Ελλάδα: Μισθοδοσία με ...κουπόνια και με prepaid κάρτες Βουλγαρίας

Πρακτικές εργασιακής... ζούγκλας καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) και ζητά την άμεση παρέμβαση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και της Οικονομικής Αστυνομίας.
Πληρωμές υπερωριών με ...κουπόνια και μισθοδοσία με prepaid κάρτες Βουλγαρίας.


Η Ομοσπονδία καυτηριάζει τις παράνομες πρακτικές εταιρειών πώλησης κουπονιών (vouchers), οι οποίες προτρέπουν, ακόμα και μεγάλες εργοδότριες εταιρείες, να αντικαθιστούν παρανόμως μέρος της μισθοδοσίας των εργαζομένων τους με διατακτικές γευμάτων και σούπερ μάρκετ.

«Διατείνονται ότι στοχεύουν τάχα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των εργαζομένων και την ενίσχυση της αποδοτικότητάς τους' αναφέρουν στελέχη της Ομοσπονδίας. Στην πραγματικότητα αυτό που προτείνουν είναι τρόπους εισφοροδιαφυγής και αντικατάστασης του μισθού με... αντίδωρα».

Διαβάστε ακόμα
• Άφησε την Ελλάδα και τα ΚΤΕΛ Καρδίτσας για να οδηγάει νταλίκα στον Αρκτικό
• Εργασία στη Σουηδία: «Οι ρυθμοί είναι... ρομποτικοί, αλλά δεν μας λείπει η Ελλάδα»
• Μισθοί σοκ στην Ελλάδα -Πλέον υπάρχει η γενιά των 100 ευρώ

Την ίδια και σημαντικότερη ευθύνη έναντι του νόμου έχουν και οι εταιρείες που δέχονται να κάνουν χρήση αυτών των κουπονιών, καθώς στην πραγματικότητα υποκαθιστούν μέρος της μισθοδοσίας, κυρίως έκτακτες αποδοχές (νυχτερινά, αργίες, υπερωρίες κ.λπ.), υποχρεώνοντας τους εργαζομένους τους να λαμβάνουν αντί αποδοχών, για την πρόσθετη ή και την κανονική εργασία, τα εκπτωτικά κουπόνια. Το φαινόμενο καταγράφεται ιδιαίτερα σε κατηγορίες χαμηλόμισθων ή μερικώς απασχολούμενων εργαζομένων.

Η δεύτερη νέα μόδα που απαντάται τους τελευταίους μήνες είναι οι προσλήψεις Βουλγαρίας και οι προπληρωμένες κάρτες μισθοδοσίας Βουλγαρίας και Κύπρου. Όπως αναφέρουν συνδικαλιστικά στελέχη, η νέα 'μόδα' επιτάσσει τις βουλγαρικές και κυπριακές προπληρωμένες τραπεζικές κάρτες και τις προσλήψεις στη Βουλγαρία, για εργασία όμως στην Ελλάδα. Εταιρείες logistics, συμβούλων, πωλήσεων, διαδικτυακών υπηρεσιών και γενικότερα δραστηριοτήτων που απαιτούν εργασία εκτός γραφείου ιδρύουν εταιρείες στη γείτονα, προσλαμβάνουν Έλληνες με έδρα στο εξωτερικό, ανοίγουν λογαριασμούς μισθοδοσίας στη Βουλγαρία και απασχολούν εργαζομένους στην Ελλάδα. Η μισθοδοσία έρχεται στην Ελλάδα με prepaid cards και έτσι τα ασφαλιστικά ταμεία ζημιώνονται, αφού δεν εισπράττουν απολύτως τίποτα.


Φυσικά στην Ελλάδα ο λαός απολαμβάνει τις συνθήκες εργασίας του και τις οικονομικές απολαβές του.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'