Οι ΗΠΑ εφοδίασαν με Τανκς τους Κούρδους στη Συρία

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που συνεργάζονται με τους Κούρδους στη μάχη της Μοσούλης κατά των τζιχαντιστών, ανακοίνωσαν πως έφτασαν στα χέρια του Κουρδικού στρατού τεθωρακισμένα και όπλα από τις ΗΠΑ. Πρόκειται για τις πρώτες ενισχύσεις που λαμβάνουν απ' όταν ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ.


«Οι Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) πήραν τεθωρακισμένα αμερικανικής κατασκευής», ανέφερε ο εκπρόσωπος του SDF στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Από τη δική του μεριά ο Λευκός Οίκος, σε ανακοίνωση που μεταδίδεται από το Associated Press διευκρινίζει πως η απόφαση εξοπλισμών είχε ληφθεί επί προεδρίας Ομπάμα.

Διαβάστε επίσης
• Η Ρωσία μπήκε στο πλευρό του τουρκικού στρατού στη Συρία -Σφυριλατείται η νέα συμμαχία
• Γιατί ο Πούτιν «αγάπησε» τον Ερντογάν
• Αξιωματικοί του ΝΑΤΟ συνελήφθησαν στο Χαλέπι; (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Adrian Rankine-Galloway, ανέφερε πως η απόφαση της προηγούμενης διοίκησης σχετίζεται με την ενίσχυση των Κούρδων στη μάχη εναντίον των τελευταίων τζιχαντιστικών θυλάκων σε Ράκα και Μοσούλη.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια εξέλιξη που δεν θα ικανοποιήσει την πλευρά της Τουρκίας. Για τον Ερντογάν, τόσο οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, όσο και οι Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού αλλά και το PKK, θεωρούνται επισήμως τρομοκρατικές ομάδες και εχθροί του κράτους.

Η δε τουρκική Sabah, σε εκτενές δημοσίευμα της σημειώνει πως το Πεντάγωνο και ο SDF έχουν αρνηθεί να δώσουν στη δημοσιότητα τον αριθμό των αρμάτων και τον πλήρη εξοπλισμό που έχει παραδοθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς τους Κούρδους και τους συμμάχους τους.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας..

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'