Επιτέλους βγήκε το Resident Evil: The Final Chapter (ΒΙΝΤΕΟ)

Ήρθε στα σινεμά η ταινία που περιμέναμε εδώ και 2 χρόνια το Resident Evil: The Final Chapter. Δείτε τα trailer παρακάτω. Η ιστορία συνεχίζεται από το σημείο που την είχαμε αφήσει στο τέλος του «Resident Evil: Η Τιμωρία». Η ανθρωπότητα πνέει πλέον τα λοίσθια, αφού η Alice (Milla Jovovich) προδόθηκε από τον Wesker (Shawn Roberts) στην Ουάσιγκτον και οι ορδές των ζόμπι αφάνισαν τα πάντα στο πέρασμά τους. Η ηρωίδα μας καλείται να επιστρέψει στο Raccoon City, όπου η σατανική Umbrella Corporation συγκεντρώνει τις δυνάμεις της για το τελικό χτύπημα.


Σε μια παλικαρίσια μάχη με το χρόνο, η Alice θα ενώσει τις δυνάμεις της σε αυτή την τελευταία της αποστολή με παλιούς γνώριμους και θα προετοιμάσει το έδαφος για νέες συμμαχίες. Πρόκειται για το τελευταίο κεφάλαιο και την υπέρτατη περιπέτεια, ώστε να αποτραπούν τα σχέδια της Umbrella Corporation που θέλει να εξαλείψει το ανθρώπινο είδος από προσώπου γης.

Δείτε επίσης
• Πλάσμα σαν το Άλιεν ο Πρόγονος του Ανθρώπου και των σπονδυλωτών (BINTEO)
• Έρχεται το σεξ με Ρομπότ και είναι αναπόφευκτο (ΒΙΝΤΕΟ)
• Η πρόταση της εβδομάδας: Χ-Men: Apocalypse -Δείτε τα τρέιλερς (BINTEO)

Κάθε σειρά, κινηματογραφική ή μη, που σέβεται τον εαυτό της όταν τελειώνει, επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος για μια γερή δόση νοσταλγίας, με αρκετά φλάσμπακς και αναφορές στα προηγούμενα «κεφάλαιά» της. Φυσικά και το τελευταίο κεφάλαιο του «Resident Evil» δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι το διαφορετικό, με τον σκηνοθέτη της Πολ Γ. Σ. Αντερσον να προσπαθεί να τιμήσει την σειρά που τον έκανε διάσημο, καθώς η ίδια οδεύει προς το οριστικό (;) πλέον φινάλε της.
Δεν χρειάζεται να θυμάστε ή να έχετε δει μια από τις προηγούμενες πέντε ταινίες για να μπείτε στο πετσί της ιστορίας, μιας και η ταινία αναλώνει λίγα μόλις λεπτά στο ξεκίνημά της, τόσα όσα χρειάζονται δηλαδή, σε μια γρήγορη σύνδεση με τα προηγούμενα, με αρκετά φλασμπάκς και αφήγηση της Άλις -Μίλα Γιόβοβιτς, κάνοντας τον όλο μύθο στο οποίο στηρίζεται η σειρά να μοιάζει τετριμμένος.


Φαίνεται πως τίποτα δεν έχει αλλάξει όλα αυτά τα χρόνια στην σειρά. Ακόμα κι εδώ, λίγο πριν το μεγάλο της φινάλε, το «Resident Evil» δεν σέβεται τις video game ρίζες του, οι οποίες στηρίζονται περισσότερο στο τρόμο επιβίωσης (survival horror) παρά στην υπερβολική και ανεξάντλητη δράση. Όλη αυτή η αίσθηση του deja vu που κατακλύζει την σειρά, κι εδώ ίσως φαίνεται ακόμα πιο έντονη, μοιάζει περισσότερο σαν μια ρηχή αναφορά σε μια εποχή που η σειρά ήταν τουλάχιστον διασκεδαστική, η οποία πλέον έχει φύγει ανεπιστρεπτί.


Ναι, η ταινία προσπαθεί να σε κάνει να θυμηθείς τους χαρακτήρες της poy επιστρέφουν πάλι στην Ρακούν Σίτι και στα γεμάτα παγίδες υπόγεια εργαστήρια της Umbrella Corporation, ενώ ταυτόχρονα κλείνει το μάτι σε παλιές αξέχαστες σκηνές, κυρίως της πρώτης ταινίας.



Εκκωφαντική δράση με εκρήξεις που αποτελούν το κρεσέντο τελείωμα σε κάθε σκηνή δράσης. Η Μίλα Γιόβοβιτς, φυσικά βρίσκεται σε τέλεια φόρμα για άλλη μια φορά, ρίχνοντας ατελείωτο ξυλίκι σε ό,τι βρεθεί στο δρόμο της...

Το τελευταίο κεφάλαιο του «Resident Evil» είναι ακριβώς αυτό που περιμένεις να δεις χωρίς πολλές εκπλήξεις, γεμάτο με εντυπωσιακές σκηνές.

Ο επίλογος μιας σειράς ταινιών που, βασίστηκε σε video game..


Μαρία Γεωργακοπούλου για τα Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'