Ο Πούτιν επιβάλλει τους δικούς του όρους στον Ερντογάν

Σημαντικούς όρους σε ζητήματα όπως η κρίση στην Συρία και η ασφάλεια των ρωσικών διπλωματικών αντιπροσωπειών στην Τουρκία επιβάλλει στην τουρκική πλευρά το Κρεμλίνο. Η συγκεκριμένη πληροφορία, σύμφωνα με την «Καθημερινή», προέρχεται από καλά ενημερωμένες τουρκικές πηγές, οι οποίες δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την οργή της ρωσικής πλευράς απέναντι στην εκτέλεση του Ρώσου Πρέσβη στην Άγκυρα.


Στην κρίση της Συρίας, το Κρεμλίνο επιβάλλει στην Άγκυρα την άποψη ότι η προτεραιότητα της διεθνούς κοινότητας στην Συρία δεν είναι η ανατροπή του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Ασάντ αλλά η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Στην Μόσχα, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αποδέχεται τους ρωσικούς όρους και υπογράφει δίχως ενδοιασμό το πρωτόκολλο της Μόσχας, το οποίο ανοίγει τον δρόμο για μια «πολιτική λύση» στην κρίση της Συρίας.

Διαβάστε επίσης
• Τουρκία: 22χρονος Τούρκος Αστυνομικός ο Δολοφόνος του Ρώσου Πρέσβη
• Τουρκία: Δολοφονήθηκε ο Ρώσος Πρέσβης από «ριζοσπάστη ισλαμιστή» (BINTEO)
• Συρία: Απίστευτες Φωτογραφίες από την Απελευθέρωση του Χαλεπίου

Η Ρωσία επιβάλλει επίσης όρους στην τουρκική πλευρά σε ότι αφορά την ασφάλεια των αντιπροσωπειών της στην Τουρκία. Η ρωσική πλευρά στη νέα περίοδο απαιτεί από την τουρκική πλευρά να δοθούν εγγυήσεις οι οποίες θα αφορούν την ασφάλεια των Ρώσων διπλωματών και των διπλωματικών αντιπροσώπων της. Επίσης, ζητά από την Άγκυρα να δώσει την έγκρισή της για να ενισχυθεί ο ρόλος και οι αρμοδιότητες των Ρώσων πρακτόρων και των μελών των υπηρεσιών ασφαλείας και στις περιοχές γύρω από τα κτίρια των ρωσικών αντιπροσωπειών.

Εν τω μεταξύ, πριν από λίγη ώρα, η Τουρκία «αποχαιρέτισε» τον αδικοχαμένο Ρώσο διπλωμάτη με κρατική τελετή στο Αεροδρόμιο της Άγκυρας. Το φέρετρο του Πρέσβη μετέφεραν σε ρωσικό αεροπλάνο Τούρκοι στρατιώτες.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις