Κατέβασαν ρολά ΔΟΛ και Πήγασος, «Νέα» και «Έθνος» δεν βρίσκονται στο περίπτερο

Δεν κυκλοφορούν σήμερα οι ιστορικές εφημερίδες «Τα Νέα» και «Έθνος», των εκδοτικών συγκροτημάτων ΔΟΛ και Πήγασος, ενώ σίγησε και το ραδιόφωνο του «Βήματος». Κρίσιμες θα είναι οι επόμενες ώρες για το μέλλον των ιστορικών συγκροτημάτων του Τύπου, αφού  αν δεν υπάρξει καταβολή δεδουλευμένων αναμένεται να συνεχιστούν οι απεργίες που έχουν κηρύξει τα σωματεία.


Συγκεκριμένα στον ΔΟΛ θα πρέπει ως το βράδυ της Τετάρτης, οπότε και λήγει η προθεσμία, να καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων ενώ για να σταματήσει η απεργία θα πρέπει να καταβληθεί και ένα δεκαπενθήμερο έναντι των οφειλομένων. Στον ΠΗΓΑΣΟ θα πρέπει να υπάρξει ανακοίνωση και δέσμευση για εξόφληση των δεδουλευμένων κάτι που δείχνει ιδιαίτερα δύσκολο καθώς σύμφωνα με την ενημέρωση των επικεφαλής δεν υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα.

Δείτε επίσης
• Έβαλαν Αγγελία για να απολυθώ!
• Εργασία στη Σουηδία: «Οι ρυθμοί είναι... ρομποτικοί, αλλά δεν μας λείπει η Ελλάδα»
• Μισθοί σοκ στην Ελλάδα -Πλέον υπάρχει η γενιά των 100 ευρώ

Η εικοσιτετράωρη απεργία στον ΠΗΓΑΣΟ λήγει στις 18.00 και στον ΔΟΛ στις 19.00, την Τετάρτη, και σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια πρόοδος θα ανακοινωθεί η ανανέωση των απεργιών, οπότε πλέον εκτός από τα ημερήσια φύλλα που ήδη δεν κυκλοφορούν (ΤΑ ΝΕΑ, ΕΘΝΟΣ) υπάρχει ορατός κίνδυνος να μην κυκλοφορήσουν και τα κυριακάτικα φύλλα (ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ).

«Κατέβασε ρολά» ο ΔΟΛ

Ρολά, μέχρι νεωτέρας, «κατέβασε» ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, μετά από την απόφαση των εργαζόμενων για 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Για πρώτη φορά στην ιστορία της η «ναυαρχίδα» του ΔΟΛ, η εφημερίδα τα «Νέα» δεν βρίσκεται στα περίπτερα, ενώ και τα υπόλοιπα ΜΜΕ που ανήκουν στον όμιλο δεν λειτουργούν.

Η κατάσταση στον πάλαι ποτέ κραταιό ΔΟΛ είναι εξαιρετικά δύσκολη, με τους εργαζόμενους να προχωρούν σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες μέχρις να πιστωθεί έστω το πρώτο 15ημερο του Αυγούστου συν το δώρο των Χριστουγέννων.Οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και το πρώτο 15ημερο του Δεκεμβρίου και δεν έχουν λάβει ούτε και το δώρο των Χριστουγέννων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δοίκηση του ΔΟΛ είχε υποσχεθεί καταβολή των δεδουλευμένων, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη τελικώς εφικτό, εξαιτίας της δέσμευσης του ποσού από την Εθνική Τράπεζα την περασμένη Παρασκευή.

Και ο διεθνής Τύπος σχολίασε την απουσία της ελληνικής ιστορικής εφημερίδας, «Τα Νέα», στα περίπτερα για πρώτη φορά από το 1922. Η σοβαρή οικονομική κρίση πλήττει τον ελληνικό Τύπο, υπογραμμίζουν τα ξένα δημοσιεύματα.

«H ελληνική ιστορική εφημερίδα, Τα Νέα, δεν κυκλοφορεί», επισημαίνει το περιοδικό Spiegel, σχολιάζοντας ότι «η ελληνική οικονομική κρίση έχει επιπτώσεις και στον Tύπο». «Απλήρωτοι δημοσιογράφοι», είναι ο υπότιτλος του επίμαχου άρθρου. «Επειδή οι συντάκτες δεν πληρώνονται εδώ και μήνες, η εφημερίδα δεν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά από το 1922», αναφέρει το γερμανικό περιοδικό.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'