που κάποιος του έδωσε κάποια στιγμή.

Διαβάστε επίσης



Ένας συνταξιούχος, όμως, εικονογράφος ιατρικών εγχειριδίων με βάση πρωτοποριακές μεθόδους της Ιατροδικαστικής, ανατρέπει τη μέχρι σήμερα φανταστική μορφή του Ιησού, σύμφωνα με την Daily Mail.

Σύμφωνα με τον Δρ. Ρίτσαρντ Νιβ, ο «Υιός του Θεού» αν ποτέ υπήρξε, θα είχε πλατύ μελαμψό πρόσωπο, σγουρά μαύρα μαλλιά, σκούρα μάτια και πυκνό μούσι. Πιθανότατα, θα είχε ύψος 1,5 μέτρα και βάρος 50 κιλά.

Η θεωρία που τον θέλει με σκούρα επιδερμίδα και πιο μυώδη φαίνεται να επιβεβαιώνεται αφού υποτίθεται ότι μέχρι τα 30 του εργαζόταν ως ξυλουργός.

Η συγκεκριμένη απεικόνιση έχει τα τυπικά χαρακτηριστικά ενός Ιουδαίου, ο οποίος κατοικούσε στη Γαλιλαία, την ίδια εποχή με τον υποτιθέμενο θεάνθρωπο.



Αν και ο Δρ. Νιβ εξήγησε πως το πορτραίτο του δεν απεικονίζει τον Ιησού αλλά έναν άνδρα εκείνης της εποχής, αρκετοί θεωρούν πως αυτή η μορφή ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ξεχνώντας ότι πιθανότατα ο Ιησούς δεν υπήρξε ποτέ.

Πώς έφτασε ο Δρ. Νιβ σε αυτό το αποτέλεσμα; Χρησιμοποίησε μια τεχνική που ονομάζεται εγκληματολογική ανθρωπολογία, ενώ άντλησε και πληροφορίες από τη Βίβλο, σύμφωνα με το Popular Mevhanics. Παράλληλα, πήρε πληροφορίες πολιτισμικών και αρχαιολογικών δεδομένων αλλά και την επιστημονική εξέταση δειγμάτων από κρανία ανδρών, που άνηκαν στη Σημιτική φυλή.

Ο Δρ. Νιβ έχει ανακατασκευάσει και άλλα πρόσωπα, όπως αυτό του πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Φιλίππου Β'.


Από την τηλεοπτική σειρά Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ



Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'