Hackers χτύπησαν 6 εκατομμύρια κινητές συσκευές

Έξι εκατομμύρια τουλάχιστον έξυπνες κινητές συσκευές τηλεφώνων χτύπησαν κυβερνογκληματίες. Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας έχασε, εξαιτίας του χτυπήματος, 95.000 πελάτες και μαζί με αυτούς έναν τζίρο 60 εκατομμυρίων στερλινών.
Το περιστατικό συνέβη στο Ηνωμένο Βασίλειο και η εταιρεία θύμα των εγκληματιών στο κυβερνοχώρο είναι μία από τις μεγαλύτερες στο κλάδο, η Three. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου εισέβαλαν στην βάση δεδομένων χρησιμοποιώντας αναβαθμισμένο λογισμικό το οποίο τους επέτρεψε να «σηκώσουν» τα δεδομένα των χρηστών.

Δείτε επίσης
• Η μεγαλύτερη επίθεση χάκερς της ιστορίας ήταν η κυβερνοεπίθεση στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα
Επίθεση τεράστιας κλίμακας από hackers στις ΗΠΑ
• «Τσάκωσαν» έναν από τους μεγαλύτερους κυβερνοεγκληματίες και τον άφησαν με εγγύηση

Οι hackers χρησιμοποίησαν τον κωδικό πρόσβασης των χρηστών για να εισβάλλουν στην βάση δεδομένων των κινητών, οι οποίες περιελάμβαναν ονόματα, διευθύνσεις, ημερομηνίες γέννησης, κτλ. Από την πλευρά της, η εταιρεία επιβεβαίωσε για την ώρα ότι δεν έχουν κλαπεί από τις βάσεις δεδομένων πληροφορίες οικονομικού περιεχομένου. Ωστόσο, δεν κατάφερε να διατηρήσει τα θύματα στο πελατολόγιο της καθώς 95.000 πελάτες διεγράφησαν, χάνοντας ταυτόχρονα η εταιρεία και τζίρο 60 εκατομμυρίων στερλινών.

Σύμφωνα με την εγκληματολογική υπηρεσία, συνελήφθησαν τρεις ύποπτοι άνδρες. Τα ονόματα τους δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμα ωστόσο οι ηλικίες τους είναι μεταξύ 35 και 48 ετών.
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'