Τουρκικό αεροσκάφος πέταξε 30 μέτρα πάνω από τις Οινούσσες

Σε συνέχεια των προχθεσινών πτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά, τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών χθες το πρωί ένα τουρκικό αεροσκάφος CN-235 πέταξε πάνω από την Παναγιά του νησιωτικού συμπλέγματος των Οινουσσών σε ύψος μόλις 30 μέτρων.


Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ το CN-235 εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως ανατολικά της Χίου χθες στις 10:59 το πρωί, πέταξε πάνω από την Παναγιά σε ύψος 30 μέτρων και εξήλθε 1 λεπτό αργότερα από το FIR Αθηνών.

Δείτε επίσης
• Ο Πούτιν επιβάλλει τους δικούς του όρους στον Ερντογάν
• Αξιωματικοί του ΝΑΤΟ συνελήφθησαν στο Χαλέπι; (ΒΙΝΤΕΟ)
• Τουρκία: 22χρονος Τούρκος Αστυνομικός ο Δολοφόνος του Ρώσου Πρέσβη

Σήμερα εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως 1 ζεύγος οπλισμένων τουρκικών αεροσκαφών, 2 τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 και ένα τουρκικό ελικόπτερο. Καταγράφηκαν 5 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 7 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στο Αιγαίο.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά MIRAGE-2000 που απογειώθηκαν από τη Σκύρο.

Σε μία περίπτωση η διαδικασία αναχαίτισης των τουρκικών αεροσκαφών εξελίχθηκε σε εμπλοκή (στις 14:10 βορειοδυτικά της Σάμου).

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'