Η Τουρκία βγάζει στο Αιγαίο το ερευνητικό σκάφος Τσεσμέ

Στην κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο προχωρά η Τουρκία, καθώς βγάζει το ερευνητικό σκάφος TCG CESME για έρευνες στο κέντρο του Αιγαίου.


Σύμφωνα με την NAVTEX 181/17 η Τουρκία ανακοινώνει ότι το ερευνητικό σκάφος TCG CESME θα πραγματοποιήσει υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες από τις 9 Φεβρουαρίου «μέχρι νεωτέρας».

Διαβάστε ακόμα
• Τουρκικές ακταιωροί έριξαν άγκυρα εντός ελληνικών χωρικών υδάτων
• Άλλες επτά παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά
• Πόσο πιθανός είναι ο πόλεμος Ελλάδας και Τουρκίας;

Η περιοχή που έχει αναγγείλει τις παράνομες έρευνες της η Τουρκία εκτείνεται εκατέρωθεν του 25ου μεσημβρινού που αποτελεί τον πάγιο στόχο της τουρκικής διεκδίκησης για επιχειρησιακή διχοτόμηση του Αιγαίου.

Άμεση ωστόσο ήταν η αντίδραση της ελληνικής πλευράς, η οποία έσπευσε να ακυρώσει την Τουρκική NAVTEX.

Με την οδηγία 32/17 που εξέδωσε η αρμόδια ελληνική αρχή, εφιστά την προσοχή των ναυτιλλομένων που πλέουν στην περιοχή και τους ζητά να μην λάβουν υπόψη τη NAVTEX με αριθμό 181/17, καθώς για τη συγκεκριμένη περιοχή αρμόδια αρχή για την έκδοση των σχετικών οδηγιών είναι η ελληνική υδρογραφική υπηρεσία.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες στην Τουρκία για συνομιλίες 
Στο μεταξύ τα Ηνωμένα Έθνη επιβεβαίωσαν πριν από λίγο την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες στην Τουρκία.

Συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα ανέφερε ότι στις επόμενες ώρες θα εκδοθεί και η σχετική ανακοίνωση. Για την ώρα, ο κ. Γκουτιέρες και η συνοδεία του περιμένουν στο αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης την αναχώρηση της πτήσης για την Κωνσταντινούπολη, καθώς λόγω της μεγάλης χιονόπτωσης στην Αμερικανική μεγαλούπολη υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων.

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, στην ατζέντα των συνομιλιών βρίσκεται η συριακή κρίση, οι προοπτικές επίλυσης του κυπριακού και η προσφυγική κρίση.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ αναμένεται να φτάσει στην Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή και θα παραμείνει μόνο μία μέρα και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τις χώρες του Αραβικού Κόλπου.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις