Συνελήφθη και ο γνωστός κοσμηματοπώλης των Β.Προαστίων για εμπλοκή στο κύκλωμα των Ρομά

Στον εισαγγελέα για να του απαγγελθούν κατηγορίες οδηγήθηκε λίγο πριν τις 11:45 το πρωί της Κυριακής ο γνωστός κοσμηματοπώλης, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου για εμπλοκή του στο κύκλωμα της μαφίας των Ρομά.


Στον κοσμηματοπώλη των βορείων προαστίων σύμφωνα με την αστυνομία κατέληγε ένα μέρος από τα ρολόγια και τα κοσμήματα που έπεφταν στα χέρια του Αγγλούπα από τη συμμορία των Ρομά.

Δείτε επίσης
• Και γνωστός κοσμηματοπώλης του Κολωνακίου μπλεγμένος στη Μαφία των Ρομά διαρρηκτών
• Στον ανακριτή ο ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστήριου Αλέξανδρος Αγγλούπας -Λειτουργούσε ως κλεπταποδόχος στη συμμορία των Ρομά
• Πώς γίνεται ο «Εσκομπάρ των Βαλκανίων» να μη ζει στη χλιδή;

Η σύλληψή του έγινε μετά από έφοδο των ανδρών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής στο κατάστημα και το σπίτι του κοσμηματοπώλη όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 21 ρολόγια, κοσμήματα, ακόμα και πολύτιμοι λίθοι και διαμάντια.

Οι αστυνομικοί πλέον θα ελέγξουν την προέλευση των ρολογιών και των κοσμημάτων που κατασχέθηκαν ενώ πληροφορίες λένε ότι έχει ήδη δοθεί εντολή να γίνουν φύλλο και φτερό και τα φορολογικά του επιχειρηματία.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να τονισθεί ότι οι έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής  επικεντρώνονται πλέον σε τουλάχιστον είκοσι επώνυμους κοσμηματοπώλες της Αθήνας στους οποίους φέρεται  να κατέληγαν τα κλοπιμαία από τη μαφία των Ρομά.

Οι τέσσερις κλεπταποδόχοι, ανάμεσα σε αυτούς και ο Αλέξανδρος Αγγλούπας ο οποίος  ήδη προφυλακίστηκε στο σωφρονιστικό κατάστημα Χίου, έχουν συλληφθεί  και πλέον συλλαμβάνονται και ασκούνται διώξεις στους κοσμηματοπώλες που προμηθεύονταν από τους κλεπταποδόχους τα πανάκριβα ρολόγια και κοσμήματα.

Στην πολυσέλιδη δικογραφία, αναφέρονται τα ονόματα δέκα γνωστών κοσμηματοπωλών του Κολωνακίου και του Συντάγματος (το όνομα του προσώπου που συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου δεν υπάρχει) και πριν τρεις ημέρες είχαν ασκηθεί σε κάποιους από αυτούς διώξεις για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Μια ανώνυμη καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα του Αμαρουσίου έφερε γνωστό κοσμηματοπώλη της Αθήνας στο γραφείο του εισαγγελέα, αφού τον εμπλέκει στο κύκλωμα των Ρομά που ξάφριζαν πολυτελείς οικίες σε όλη την Ελλάδα, 'σηκώνοντας' τιμαλφή, πανάκριβα ρολόγια, ακόμη και μετρητά.

Η καταγγελία θέλει τον κοσμηματοπώλη να έχει σχέσεις με τον επιχειρηματία που πριν από λίγες ημέρες πήρε τον δρόμο για τις φυλακές της Χίου και συγκεκριμένα να είναι ένας από τους αποδέκτες των κλοπιμαίων.

Το όνομα του κοσμηματοπώλη δεν είχε προκύψει στα πρώτα στάδια της αστυνομικής έρευνας μεταξύ εκείνων που συνομιλούσαν με τον επιχειρηματία, αλλά έφτασε πρόσφατα στις Αρχές με ένα τηλεφώνημα. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Αστυνομίας, η οποία έκανε έφοδο στο κατάστημα του κοσμηματοπώλη, απ' όπου και κατασχέθηκαν ρολόγια και χρυσαφικά, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προέρχονται από τη λεία του κυκλώματος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες κάποια από αυτά δεν είχαν τα απαραίτητα παραστατικά αγοράς. Όλα αυτά ωστόσο απαιτούν χρόνο, καθώς θα πρέπει να υπάρξουν απαντήσεις για το εάν τα ρολόγια ή τα τιμαλφή αποτελούν μέρος των κλοπιμαίων.

Ο εντοπισμός όμως μίας καραμπίνας χωρίς άδεια ήταν αρκετός για να οδηγήσει τον κοσμηματοπώλη στην αυτόφωρη σύλληψη για παράνομη οπλοφορία. Ο ίδιος πάντως υποστηρίζει ότι πρόκειται για ένα όπλο-κληρονομιά από τον πατέρα του.

Την ίδια ώρα, οι εφέτες ανακριτές Κατσιβέλη και Φούκας μελετούν τα στοιχεία της δικογραφίας και περιμένουν σύμφωνα με πληροφορίες και άλλες απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των μελών του κυκλώματος, που περιέχονται σε περισσότερα από 10 CD, προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, αφού οι επίμαχες συνομιλίες μπορεί να 'γεννήσουν' νέους κατηγορουμένους αλλά και να οδηγήσουν σε νέα εντάλματα σύλληψης.

Σε εκκρεμότητα παραμένει ωστόσο και το σκέλος της εμπλοκής των 3 αστυνομικών που κατηγορούνται για συμμετοχή στο κύκλωμα με την παροχή πληροφοριών, καθώς το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει την έρευνά του.


Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'