Προφυλακίστηκε ο 30χρονος δολοφόνος αστυνομικός (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο 52χρονος ταξιτζής θύμα του ειδικού φρουρού
Ο 30χρονος αστυνομικός, ο οποίος ομολόγησε στους συναδέλφους του τη δολοφονία του οδηγού ταξί, προσήλθε σήμερα, νωρίς το πρωί, μετά τη λήξη της 48ωρης προθεσμίας που είχε ζητήσει, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, στον ανακριτή Καστοριάς, προκειμένου να απολογηθεί. O 30χρονος ειδικός φρουρός, ο οποίος σκότωσε εν ψυχρώ με το 45άρι περίστροφό του -το ίδιο ακριβώς με το οποίο είχε πυροβολήσει τον Ιούλιο του 2014 τον Νίκο Μαζιώτη, κατά την επιχείρηση στο Μοναστηράκι - τον 52χρονο ταξιτζή Κοσμά Τζέλιο στην Καστοριά.


Κατά τη διάρκεια της πολύωρης απολογίας του, φέρεται να επέμεινε σε αυτά που αρχικά είχε καταθέσει, στην ανάκρισή του από τους αστυνομικούς, δηλαδή πως το κίνητρό του ήταν η ληστεία λόγω οικονομικών προβλημάτων που έχει και οι «προσωπικές διαφορές» με το θύμα.

Μετά την απολογία του, η οποία διήρκησε πέντε ώρες, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο ειδικός φρουρός κρίθηκε προφυλακιστέος και μεταφέρθηκε στις φυλακές Φελιού, στα Γρεβενά, ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της οπλοχρησίας.

Διαβάστε επίσης
• Γιατί δεν συνελήφθη ζωντανός ο δολοφόνος αστυνομικός;
• Αστυνομικοί και άτομα της «Υψηλής Κοινωνίας» στο κύκλωμα των Ρομά
• Σαν σήμερα το 1980: Η δολοφονία του 26χρονου φοιτητή Ιάκωβου Κουμή και της 20χρονης εργάτριας Ματούλας Κανελλοπούλου

Παρόντες στο δικαστικό μέγαρο Καστοριάς ήταν οι γονείς του αστυνομικού, οι οποίοι χθες, με επιστολή τους, ζήτησαν συγνώμη από την οικογένεια του θύματος.

Νωρίς το πρωί, συνάδελφοι του θύματος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, απέκλεισαν για 15 λεπτά, με τα ταξί τους, την κεντρική είσοδο και τον δρόμο έξω από το δικαστικό μέγαρο Καστοριάς, χωρίς, όμως, να δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα.

Για την μεταφορά του ελήφθησαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, υπό τον φόβο επεισοδίων.
Έξω από το δικαστικό μέγαρο της πόλης, έφτασαν λίγο μετά τις 9 το πρωί συνάδελφοι του θύματος με τα οχήματά τους και απέκλεισαν συμβολικά το χώρο.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα neakastoria.gr, ο πρόεδρος των ταξί taxitime κ. Ευθύμης Μπέλλος δήλωσε στους δημοσιογράφου ότι ο συνάδελφος του που χάθηκε ήταν ένας φιλήσυχος βιοπαλαιστής που δεν είχε δημιουργήσει πρόβλημα ποτέ και σε κανέναν.



Θολά τα κίνητρα της δολοφονίας

Ο 30χρονος δράστης επιμένει στον ισχυρισμό του ότι τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε του όπλισαν το χέρι, οι αστυνομικοί ωστόσο δεν έχουν πειστεί και συνεχίζουν την έρευνα, ενώ δεν αποκλείεται να ζητηθεί η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.
Αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που συμμετείχαν στις έρευνες, υποστηρίζουν πως το τοπίο παραμένει θολό και εκφράζουν σωρεία ερωτηματικών για την αποτρόπαιη δολοφονία. Αν όντως κίνητρο του 30χρονου ειδικού φρουρού ήταν η ληστεία, τότε θα έπαιρνε χρήματα, κινητό τηλέφωνο και προσωπικά αντικείμενα από το θύμα. Ωστόσο, τα πάντα βρέθηκαν στο αυτοκίνητό του.

Αν επίσης κίνητρό του ήταν η ληστεία δεν θα οδηγούσε τον ταξιτζή στο οικόπεδο συγγενικών του προσώπων στη Νέα Λεύκη Καστοριάς και δεν θα έκανε εκεί τη δολοφονία, θα επέλεγε δηλαδή ένα άλλο σημείο.

Επιπλέον δεν θα χρησιμοποιούσε το προσωπικό του περίστροφο, ένα 45άρι που κατείχε νόμιμα και είναι το μοναδικό παρόμοιο, καταγεγραμμένο όπλο σε όλη την Καστοριά.

Ούτε θα έπαιρνε ταξί από κοντινή απόσταση, το χωριό Μανιάκοι, σε απόσταση μόλις 1 χιλιομέτρου, λίγη ώρα αφότου είχε διαπράξει το έγκλημα, ούτε θα συστηνόταν στον οδηγό ταξί.

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα, ο δράστης δεν δίνει πειστικές απαντήσεις και απαντά μονότονα «πίστευα ότι θα έβαζα τέλος στα οικονομικά μου προβλήματα με αυτή τη ληστεία».

Ισχυρισμός που φυσικά δεν μπορεί να ισχύει, γιατί ένας οδηγός ταξί στην Καστοριά δεν μπορεί να έχει μαζί του τόσα χρήματα, ώστε να λύσει κάποιος το οικονομικό του πρόβλημα.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'