Ισραηλινό μαχητικό καταρρίφθηκε από την Συριακή αεράμυνα -Διαψεύδει το Ισραήλ

Ένα ισραηλινό μαχητικό καταρρίφθηκε από την συριακή αντιαεροπορική άμυνα όταν μοίρα μαχητικών αεροσκαφών παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Συρίας.


«Στις 2:40 το πρωί, μια μοίρα τεσσάρων ισραηλινών μαχητικών αεροπλάνων παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Συρίας μέσω του Λιβάνου κοντά στην περιοχή Al-Bureij, και στόχευσαν στρατιωτική θέση κοντά στην Παλμύρα στην ανατολική περιοχή της Χομς», γράφει η επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε από το συριακή Γενική Στρατιωτική Διοίκηση .

Διαβάστε επίσης
• Η Συρία κατέρριψε αεροσκάφη του Ισραήλ -Αρνείται το γεγονός το Ισραήλ (ΒΙΝΤΕΟ)
• Οι ΗΠΑ εφοδίασαν με Τανκς τους Κούρδους στη Συρία
• Συρία: Οι Ρώσοι δοκίμασαν 162 νέα Όπλα

«Τα συστήματα αεράμυνας του συριακού στρατού απάντησαν και κατάφεραν να καταρρίψουν ένα μαχητικό τζετ, να προκαλέσουν ζημιές σ' ένα άλλο, αναγκάζοντάς τα έτσι να αποσυρθούν», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Την κλιμάκωση ανέφερε ο Avijaa Adraei, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ο οποίος έγραψε στο twitter ότι: «τα μαχητικά χτύπησαν πολλούς στόχους στη Συρία, ενώ με την σειρά τους τα ισραηλινά μαχητικά έγιναν στόχοι αντιαεροπορικών πυραύλων που εκτόξευσαν οι συριακές δυνάμεις».

Ο Adraei επεσήμανε ότι ένας από τους πυραύλους αναχαιτίστηκε από το αντιαεροπορικό σύστημα Σιδερένιος Θόλος (Iron Dome) και συνετρίβη στα βόρεια της Ιερουσαλήμ.

Τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έχουν πραγματοποιήσει αρκετές αεροπορικές επιθέσεις στο εσωτερικό των συριακών εδαφών κατά τη διάρκεια του πολέμου. Οι αεροπορικές επιθέσεις έχουν σκοτώσει αρκετά εξέχοντα στελέχη τόσο από τη Χεζμπολάχ, όσο και της συριακής αντίστασης, ενώ έχουν καταστρέψει και όπλα που προορίζονταν για τη Χεζμπολάχ, σύμφωνα πάντα με τους Ισραηλινούς.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας. 

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'