Διαμαρτύρονται οι Σκοπιανοί ότι Ελλάδα και Βουλγαρία θέλουν να τους διαλύσουν

Ψευτομακεδόνες της διασποράς απηύθυναν ανοιχτή επιστολή στη Φεντερίκα Μογκερίνι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία καταγγέλλουν την Ελλάδα και τη Βουλγαρία για πολιτική καταπίεση της «μακεδονικής μειονότητας» και για «πολιτιστική γενοκτονία» (sic) της μακεδονικής ταυτότητας των βουλγαρόφωνων ψευδομακεδόνων που παριστάνουν τους απογόνους του Αλεξάνδρου.


Πρόκειται για μια ακόμη προκλητική ενέργεια σκοπιανών κύκλων που βλέποντας ότι η «φάρσα» πατρίδα τους τελεί υπό κατάρρευση, ίσως και πιθανό διαμελισμό, προσπαθούν λυσσαλέα να υπερασπιστούν το παραμυθάκι τους, αντί έστω και τώρα, αυτή την κρίσιμη στιγμή, να παραδεχθούν ότι είναι Βούλγαροι, ότι δεν έχουν σχέση με την αρχαία Μακεδονία και έτσι να συγκινήσουν την Ελλάδα μήπως και τους διασώσει.

Αλλά εάν είχαν μυαλό οι Σκοπιανοί από την αρχή δεν θα πήγαιναν κόντρα στην Ελλάδα κλέβοντας μέρος της ιστορίας και των συμβόλων της για να παριστάνουν τους Μακεδόνες. Θα είχαν πλησιάσει την Ελλάδα, ζητώντας την προστασία της και γιατί όχι να ζητούσαν να αναγνωριστούν ως ένα τρίτο ελληνικό κράτος.

Διαβάστε επίσης
• Προεόρτια του Γ' Βαλκανικού Πολέμου;
• Σκηνικό ανάφλεξης ανάμεσα σε ΠΓΔΜ, Αλβανία, Κόσοβο και Σερβία
• Σκοπιανοί σπεύδουν να δηλώσουν Βούλγαροι αποκηρύσσοντας την «μακεδονική» ιδιότητα
• Ακυβέρνητη με πορεία προς κατάρρευση η ΠΓΔΜ

Αλλά η αλαζονεία τους και το σαθρό τους πολιτικό σύστημα τούς οδήγησε σε εξωπραγματικούς ισχυρισμούς, ότι όχι μόνο αποτελούν ξέχωρο έθνος αλλά ότι είναι και απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων, με αποτέλεσμα να γίνουν ενοχλητικοί σταδιακά όχι μόνο προς την Ελλάδα αλλά και την Αλβανία και τη Βουλγαρία.

Όπως μεταδίδει το «μακεδονικό» πρακτορείο ειδήσεων MIA, ενόψει της επίσκεψης της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, στα Σκόπια, στο πλαίσιο της περιοδείας που θα πραγματοποιήσει από 1-4 Μαρτίου στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, η αποκαλούμενη Ενωμένη Διασπορά της «Μακεδονίας» (UMD), απηύθυνε ανοιχτή επιστολή δια της οποίας ζητά την συμβολή της στην χάραξη νέας πορείας στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-ΠΓΔΜ, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και των κοινών συμφερόντων.

Το ποια κοινά συμφέροντα μπορεί να έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση με αυτή τη γεωγραφική φάρσα, με αυτό το θέατρο του παραλόγου, μόνο οι έξαλλοι Σκοπιανοί γνωρίζουν.

Στην ανοιχτή επιστολή προς την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι, η Ενωμένη Διασπορά της «Μακεδονίας» επικρίνει την ΕΕ για την ανοχή που επιδεικνύει, «ως προς την πολιτική καταπίεσης της “μακεδονικής” μειονότητας, την πολιτιστική γενοκτονία και την άρνηση της “μακεδονικής” ταυτότητας, πολιτισμού, γλώσσας και ιστορίας εκ μέρους της Ελλάδας, ως μέλους της, καθώς και ως προς την Ενδιάμεση Συμφωνία από το 1995 με την οποία τα Σκόπια εντάχθηκαν στον ΟΗΕ και σε άλλα όργανα υπό την «προσωρινή (και άκρως απαξιωτική) ονομασία FYROM».

Είναι γνωστό ότι οι Σκοπιανοί έχουν εξωφρενικό θράσος, αλλά καταφέρνουν κάθε φορά να μας υπενθυμίζουν πόσο αλητήριοι και θρασείς είναι.

Επιπρόσθετα, αναφέρει το πρακτορείο MIA, η Ενωμένη Διασπορά της «Μακεδονίας» σημειώνει στην επιστολή της ότι η Βουλγαρία, επίσης μέλος της ΕΕ, δεν αντιτάχθηκε μεν στην αναγνώριση της κυριαρχίας της ΠΓΔΜ, ωστόσο «διατήρησε την πολιτική της ενεργούς άρνησης της “μακεδονικής” ταυτότητας, πολιτισμού και γλώσσας, πρωτίστως στην περιοχή του Πιρίν (βουλγαρική Μακεδονία), όπου τα δικαιώματα των “μακεδονικής” εθνικής καταγωγής πολιτών της ΕΕ απορρίπτονται συστηματικά».

Προσέξτε. Είναι τόσο αλλοπαρμένοι, αυτοί οι δυστυχισμένοι των Βαλκανίων, που στρέφονται ενάντια και στην ίδια την πατρίδα τους, τη Βουλγαρία, αφού οι Σκοπιανοί είναι βουλγαρικής καταγωγής και τα λεγόμενα «μακεδονικά» τους είναι βουλγαρικά.

Όπως σημειώσαμε και παραπάνω το θράσος τους είναι εξωφρενικό.

Περαιτέρω η ανοιχτή επιστολή κατηγορεί τη Βουλγαρία ότι εκμεταλλεύεται με τρόπο κυνικό την πολιτική κρίση στα Σκόπια, προσφέροντας στους πολίτες της βουλγαρική ιθαγένεια, εάν ένιωθαν «Μακεδόνες» να μην την έπαιρναν, με αποτέλεσμα χιλιάδες απεγνωσμένοι πολίτες της ΠΓΔΜ να την αποδέχονται προκειμένου να εγκαταλείψουν την χώρα και να αναζητήσουν εργασία σε χώρες της ΕΕ.

Έτσι, καταγγέλλει η σκοπιανή διασπορά, η Βουλγαρία, «σε στενή συνεργασία και μέσω διπλωματικού πολέμου από την πλευρά της Αθήνας», συμβάλλει στην αποσταθεροποίηση της περιοχής. Και όλα αυτά, διατείνεται η Διασπορά των Σκοπίων, έχουν την έγκριση της ΕΕ.

Οι βουλγαρικής καταγωγής απόδημοι της ψευδομακεδονίας στην επιστολή τους, συνεχίζει το MIA, υποδεικνύουν και τη αλβανοσκοπιανή σύγκρουση στα Σκόπια το 2001, κατά την οποία, όπως αναφέρουν, ο αλβανικός UCK με τη σιωπηρή στήριξη της διεθνούς κοινότητας εισέβαλε στην επικράτεια των Σκοπίων και γι’ αυτό επιστέφθηκε με την Συμφωνία-Πλαίσιο της Αχρίδας, με τον Νόμο Αμνηστίας.

Παράλληλα, επισημαίνουν οι Σκοπιανοί απόδημοι, ότι η άμεση ανάμειξη του Αλβανού Πρωθυπουργού στα εσωτερικά των Σκοπίων, μετά τις εκλογές της 11ης Δεκεμβρίου, επιβεβαιώνει ότι διαψεύστηκαν οι όποιες υποσχέσεις εκ μέρους των διεθνών μεσολαβητών ότι η Συμφωνία-Πλαίσιο της Αχρίδας θα διασφαλίσει την ενιαία κυριαρχία των Σκοπίων.

Και αυτό, όπως και πολλά άλλα είχε την έγκριση της ΕΕ, ισχυρίζονται οι Σκοπιανοί απόδημοι.

Τέλος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων MIA, η Ενωμένη Διασπορά της «Μακεδονίας» απευθύνει έκκληση προς την ΕΕ να καταβάλει κάθε δυνατή διπλωματική και νομική προσπάθεια ώστε να ασκηθούν πιέσεις στα «ανυπάκουα μέλη της ΕΕ, δηλαδή στην Ελλάδα και την Βουλγαρία» ώστε να υποχωρήσουν από τις επιθετικές ως προς την ΠΓΔΜ θέσεις και να δώσει εγγυήσεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών της ΕΕ, «συμπεριλαμβανομένων και των “μακεδονικής” εθνικής καταγωγής που ζουν στην “Αιγαιατική” περιοχή και την περιοχή του Πιρίν».

Μιλάνε δηλαδή για υποτιθέμενες «μακεδονικές μειονότητες» στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία. Οι ίδιοι βουλγαρικής καταγωγής Σκοπιανοί που παριστάνουν τους «Μακεδόνες» υπονομεύουν τη μητέρα πατρίδα τους τη Βουλγαρία.

Ολοκληρώνοντας το MIA αναφέρει ότι η Σλαβική Διασπορά της «Μακεδονίας» δια της επιστολής της αυτής ζητά η ΕΕ να ταχθεί υπέρ της επανεξέτασης όλων των νομικών υποθέσεων που αφορούν τα εγκλήματα πολέμου που τελέστηκαν κατά την περίοδο της αλβανομακεδονικής σύγκρουσης στα Σκόπια το 2001, καθώς επίσης και «να προχωρήσει στην πλήρη αναγνώριση της “μακεδονικής” ταυτότητας, πολιτισμού και γλώσσας, όπως και στην αναγνώριση της χώρας υπό την μία και μοναδική της “συνταγματική” ονομασία».

Η πραγματικότητα 
Η ΠΓΔΜ είναι ένα πολυεθνικό κρατίδιο. Το 64% των κατοίκων της ΠΓΔΜ είναι βουλγαρικής καταγωγής και είναι αυτοί που «πλασάρονται» ως δήθεν «Μακεδόνες». Είναι Βούλγαροι και μιλάνε βουλγαρικά. Το 25% είναι Αλβανοί, αυτοί δεν παριστάνουν τους «Μακεδόνες» και μιλάνε αλβανικά. Το υπόλοιπο ποσοστό που απομένει είναι Ρομά (αθίγγανοι), Τούρκοι, Βόσνιοι, Σέρβοι.

Προσοχή. Σε καμία καταμέτρηση δεν αναφέρονται οι περίπου 200.000-300.000 Έλληνες Βλάχοι της ΠΓΔΜ. Αυτούς τους έχουν εξαφανισμένους και τους αθροίζουν στη λεγόμενη «μακεδονική» πλειονότητα.

Επειδή η ΠΓΔΜ είναι τόσο τεχνητό κράτος, που κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει αλλά να είχε διαμοιραστεί μεταξύ Αλβανίας, Ελλάδας και Βουλγαρίας, τώρα που η χώρα έχει πρόβλημα η κάθε εθνότητα «τραβάει» προς τον εθνικό της κορμό. Οι Αλβανοί ζητάνε δικαιώματα στα Σκόπια, όπως να αναγνωριστεί η αλβανική ως επίσημη γλώσσα του κρατιδίου, η Βουλγαρία δίνει διαβατήρια σε όσους Σκοπιανούς απαρνηθούν τη «μακεδονική ταυτότητα» (και είναι χιλιάδες αυτοί που το κάνουν – διαβάστε εδώ) και η ελληνική μειονότητα κρατιέται «χαμηλά» επειδή η Ελλάδα δεν θα είναι εκείνη που θα ανατινάξει το κρατίδιο. Θα φροντίσουν για αυτό Αλβανοί και Βούλγαροι που διεκδικούν τη μερίδα του λέοντος.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας. 

2 Σχόλια

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΨΕΜΜΑ: Δεν υπήρξε Μακεδονική Γλωσσά

    ΑΛΗΘΕΙΑ: Βέβαιος υπήρξε μη-Ελληνική Μακεδονική γλωσσά. Για παράδειγμα: Ελληνικά, ο μήνας λέγεται Ἑκατομβαιῶνος. Στα Μακεδονικά, ο μήνας λέγεται Λῷον. Καμιά γλωσσική συγγένεια!!!


    " ἐγεννήθη δ᾽ οὖν Ἀλέξανδρος ἱσταμένου μηνὸς Ἑκατομβαιῶνος, ὃν Μακεδόνες Λῷον καλοῦσιν, ἕκτῃ, καθ᾽ ἣν ἡμέραν ... Φιλίππῳ δὲ ἄρτι Ποτείδαιαν ᾑρηκότι τρεῖς ἧκον ἀγγελίαι κατὰ τὸν αὐτὸν χρόνον ἡ μὲν Ἰλλυριοὺς ἡττᾶσθαι μάχῃ μεγάλῃ διὰ Παρμενίωνος, ἡ δὲ Ὀλυμπίασιν ἵππῳ κέλητι νενικηκέναι, τρίτη δὲ περὶ τῆς Ἀλεξάνδρου γενέσεως " -Πλούταρχος


    Ότι πολλούς πλουσίους Μακεδόνες μίλησαν τα Ελληνικά, λόγω Ελληνισμόυ, είναι βέβαιο. Ελληνίστικαν κάτω από τον "Φιλέλληνα" Αλέξανδρος Α, πού βεβαίως ήταν και αυτός ξένος. Ο Ξένος που τού αρέσει τα Ελληνικά είναι Φιλέλληνας. Ο Έλληνας που τού αρέσει τα Ελληνικά είναι Πατριώτης. Απλή λογική. Και, μάλιστα, διστιχώς, ο Ελληνισμός έκανε τούς βίαιους Μακεδόνες μια υπερδύναμη, άλλα όχι Έλληνες, ούτε βέλτιστοι στην Ελλάδα.




    ΨΕΜΜΑ: Δεν υπήρξε Μακεδονικός λαός.

    ΑΛΗΘΕΙΑ: Βέβαιος υπήρξε μη-Ελληνικός Μακεδονικός λαός. Για παράδειγμα: Οι Μακεδόνες είναι ΞΕΝΟΣ πληθυσμός στην ιδία κατηγορία οπός οι "Σκύθαις καὶ Πέρσαις καὶ Θρᾳξὶ καὶ Κελτοῖς", και όχι Έλληνες πολίτες μιας Ελληνικής Πόλις οπός οι Λακεδαιμόνες και Κρητικούς

    " ὅμως εἴπού τι πρὸς ἓν οἱ νόμοι βλέπουσι, τοῦ κρατεῖν στοχάζονται πάντες, ὥσπερ ἐν Λακεδαίμονι καὶ Κρήτῃ πρὸς τοὺς πολέμους συντέτακται σχεδὸν ἥ τε παιδείακαὶ τὸ τῶν νόμων πλῆθος: ἔτι δ᾽ ἐν τοῖς ἔθνεσι πᾶσι τοῖς δυναμένοιςπλεονεκτεῖν ἡ τοιαύτη τετίμηται δύναμις, οἷον ἐν Σκύθαις καὶ Πέρσαις καὶ Θρᾳξὶ καὶ Κελτοῖς. ἐν ἐνίοις γὰρ καὶ νόμοι τινές εἰσι παροξύνοντες πρὸς τὴνἀρετὴν ταύτην, καθάπερ ἐν Καρχηδόνι φασὶ τὸν ἐκ τῶν κρίκων κόσμονλαμβάνειν ὅσας ἂν στρατεύσωνται στρατείας: ἦν δέ ποτε καὶ περὶ Μακεδονίαν νόμος τὸν μηθένα ἀπεκταγκότα πολέμιον ἄνδρα περιεζῶσθαι τὴνφορβειάν: ἐν δὲ Σκύθαις οὐκ ἐξῆν πίνειν ἐν ἑορτῇ τινι σκύφον περιφερόμενοντῷ μηθένα ἀπεκταγκότι πολέμιον " -- Αριστοτέλης




    ΨΕΜΜΑ: "Μακεδονία γη Ελληνική"

    ΑΛΗΘΕΙΑ: Η Μακεδονία δεν ήταν ποτέ μέρος τής Ελλάδας. Για παράδειγμα: Η Μακεδονία ήταν ξένος λαός έξω και διαχωριστώ από την Ελλάδα

    "ὁ δὲ τὸν μὲν τόπον τὸν Ἑλληνικὸν ὅλως εἴασε, τὴν δ᾽ ἐν Μακεδονίᾳ βασιλείαν κατασχεῖν ἐπεθύμησεν: ἠπίστατο γὰρ τοὺς μὲν Ἕλληνας οὐκ εἰθισμένους ὑπομένειν τὰς μοναρχίας, τοὺς δ᾽ ἄλλους οὐ δυναμένους ἄνευ τῆς τοιαύτης δυναστείας διοικεῖν τὸν βίον τὸν σφέτερον αὐτῶν. "-- Ἰσοκράτης




    ΨΕΜΜΑ: Οι Μακεδόνες θεωρούσαν τούς εαυτούς τούς Έλληνες

    ΑΛΗΘΕΙΑ: Οι Μακεδόνες ήξεραν πως είχαν καμιά συγγένεια με τούς Έλληνες. Για παράδειγμα: Η Μακεδόνες και Έλληνες αλληλοσκοτώνονται λόγω φυλετικής διαφοράς, κτλπ


    "τῶν Μακεδόνων δὲ τῆς τε Ἀλεξάνδρου ἤδη φαινομένης εὐπραγίας μὴ λειφθῆναι καὶ τὴν δόξαν τῆς φάλαγγος, ὡς ἀμάχου δὴ ἐς τὸ τότε διαβεβοημένης, μὴ ἀφανίσαι. καί τι καὶ τοῖς γένεσι τῷ τε Ἑλληνικῷ καὶ τῷ Μακεδονικῷ φιλοτιμίας ἐνέπεσεν ἐς ἀλλήλους." --Αρριανός

    "καὶ ὅτι Διόνυσος μὲν Θηβαῖος ἦν, οὐδέν τι προσήκων Μακεδόσι, καὶ Ἡρακλῆς Ἀργεῖος, οὐδὲ οὗτος προσήκων " --Αρριανός







    ΨΕΜΜΑ: Οι Έλληνες θεωρούσαν τούς Μακεδόνες, Έλληνες.

    ΑΛΗΘΕΙΑ: Οι Έλληνες ήξεραν πως είχαν καμιά συγγένεια με τούς Μακεδόνες. Για παράδειγμα: Η Μακεδόνες και Έλληνες αλληλοσκοτώνονται λόγω φυλετικής διαφοράς. Ο Δήθεν Ηρακλείδου Πέρδικκας των Μακεδόνων διάλεξε να κυβερνάει μη-Ελληνικό Πληθυσμό (τούς Μακεδόνες), ξέροντας ότι οι Έλληνες θα τον έδιωχναν


    "ὁ δὲ τὸν μὲν τόπον τὸν Ἑλληνικὸν ὅλως εἴασε, τὴν δ᾽ ἐν Μακεδονίᾳ βασιλείαν κατασχεῖν ἐπεθύμησεν: ἠπίστατο γὰρ τοὺς μὲν Ἕλληνας οὐκ εἰθισμένους ὑπομένειν τὰς μοναρχίας, τοὺς δ᾽ ἄλλους οὐ δυναμένους ἄνευ τῆς τοιαύτης δυναστείας διοικεῖν τὸν βίον τὸν σφέτερον αὐτῶν. ... οὐχ ὁμοφύλου γένους ἄρχειν ἀξιώσας μόνος καὶ διαφυγεῖν ἠδυνήθη τοὺς κινδύνους τοὺς περὶ τὰς μοναρχίας γιγνομένους





    ΑπάντησηΔιαγραφή


  2. ΨΕΜΜΑ: Ο Φίλιππος, ο Μ. Αλέξανδρος, κα το σόι τούς, ήταν Έλληνες που ένωσαν και δυνάμωσαν την Ελλάδα.

    ΑΛΗΘΕΙΑ: Ο Φίλιππος ήταν Βάρβαρος που μαζί με το βάρβαρο σόι του εισέβαλαν και υποδούλωσαν την Ελλάδα, την όπια αιματοκυλάν επί γενιές. Οι αρχαίοι Έλληνες συμφωνούσαν ότι η Μακεδονική εισβολή έφερε καταστρεπτικό ξένο ΞΥΓΟ πάνω από την Ελλάδα, και όχι Ηγεμονία Ελλήνων. Για παραδείγματα:

    "καὶ καθ᾽ ἕν᾽ οὑτωσὶ περικόπτειν καὶ λωποδυτεῖν τῶν Ἑλλήνων, καὶ καταδουλοῦσθαι τὰς πόλεις ἐπιόντα..... ἀλλ᾽ οὐχ ὑπὲρ Φιλίππου καὶ ὧν ἐκεῖνος πράττει νῦν, οὐχ οὕτως ἔχουσιν, οὐ μόνον οὐχ Ἕλληνος ὄντος οὐδὲ προσήκοντος οὐδὲν τοῖς Ἕλλησιν, ἀλλ᾽ οὐδὲ βαρβάρου ἐντεῦθεν ὅθεν καλὸν εἰπεῖν, ἀλλ᾽ ὀλέθρου Μακεδόνος, ὅθεν οὐδ᾽ ἀνδράποδον σπουδαῖον οὐδὲν ἦν πρότερον πρίασθαι...... καὶ τί δεῖ τοὺς ἄλλους λέγειν; ἀλλ᾽ ἡμεῖς αὐτοὶ καὶ Λακεδαιμόνιοι, οὐδὲν ἂν εἰπεῖν ἔχοντες ἐξ ἀρχῆς ὅ τι ἠδικούμεθ᾽ ὑπ᾽ ἀλλήλων, ὅμως ὑπὲρ ὧν τοὺς ἄλλους ἀδικουμένους ἑωρῶμεν, πολεμεῖν ᾠόμεθα δεῖν. καίτοι πάνθ᾽ ὅσ᾽ ἐξημάρτηται καὶ Λακεδαιμονίοις ἐν τοῖς τριάκοντ᾽ ἐκείνοις ἔτεσιν καὶ τοῖς ἡμετέροις προγόνοις ἐν τοῖς ἑβδομήκοντα, ἐλάττον᾽ ἐστίν, ὦ ἄνδρες Ἀθηναῖοι, ὧν Φίλιππος ἐν τρισὶ καὶ δέκ᾽ οὐχ ὅλοις ἔτεσιν, οἷς ἐπιπολάζει, ἠδίκηκε τοὺς Ἕλληνας, μᾶλλον δ᾽ οὐδὲ μέρος τούτων ἐκεῖνα. , " --Δημοσθένης

    "τούτους μὲν δὴ ἐνταῦθα, τῷ δὲ ἐν Δωδώνῃ Διὶ Μακεδόνων ἀνέθηκεν αὐτῶν τὰς ἀσπίδας. ἐπιγέγραπται δὲ καὶ ταύταις:“αἵδε ποτ᾽ Ἀσίδα γαῖαν ἐπόρθησαν πολύχρυσον,
    αἵδε καὶ Ἕλλασιν δουλοσύναν ἔπορον.
    νῦν δὲ Διὸς ναῶ ποτὶ κίονας ὀρφανὰ κεῖται
    τᾶς μεγαλαυχήτω σκῦλα Μακεδονίας." - Παυσανίας

    "διεδέξατο παρ᾽ αὐτοῦ τὴν ἀρχὴν Ἀλέξανδρος. οὗτος πάλιν ὑπολαβὼν βραχύ τι τῆς Ἑλλάδος ἔναυσμα καταλείπεσθαι περὶ τὴν Θηβαίων πόλιν, τίνα τρόπον αὐτὴν διέφθειρε, πάντας ὑμᾶς οἴομαι κατανοεῖν.... οὐδεὶς γάρ ἐστι τῶν ὄντων οὕτως ἀπράγμων ὃς οὐχὶ πέπυσται πῶς Ἀντίπατρος μὲν ἐν τῇ περὶ Λαμίαν μάχῃ νικήσας τοὺς Ἕλληνας κάκιστα μὲν ἐχρήσατο τοῖς ταλαιπώροις Ἀθηναίοις, ὁμοίως δὲ καὶ τοῖς ἄλλοις, εἰς τοῦτο δ᾽ ὕβρεως ἦλθε καὶ παρανομίας ὡς φυγαδοθήρας καταστήσας ἐξέπεμψε πρὸς τὰς πόλεις ἐπὶ τοὺς ἀντειρηκότας ἢ καθόλου λελυπηκότας τι τὴν Μακεδόνων οἰκίαν. ὧν οἱ μὲν ἐκ τῶν ἱερῶν ἀγόμενοι μετὰ βίας, οἱ δ᾽ ἀπὸ τῶν βωμῶν ἀποσπώμενοι, μετὰ τιμωρίας ἀπέθνησκον" -- Πολύβιος


    Κοιτάξετε, ρε.

    Η Ελλάδα, από ΟΛΛΑ τα νησιά της, μέχρι την Θεσσαλία ΚΑΙ την Ήπειρο (το οποίο την ημισή είναι υπό Αλβανική κατοχή) είναι ιστορικά πανάρχαια ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ.

    Η Μακεδονία (και η "Θράξ") ΔΕΝ ΗΤΑΝ. Και αν σας προβληματίζει ο Δημοσθένης, (1 από τους 10 καλλίτερους πολιτικούς της Αρχαίας Ελλάδος, και φιλόσοφος, και στρατηγός, και εθνεγέρτης) πού ήταν καλλίτερος Έλληνας από όλους σας, τι έχετε να πείτε για τους υπολοίπους Αρχαίους Έλληνες Προγόνους μας που ΟΛΟΙ είπανε το ίδιο πράγμα, Ε;;;; Θα κάνετε τον Αριστοτέλη τώρα παραχαράκτης;;;;;; Η θα τον κάνετε βλάξ;;;;;; Και τι θα πείτε για τον Φιλλιπολάτρη Ισοκράτη, που και αυτός έγραψε χωρίς αμφίβολες ότι η Μακεδονία ήταν Ξένη Χώρα, και οι Μακεδόνες Βάρβαροι, Ε;;;;;;;;

    Τελικά, δεν είμαι πράκτορας κανενός.

    Απλός ως άξιος ΕΛΛΗΝΑΣ, κάνω το καθήκον μου να μελετώ την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία πού είναι ΔΙΑΘΗΚΗ του κάθε Έλληνα.

    Τελικά, όσο και να λέμε περί "Ελληνικότητα τής Μακεδονίας", ΟΛΟΙ οι αρχαίοι Έλληνες ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ που ζούσαν σε αυτήν την εποχή είπαν το αντίθετο, οπότε, είτε είμαστε παραχαράκτες, ή νομίζουμε ότι έχουμε μια μηχανή του χρόνου, και ξέρουμε καλυτέρα από τους αρχαίους, οπότε είμαστε τρελοί ...

    Διαλέξε και πάρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

'