Στη Μόσχα μεταφέρονται οι σοροί των θυμάτων

Το πρώτο αεροπλάνο που θα μεταφέρει τις σορούς των θυμάτων της συντριβής του αεροσκάφους Tu-154 θα προσγειωθεί σήμερα στη Μόσχα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Νικολάι Πανκόφ.


«Το υπουργείο Άμυνας έλαβε μια απόφαση, η οποία τώρα κοινοποιήθηκε στους συγγενείς (των θυμάτων), ότι η ταυτοποίηση (των σορών) θα διεξαχθεί στη Μόσχα. Οι σοροί θα μεταφερθούν στη Μόσχα με μεταγωγικό αεροσκάφος», τόνισε ο Πανκόφ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Διαβάστε επίσης
• Όταν η φημισμένη χορωδία του Κόκκινου Στρατού τραγουδούσε Θεοδωράκη στα ελληνικά (BINTEO)
• Τα αίτια της πτώσης του ρωσικού μεταγωγικού (BINTEO)
• Τα πραγματικά «Last Christmas» του George Michael -Πέθανε στα 53 του -Τα αίτια θανάτου του (BINTEO)

Xθες το πρωί το επιβατικό αεροσκάφος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, που κατευθυνόταν στη Συρία με 92 επιβαίνοντες, ανάμεσά τους τα μέλη της χορωδίας Αλεξάντροφ του ρωσικού στρατού και εννιά δημοσιογράφους, συνετρίβη κοντά στις ρωσικές ακτές στη Μαύρη Θάλασσα. Οι ρωσικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει κανένας επιζών.

Ημέρα εθνικού πένθους κήρυξε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν την σημερινή, στη μνήμη των θυμάτων της συντριβής του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους στη Μαύρη Θάλασσα.

Τα αίτια της συντριβής θα ερευνηθούν εξονυχιστικά και οι οικογένειες των θυμάτων θα λάβουν την αναγκαία υποστήριξη, διαβεβαίωσε ο Πούτιν. Στο πλαίσιο αυτό διέταξε τη συγκρότηση επιτροπής έρευνας υπό τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο πρόεδρος της επιτροπής άμυνας του Συμβουλίου Ομοσπονδίας της Ρωσίας, Βίκτορ Όζεροφ, αναφερόμενος στα πιθανά αίτια του δυστυχήματος αποκλείει πλήρως την εκδοχή της τρομοκρατικής ενέργειας: Το αεροσκάφος ήταν του υπουργείου Άμυνας, ο εναέριος χώρος ρωσικός, εδώ δεν υπάρχει καμιά περίπτωση για τρομοκρατική επίθεση. Μετά την απογείωση το αεροσκάφος έπρεπε να εκτελέσει αναστροφή στον αέρα, πάνω από τη θάλασσα. Ίσως να μην κατάφερε να μπει στην τροχιά που έπρεπε, εξηγεί ο Όζεροφ.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 05:40 τοπική ώρα (04:40 ώρα Ελλάδας) από την πόλη Αντλέρ -που βρίσκεται νοτίως του Σότσι, του θέρετρου στη Μαύρη Θάλασσα- για μια πτήση ρουτίνας με προορισμό τη ρωσική αεροπορική βάση του Χμέιμιμ, κοντά στη Λαττάκεια της βορειοδυτικής Συρίας, σύμφωνα το υπουργείο.

Το ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος Τουπόλεφ-154 μετέφερε 92 επιβαίνοντες, από τους οποίους περισσότεροι από 60 ήταν μέλη της διάσημης χορωδίας του ρωσικού στρατού Ensemble Alexandrov, μαζί ήταν και ο διευθυντής τους. Οι μουσικοί πήγαιναν να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά μαζί με τις ρωσικές δυνάμεις στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ της Συρίας, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Στη λίστα των επιβατών που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο συγκαταλέγονται 64 μέλη της Ensemble Alexandrov, ενός γνωστού μουσικού συνόλου από τις περιοδείες που δίνει στο εξωτερικό υπό την αιγίδα του ρωσικού στρατού, οκτώ στρατιωτικοί μεταξύ των οποίων ο διευθυντής της Ensemble Alexandrov Βαλέρι Χαχίλοφ, οκτώ μέλη του πληρώματος, εννέα δημοσιογράφοι, δύο υψηλόβαθμοι πολιτικοί αξιωματούχοι και η Ελιζαβέτα Γκλίνκα, επικεφαλής μιας πασίγνωστης στη Ρωσία φιλανθρωπικής οργάνωσης.


Γιγαντιαία επιχείρηση των ρωσικών αρχών για τον εντοπισμό των σορών

Σε εξέλιξη βρίσκεται γιγαντιαία επιχείρηση του ρωσικού στρατού και των αρχών για τον εντοπισμό των σορών των επιβαινόντων στο στρατιωτικό αεροσκάφος Τουπόλεφ, που συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα λίγο μετά την απογείωσή του.

Στο αεροπλάνο, που είχε προορισμό τη Συρία, επέβαιναν 92 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους μέλη της ξακουστής ρωσικής χορωδίας του ρωσικού στρατού Αλεξαντρόφ, στρατιώτες αλλά και δημοσιογράφοι.

Όπως έκανε γνωστό το πρωί ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, η επιχείρηση για την αναζήτηση και ανάσυρση των θυμάτων δεν σταμάτησε λεπτό, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 11 σοροί και 154 κομμάτια του αεροσκάφους. Οι σοροί μεταφέρονται στη Μόσχα όπου και θα γίνει η ταυτοποίησή τους.

Σύμφωνα με τα ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης το πιθανότερο είναι τα περισσότερα θύματα να έχουν εγκλωβιστεί στο εσωτερικό της ατράκτου, σε βάθος περίπου 60 μέτρων.

Στις έρευνες συμμετέχουν περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι, 32 πλοία, 80 δύτες, 5 ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών Μαξίμ Σολόκοφ δήλωσε πως η τρομοκρατία δεν είναι μεταξύ των βασικών σεναρίων για τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους και επανέλαβε ότι οι ερευνητές εξετάζουν το ενδεχόμενο λάθους του πιλότου ή τεχνικού προβλήματος.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει κηρύξει την σημερινή, ημέρα πένθους.

Οι σοροί των θυμάτων βρίσκονται στο εσωτερικό της ατράκτου του αεροπλάνου 

Οι σοροί των περισσότερων θυμάτων του αεροσκάφους Tu-154, του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, που συνετρίβη κοντά στο θέρετρο Σότσι στη Μαύρη Θάλασσα νωρίτερα σήμερα, πιθανόν βρίσκονται στο εσωτερικό της ατράκτου του αεροπλάνου, είπε στο Ria Novosti μια πηγή από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

'Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι σοροί των θυμάτων της συντριβής του Tu-154 το πιθανότερο βρίσκονται στο εσωτερικό της ατράκτου σε ένα βάθος περίπου 60 μέτρων' σύμφωνα με την πηγή αυτή.

Ημέρα εθνικού πένθους κήρυξε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν την 26η Δεκεμβρίου, στη μνήμη των θυμάτων της συντριβής του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους στη Μαύρη Θάλασσα.

"Αύριο θα είναι ημέρα εθνικού πένθους" είπε ο Ρώσος πρόεδρος σε τηλεοπτικό διάγγελμά του. Νωρίτερα, οι αρχές είχαν επιβεβαιώσει ότι "δεν έχουν ενδείξεις" ότι υπάρχουν επιζώντες από το δυστύχημα.

Τα αίτια της συντριβής θα ερευνηθούν εξονυχιστικά και οι οικογένειες των θυμάτων θα λάβουν την αναγκαία υποστήριξη, διαβεβαίωσε ο Πούτιν εκφράζοντας και πάλι τα συλλυπητήριά του.

Το Tu-154 εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ στις 5.27, δύο λεπτά μετά την απογείωσή του με προορισμό τη Λαττάκεια της Συρίας αφού προηγουμένως ανεφοδιάστηκε σε ένα αεροδρόμιο της πόλης Άντλερ, κοντά στο Σότσι.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Άμυνας, στο αεροπλάνο επέβαιναν συνολικά 92 άνθρωποι: 84 επιβάτες και 8 μέλη του πληρώματος. Μεταξύ αυτών ήταν περισσότερα από 60 μέλη της χορωδίας Αλεξαντρόφ, εννέα δημοσιογράφοι, στρατιωτικοί και η διευθύντρια της φιλανθρωπικής οργάνωσης "Σπραβεντλίβαγια Πομός" Ελιζαβέτα Γκλίνκα, που ήταν πολύ γνωστή στη Ρωσία ως "Δρ. Λίζα". Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί και ανασυρθεί δέκα πτώματα.

Ο Πούτιν διέταξε νωρίτερα την κυβέρνηση να συγκροτήσει μια επιτροπή ερευνών που θα αναλάβει να καθορίσει τα αίτια της συντριβής.


Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'