Νέο σκάνδαλο με Παπάδες στα Φάρσαλα -Επιχειρηματίες, ιδιώτες φέρονται να έκαναν εικονικές δωρεές σε εκκλησίες και μονές της περιοχής για φοροαπαλλαγές

Επιχειρηματίες, ιδιώτες και άλλοι φέρονται να έκαναν μεγάλες δωρεές σε εκκλησίες και μονές της περιοχής, με σκοπό να πετύχουν φοροαπαλλαγές -«Υψηλά» ανταλλάγματα για τους εμπλεκόμενους ιερείς. Την ώρα που η ελληνική δικαιοσύνη οδήγησε οριστικά στη φυλακή δύο Φαρσαλινούς ιερείς για τεράστια κομπίνα σε βάρος του δημοσίου, σε εξέλιξη βρίσκεται η κύρια ανάκριση για άλλο ένα «ιερό σκάνδαλο» που συγκλονίζει την επαρχία Φαρσάλων.


 Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του onlarissa.gr, μόνον την εβδομάδα που ολοκληρώνεται πέρασαν το κατώφλι του ανακριτή στο δικαστικό μέγαρο της Λάρισας δεκάδες άτομα από την περιοχή των Φαρσάλων, κάποιοι εκ των οποίων μάλιστα, συγκαταλέγονται στα «υψηλά» κοινωνικά στρώματα.

Δείτε επίσης
• Δύο Παπάδες χρειάστηκαν Τέσσερα Χρόνια για να μπουν φυλακή για υπεξαίρεση 930.000 ευρώ -Αν είχαν κλέψει κανένα καρβέλι ψωμί θα τους προφυλάκιζαν αμέσως;
Και γνωστός κοσμηματοπώλης του Κολωνακίου μπλεγμένος στη Μαφία των Ρομά διαρρηκτών
• Πώς γίνεται ο «Εσκομπάρ των Βαλκανίων» να μη ζει στη χλιδή;

 Η δικαιοσύνη βρίσκεται στα χνάρια ενός άλλου σκανδάλου που αφορά εικονικές δωρεές στις οποίες αρνητικοί πρωταγωνιστές φέρονται να είναι και πάλι ρασοφόροι από την… «πολύπαθη» – τα τελευταία χρόνια – επαρχία Φαρσάλων.

 Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του onlarissa.gr, επιχειρηματίες, ιδιώτες και άλλοι φέρονται να έκαναν μεγάλες δωρεές σε εκκλησίες και μονές της περιοχής, με σκοπό να πετύχουν φοροαπαλλαγές. Την ίδια ώρα, τα οικονομικά «ανταλλάγματα» για τους ιερείς που έδιναν τις βεβαιώσεις των δωρεών ήταν αρκετά υψηλά, αφήνοντάς τους μεγάλο κέρδος.

 Πέραν από την φοροαπαλλαγή ωστόσο, διαπιστώθηκαν και περιπτώσεις εμπλεκόμενων οι οποίοι πέτυχαν και επιστροφή χρημάτων από την εφορία!

 Ήδη, η πλειοψηφία των εμπλεκομένων στην υπόθεση είτε έχουν επιστρέψει πίσω τα χρήματα στα κρατικά ταμεία, είτε προσπάθησαν να διορθώσουν τα πράγματα με συμπληρωματικές φορολογικές δηλώσεις. Ωστόσο, η έρευνα της δικαιοσύνης συνεχίζεται, έχοντας βάλει στο στόχαστρο τους πρωταγωνιστές ιερείς.

 Υπενθυμίζεται πως στα τέλη του 2010 είχε προκύψει άλλη αντίστοιχη υπόθεση, που όμως τότε είχε τεθεί στο αρχείο.


Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας. 

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'