Η Fukushima έχει μολύνει όλο τον Ειρηνικό Ωκεανό, το θάβουν τα ΜΜΕ

Η ραδιενέργεια της Φουκουσίμα έχει μολύνει ολόκληρο το Ειρηνικό Ωκεανό -και πρόκειται να γίνει χειρότερα. Η μόλυνση με ραδιενέργεια από την πυρηνική καταστροφή έχει μολύνει τον μεγαλύτερο ωκεανό του πλανήτη σε μόλις πέντε χρόνια και καθημερινά συνεχίζεται η διαρροή 300 τόνων ραδιενεργών αποβλήτων.


-Ποια είναι η πιο επικίνδυνη πυρηνική καταστροφή στην ιστορία του κόσμου;
Οι περισσότεροι άνθρωποι θα απαντούσαν η πυρηνική καταστροφή του Τσερνομπίλ στην Ουκρανία, αλλά είναι λάθος.

Διαβάστε επίσης
• Αποφεύγουμε Ψάρια και Θαλασσινά από τον Ειρηνικό Ωκεανό λόγω Ραδιενέργειας
• Τα Τεράστιας Έκτασης Σκουπιδονήσια του Ειρηνικού Ωκεανού (ΦΩΤΟ)
• Το Νησί από πλαστικό στον Ειρηνικό (ΒΙΝΤΕΟ)
• Ραδιενεργά ναυάγια στο Ιόνιο; Καρκινογόνος αμίαντος στη Θεσσαλονίκη; (ΒΙΝΤΕΟ)
• H Κυβέρνηση καλεί τους Δήμους να Θάψουν Ραδιενεργά απόβλητα στο έδαφός τους με ανταλλάγματα

Το 2011, ένας σεισμός, που πιστεύεται ότι είναι μετασεισμός του σεισμού του 2010 στη Χιλή, δημιούργησε μεγάλο τσουνάμι που προκάλεσε την κατάρρευση του εργοστάσιου πυρηνικής ενέργειας TEPCO στη Φουκουσίμα, στην Ιαπωνία.

Τρεις πυρηνικοί αντιδραστήρες έλιωσαν και αυτό που συνέβη στη συνέχεια ήταν η μεγαλύτερη απελευθέρωση ραδιενέργειας μέσα στη θάλασσα στην ιστορία του κόσμου.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών μηνών, ραδιενεργά χημικά προϊόντα, μερικά σε ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες από ότι στο Τσερνομπίλ, διέρρευσαν στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ωστόσο, οι αριθμοί μπορεί στην πραγματικότητα να είναι πολύ υψηλότεροι, καθώς οι ιαπωνικές επίσημες εκτιμήσεις έχουν αποδειχθεί από πολλούς επιστήμονες ότι έχουν παραποιηθεί τα τελευταία χρόνια.

Ραδιενεργά συντρίμμια από την Φουκουσίμα πλησιάζουν την δυτική ακτή της Βόρειας Αμερικής
Και σαν να μην είναι αρκετό αυτό, η Φουκουσίμα συνεχίζει να διαρρέει την εκπληκτική ποσότητα των 300 τόνων ραδιενεργών αποβλήτων στον Ειρηνικό Ωκεανό κάθε μέρα, και θα συνεχίσει το κάνει επ 'αόριστον εφόσον η πηγή της διαρροής δεν μπορεί να σφραγιστεί, καθώς είναι απρόσιτη στους ανθρώπους και τα ρομπότ λόγο των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών.

Δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, ότι η Φουκουσίμα έχει μολύνει ολόκληρο τον Ειρηνικό Ωκεανό σε μόλις πέντε χρόνια.

Το γεγονός αυτό αποτελεί την χειρότερη περιβαλλοντική καταστροφή στην ιστορία της ανθρωπότητας, και σχεδόν ποτέ δεν αναφέρεται από πολιτικούς, διορισμένους επιστήμονες ή στις ειδήσεις.

Ενδιαφέρον είανι να σημειωθεί ότι η TEPCO είναι θυγατρική της General Electric (επίσης γνωστή ως GE), μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο, η οποία ασκεί σημαντικό έλεγχο σε πολλά μέσα ενημέρωσης και πολιτικούς.

Μήπως αυτό ενδεχομένως εξηγεί την έλλειψη ειδήσεων και τη συγκάλυψη της τεράστιας μόλυνση που έχει προκαλέσει η Φουκουσίμα κατά τα τελευταία πέντε χρόνια;

Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι η GE γνώριζε για την κακή κατάσταση των αντιδραστήρων της Φουκουσίμα για δεκαετίες και δεν έκανε τίποτα.

Αυτό οδήγησε 1.400 Ιάπωνες πολίτες να μηνύσουν την GE για το ρόλο της στην πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα.

Ακόμα κι αν δεν μπορούμε να δούμε την ίδια την ραδιενέργεια, ορισμένα τμήματα της δυτικής ακτής της Βόρειας Αμερικής έχουν αρχίσει να αισθάνονται τις επιπτώσεις για χρόνια τώρα.

Δεν έχει πολύ καιρό μετά τη Φουκουσίμα, που τα ψάρια στον Καναδά άρχισαν να αιμορραγούν από τα βράγχια, το στόμα και τα μάτια τους.

Αυτή η «ασθένεια» αγνοήθηκε από την κυβέρνηση και έχει αποδεκατίσει τους αυτόχθονες τοπικούς πληθυσμούς ψαριών, όπως και της ρέγγας στο Βόρειο Ειρηνικό. Αλλού στον Δυτικό Καναδά, ανεξάρτητοι επιστήμονες έχουν μετρήσει μια αύξηση 300% στα επίπεδα της ραδιενεργούς ακτινοβολίας.

Σύμφωνα με αυτούς, το ποσό της ακτινοβολίας στον Ειρηνικό Ωκεανό αυξάνεται κάθε χρόνο.

Γιατί το αγνοούν τα mainstream μέσα μαζικής ενημέρωσης; Θα μπορούσε να έχει σχέση με το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Καναδά έχουν απαγορεύσει στους πολίτες να μιλάνε για την Φουκουσίμα, ώστε "οι άνθρωποι να μην πανικοβληθούν";

Νοτιότερα στο Όρεγκον, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, οι αστερίες άρχισαν να χάνουν τα πόδια και στη συνέχεια αποσυντέθηκαν εντελώς όταν η ραδιενέργεια της Fukushima έφτασε εκεί το 2013. Τώρα, πεθαίνουν σε ποσότητες ρεκόρ, βάζοντας όλο το ωκεάνιο οικοσύστημα στην περιοχή σε κίνδυνο.

Ωστόσο, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι λένε ότι η Φουκουσίμα δεν μπορεί να κατηγορηθεί ακόμα και αν η ραδιενέργεια στους τόνους στο Όρεγκον τριπλασιάστηκε μετά το ατύχημα της Φουκουσίμα.

Το 2014, η ακτινοβολία στις παραλίες της Καλιφόρνιας αυξήθηκε κατά 500%.
Σε απάντηση, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι είπαν ότι η ακτινοβολία προέρχεται από μια μυστηριώδη «άγνωστη» πηγή και δεν είναι κάτι το ανησυχητικό.

Ωστόσο, η Φουκουσίμα έχει δεχθεί μεγαλύτερο αντίκτυπο από ότι η δυτική ακτή της Βόρειας Αμερικής.

Οι επιστήμονες λένε τώρα ότι ο Ειρηνικός Ωκεανός είναι ήδη ραδιενεργός και είναι προς το παρόν τουλάχιστον 5-10 φορές πιο ραδιενεργός από ότι όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ έριξε πολλές πυρηνικές βόμβες στην περιοχή του Ειρηνικού κατά τη διάρκεια και μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αν δεν αρχίσουμε να μιλάμε για την Φουκουσίμα σύντομα, μπορεί όλοι να βρεθούμε μπροστά σε μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη.

Νικ Κόσμος για τα Αόρατα Γεγονότα

Αναφορές:

  1. http://www.trueactivist.com/fukushima-radiation-has-contaminated-the-entire-pacific-ocean-and-its-going-to-get-worse/
  2. http://countercurrentnews.com/2016/10/fukushima-radiation-contaminated-entire-pacific-ocean-going-get-worse/


Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'