Η Συρία κατέρριψε και μη επανδρωμένο αεροσκάφος του Ισραήλ

Τα αντιαεροπορικά του Άσαντ τους έχουν πάρει φαλάγγι. Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) επιβεβαίωσαν αναφορές που νωρίτερα έλεγαν ότι ισραηλινό τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος -drone-, το οποίο πετούσε στον εναέριο χώρο της Συρίας, καταρρίφθηκε χτες Δευτέρα (20 Μαρτίου).


Ωστόσο, ο Ισραηλινός Στρατός υποβάθμισε το περιστατικό και δήλωσε ότι δεν υπάρχουν επιπτώσεις στην ασφάλεια και το μη επανδρωμένο όχημα δεν περιείχε ευαίσθητες πληροφορίες.

Ο συριακός στρατός αρχικά ισχυρίστηκε ότι κατέρριψε το στρατιωτικό drone, ένα όχι και τόσο εξελιγμένο Sky Rider που χρησιμοποιείται για κατασκοπία. Το συγκεκριμένο drone παρέχει εικόνες υψηλής ποιότητας και συνετρίβη σε συριακό έδαφος.

Διαβάστε επίσης
• Ισραηλινό μαχητικό καταρρίφθηκε από την Συριακή αεράμυνα -Διαψεύδει το Ισραήλ
• Απίστευτο: Για χρόνια «καυτά κορίτσια» της Χαμάς έκλεβαν και συγκέντρωναν φωτογραφίες, βίντεο, ηχογραφήσεις, συνομιλίες, επαφές, έγγραφα και χάρτες από τους ίδιους του Ισραηλινούς στρατιώτες και αξιωματικούς
• Η Συρία κατέρριψε αεροσκάφη του Ισραήλ -Αρνείται το γεγονός το Ισραήλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Αφού αποδέχτηκαν ότι το drone αναχαιτίστηκε από τις συριακές δυνάμεις, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις IDF ανακοίνωσαν ότι εξακολουθούν να ερευνούν την συντριβή. Το Ισραήλ επέμεινε ότι δεν υπάρχει διαρροή πληροφοριών από το κατασκοπευτικό αεροσκάφος, το οποίο είναι drone μικρής σημασίας και χρησιμεύει για τακτική επιτήρηση. Το χειρίζεται το πυροβολικό του Ισραηλινού Στρατού.


Εικόνες από το drone που καταρρίφθηκε έχουν δημοσιευθεί σε μέσα ενημέρωσης της λιβανέζικης στρατιωτικής ομάδας, Χεζμπολάχ. Η ιστοσελίδα Al-Manar της ομάδας ανέφερε ότι αντιαεροπορικά όπλα των συριακών δυνάμεων, πιστών στον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, αναχαίτισαν το αεροσκάφος πάνω από την Quneitra.

Το μικρό drone συνήθως καθαρίζει τα δεδομένα του, κάθε φορά που διακόπτεται η λειτουργία του και θεωρείται ευρέως ότι δεν είναι τεχνολογικά προηγμένο drone. Συνήθως παρέχει ζωντανές εικόνες στα στρατεύματα εδάφους, ενώ βρίσκεται στον αέρα. Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ χάνει ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος στις ζώνες πολέμου, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος των εν λόγω περιστατικών συμβαίνουν συνήθως λόγω τεχνικών βλαβών.

Το τελευταίο περιστατικό έρχεται σε μια στιγμή μεγάλης έντασης μεταξύ Συρίας και Ισραήλ, καθώς αεροσκάφη του τελευταίου σφυροκόπησε αρκετούς στόχους κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Οι δυνάμεις του Ασάντ επίσης απάντησαν με βολές αντιαεροπορικών πυραύλων κλιμακώνοντας την στρατιωτική αντιπαράθεση στην περιοχή σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Αντίγονος για τα Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'