Δεν υπήρξε ποτέ σκάνδαλο στο Βατοπέδι -Εφραίμ: «Ευχαριστούμε το Θεό και την Παναγία για την αίσια έκβαση της υποθέσεως»

Σύμφωνα με την ελληνική Δικαιοσύνη δεν υπήρξε ποτέ το αποκαλούμενο "σκάνδαλο" των ιερών ανταλλαγών. Απαλλάχθηκαν οι κατηγορούμενοι για την πολύκροτη υπόθεση του Βατοπεδίου. «Δεν υπήρξε δόλος» επεσήμανε το δικαστήριο. Σε χειροκροτήματα ξέσπασαν οι παρευρισκόμενοι στο ακροατήριο.


Την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για τις ιερές ανταλλαγές της Μονής Βατοπεδίου αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Έκρινε πως η κυριότητα της λίμνης Βιστωνίδας και των παράκτιων εκτάσεων ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο. Σε χειροκροτήματα ξέσπασαν οι παρευρισκόμενοι στο ακροατήριο.

Διαβάστε επίσης
• Δεν ακούμπησαν την Siemens ενώ επέβαλαν πρόστιμα σε άλλες εταιρίες για το καρτέλ των κατασκευών
• 20 χρόνια κάθειρξη στο μοναχό με τη μολότοφ
• Απίστευτη ποινή: Της έριξαν κάθειρξη 15 ετών για πλαστό απολυτήριο Δημοτικού ενώ αν έκλεβε 18 εκατομμύρια θα έριχναν 12 χρόνια
• Το συμβούλιο Εφετών αποφάσισε να μην εκδοθεί ο Λεωνίδας Μπόμπολας στην Κύπρο για την υπόθεση με τις μίζες

Μετά από περίπου δύο χρόνια ακροαματικής διαδικασίας, οι δικαστές αθώωσαν σήμερα και τους 13 κατηγορούμενους κατά περίσταση για τα αδικήματα της απιστίας, ηθικής αυτουργίας σε αυτή, ψευδείς βεβαιώσεις, ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και άλλων, που σχετίζονται με τις ανταλλαγές της λίμνης Βιστωνίδας και άλλων παρόχθιων εκτάσεων με άλλα ακίνητα του ελληνικού Δημοσίου.
Ιερείς, μοναχοί, μοναχές και πιστοί βρέθηκαν στη δικαστική αίθουσα προκειμένου να ακούσουν πως σύμφωνα με την ελληνική Δικαιοσύνη δεν υπήρξε ποτέ το αποκαλούμενο "σκάνδαλο" των ιερών ανταλλαγών. Το δικαστήριο στο σκεπτικό του επεσήμανε ότι οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν «λόγω ελλείψεως κυρίως του υποκειμενικού στοιχείου του δόλου στο πρόσωπό τους και σε λίγες περιπτώσεις λόγω έλλειψης στοιχείων της αντικειμενικής υποστάσεως των αδικημάτων».
Παράλληλα, στην απόφαση γίνεται αναφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των επιμένων περιοχών. Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της έδρας, "το δικαστήριο δέχεται ότι η κυριότητα της λίμνης Βιστωνιδας και των παράκτιων περιοχές ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο, ως κύριος τούτο".

«Χριστός Ανέστη»
Με την τελευταία παρεμπίπτουσα απόφαση του δικαστηρίου, με την οποία αποφασίστηκε η άρση της δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων κατηγορουμένων, το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα, φωνάζοντας: «Άξιος ο γέροντας» και «Χριστός ανέστη». Μάλιστα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ξέσπασαν σε δάκρυα χαράς και αγκαλιάζονταν για το τέλος της δίκης.
Κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια ο ηγούμενος Εφραίμ δήλωσε: «ευχαριστούμε το Θεό και την Παναγία για την αίσια έκβαση της υποθέσεως και όλους όσους μας συμπαραστάθηκαν, την Εκκλησία και τους νομικούς μας συμβούλους. Τους ευχαριστούμε και δοξολογούμε το Θεό».
Υπενθυμίζεται ότι και η εισαγγελικής λειτουργός είχε προτείνει την αθώωση των κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων οι μοναχός Αρσένιος και ηγούμενος Εφραίμ, υποστηρίζοντας πως δεν προέκυψε υπαιτιότητα.

«Η απόφαση αυτή αποτελεί ορόσημο στα δικαστικά χρονικά της χώρας και αποδεικνύει ότι όταν οι Δικαστές αγνοούν επικοινωνιακές και πολιτικές σκοπιμότητες και δικάζουν με μοναδικό κριτήριο το υλικό της δικογραφίας, τότε το αποτέλεσμα είναι το μόνο σύμφωνο με το Δίκαιο και την Αλήθεια» δήλωσε μετά την έκδοση της δικαστικής ετυμηγορίας ο Σάκης Κεχαγιόγλου, συνήγορός του Κωνσταντίνου Γκράτζιου, πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου της ΚΕΔ.

«Η σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου που αθώωσε τον Γέροντα Εφραίμ και τον Πατέρα Αρσένιο είναι ιστορική. Το Βατοπέδι θα εξακολουθήσει να παράγει θρησκευτικό, πολιτισμικό και φιλανθρωπικό έργο, όπως πράττει εδώ και 10 αιώνες», δήλωσε ο συνήγορος του μοναχού Αρσένιου Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ο εκ των συνηγόρων Αντώνης Φούσσας έκανε λόγο για απόφαση με ηχηρά μηνύματα  προσθέτοντας: «Εύχομαι, τέτοια θλιβερά και καταστροφικά φαινόμενα να μην επαναληφθούν ποτέ άλλοτε στο μέλλον, διότι έτσι ζημιώνεται ανεπανόρθωτα η χώρα και ο λαός μας και πλήττεται και νοθεύεται η Δημοκρατία». Αντίστοιχα, ο δικηγόρος Αλέξη Στεφανάκης είπε: «η σημερινή ομόφωνη  αθωωτική απόφαση όλων των  κατηγορουμένων  διορθώνει τον παραλογισμό της ποινικής δίωξης και αποδεικνύει οτι η δικαιοσύνη αυτοτραυματίζεται μεν αλλά τουλάχιστον είναι σε θέση να  θεραπεύσει έστω κ  την ύστατη ώρα τις δικές της αστοχίες. Ως συνήγορος υπεράσπισης δηλώνω την απόλυτη ικανοποίηση μου για τη σημερινή απόφαση και τη λύπη μου για την αναμονή του αυτονόητου επί μια 10ετια!».

ΝΔ: Δικαίωση της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή και της Νέας Δημοκρατίας
«Η σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης για την υπόθεση του Βατοπεδίου δικαιώνει την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία, που αβάσιμα κατηγορήθηκαν και άδικα συκοφαντήθηκαν» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, μετά την απόφαση αθώωσης όλων κατηγορουμένων της υπόθεσης Βατοπεδίου.

«Εκθέτει, ταυτόχρονα, όσους επιχείρησαν να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή με άθλια κατασκευάσματα» σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ρουσόπουλος: Απεδείχθη ότι σκάνδαλο ήταν η κατασκευή της υπόθεσης Βατοπεδίου
«Συκοφαντίες και άθλιες μεθοδεύσεις κατέπεσαν», τονίζει μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του, ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Ρουσόπουλος με αφορμή την αθωωτική απόφαση της δικαιοσύνης για όλους τους κατηγορούμενους, στην υπόθεση Βατοπεδίου.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην ανακοίνωσή του, κάνει αναφορά και στον Γιάννη Αγγέλου λέγοντας: «Κρίμα που ο φίλος μου Γιάννης Αγγέλου δεν έζησε να νιώσει αυτήν τη δικαίωση». Στο στενό συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή και διευθυντή του γραφείου του, Γιάννη Αγγέλου, που απεβίωσε πέρυσι είχε επιβληθεί η ποινή της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση 400.00 ευρώ για την υπόθεση Βατοπεδίου.

Η δήλωση του Θόδωρου Ρουσόπουλου έχει ως εξής:
«Συκοφαντίες και άθλιες μεθοδεύσεις κατέπεσαν. Περίτρανα πλέον απεδείχθη ότι σκάνδαλο είναι η κατασκευή της υπόθεσης Βατοπεδίου από κέντρα που είχαν συμφέρον να πέσει η κυβέρνηση Καραμανλή, μέσω σπίλωσης των στενότερων συνεργατών του.
Εννιά χρόνια μετά, οι σκεπτόμενοι Έλληνες ας αναρωτηθούν για όσους πολιτικούς και δημοσιογράφους έσπευσαν τότε άκριτα να υιοθετήσουν τις αθλιότητες.
Κρίμα που ο φίλος μου Γιάννης Αγγέλου δεν έζησε να νιώσει αυτήν τη δικαίωση».

Με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στελέχη και βουλευτές της ΝΔ σχολίασαν την αθωωτική απόφαση της δικαιοσύνης για όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση Βατοπεδίου.

Ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης έγραψε στη σελίδα του στο Facebook:
«Η υπόθεση του Βατοπεδίου έκλεισε οριστικά και τελεσίδικα με την απόφαση της δικαιοσύνης. Δεν υπήρξε ποτέ, κανένα σκάνδαλο. Ήταν όλα εξ αρχής κατασκευασμένα. Σήμερα λοιπόν, επιτρέψτε μου λίγες προσωπικές σκέψεις. Από τη μεταπολίτευση και μετά, δεν υπήρξε κανένας άλλος πολιτικός που να κατηγορήθηκε τόσο χυδαία και τόσο άδικα, όσο εγώ. Δεν υπήρξε παρόμοια περίπτωση τόσο στυγνής πολιτικής απαξίωσης μίας διαδρομής ετών, από αντιπάλους και "φίλους"… Δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν τέτοιος κανιβαλισμός εις βάρος πολιτικού και της οικογένειας του, παρά το ότι γνώριζαν όλοι πάρα πολύ καλά ότι πίσω από τις κατηγορίες δεν υπήρχε η παραμικρή σκιά.
Στα οκτώμισι χρόνια αυτά, υπήρξε πλήθος αθωωτικών αποφάσεων από τη δικαιοσύνη, τις ελεγκτικές αρχές, τη Βουλή. Υπήρξαν έγγραφες δηλώσεις συγνώμης από έντυπα, τηλεδικαστές, από "κατήγορους" της γειτονιάς και το καφενείου…

Κακά τα ψέματα… Η "άλλη πλευρά" έπαιξε τότε τα ρέστα της, για να απαξιώσει πρόσωπα και κυβέρνηση. Η παράταξη που υπηρέτησα χρόνια, όμως, υπήρξε πάντα φοβική και ενοχική. Δεν στήριξε ποτέ τους ανθρώπους της ακόμα και αν ήξερε την αλήθεια. Αντίθετα, δεν δίστασε να τους δώσει ως βορά ακόμα και από τα σκαλοπάτια του κόμματος… Δεν κατάλαβε ποτέ, ότι στο φασιστικό "υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά;" η απάντηση είναι ότι υπάρχει, όταν ο καπνός είναι δημιούργημα που υπηρετεί σκοπιμότητες.

Την ημέρα της παραίτησης μου, είχα πει "…όταν ο κουρνιαχτός κατακάτσει, θα μπορέσετε όλοι να δείτε καθαρά. Τότε, δεν θα υπάρχει ούτε ένας, που αγωνίστηκε μαζί μου από τις εποχές τις νεολαίας και δεν θα είναι περήφανος για τη συμπόρευση αυτή". Σήμερα, είναι αυτή ακριβώς η μέρα. Θέλω μόνο να ζητήσω συγνώμη από τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου για όσα τράβηξαν όλα αυτά τα χρόνια, επειδή ο σύζυγος και πατέρας τους ήταν ένας ενοχλητικά και ανεξέλεγκτα προβεβλημένος πολιτικός που έπρεπε να βγει απ' τη μέση…».

Στο twitter έκανε σχετική ανάρτηση η βουλευτης της ΝΔ και τομεάρχης Οικονομίας, Ντόρα Μπακογιάννη, με αναφορά στον στενό συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή, Γιάννη Αγγέλου, που έχει φύγει απο τη ζωή: «Αφιερώνω την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για το Βατοπέδι στη μνήμη του Γιάννη Αγγέλου που δεν άντεξε τη λάσπη γι' αυτήν την υπόθεση», έγραψε η κ. Μπακογιάννη.
Σε αντίστοιχο περιεχόμενο ήταν και η ανάρτηση του τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ και βουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου: «Αθώοι όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Βατοπεδίου. Κατέπεσε με πάταγο η μεγάλη πολιτική σκευωρία κατά του Κ. Καραμανλή. Η ώρα αυτή της παταγώδους πτώσης της σκευωρίας του Βατοπεδίου είναι στιγμή δικαίωσης και για τον Γιάννη Αγγέλου και την οικογένειά του».

Ανάρτηση στο twitter έκανε και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης: «Όταν ως βουλευτής του ΛΑΟΣ ακόμη είπα ότι δεν υπάρχει Σκάνδαλο Βατοπεδίου, έπεσαν όλοι να με φάνε. Σήμερα σιωπή από τους λασπολόγους».

Φυσικά ο Θεός και η Παναγία ενδιαφέρθηκαν και έκαναν το θαύμα τους για την αθώωση του Εφραίμ και των άλλων κατηγορουμένων, αλλά προφανώς αδιαφορούν για τα εκατοντάδες χιλιάδες παιδάκια που πεθαίνουν ανά τον πλανήτη... βέβαια παίζει και το ενδεχόμενο να κάνουν θαύματα μόνο επιλεκτικά σε ορθόδοξους ή ακόμα να είναι και... εθνικιστές.

Όσο η ελληνική δικαιοσύνη λειτουργεί έτσι άδικα... όπως με τη Siemens και τις άλλες υποθέσεις τόσο η λαϊκή δυσαρέσκεια θα αυξάνεται. Και μην ξεχνάτε ότι αν λειτουργούσε σωστά η δικαιοσύνη, η  Ελλάδα δεν θα είχε φτάσει ποτέ σε τέτοια χάλια.

Διαβάστε επίσης
• Χαμένη στη Μετάφραση η Δίκη της Siemens αλλά σε μια μέρα μεταφράστηκαν οι χιλιάδες σελίδες των Μνημονίων
• Επανάληψη της δίκης Μαντέλη -Μετά την αναβολή επ' αόριστον για τη Siemens
• Κι άλλες δίκες ακολουθούν τον «δρόμο» της Siemens

Αντίγονος για τα Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις