Ισραηλινός υφυπουργός: «Θεία Δίκη ο σεισμός που έπληξε την Ιταλία» -H κυβέρνηση του Ισραήλ «καταδίκασε» τις δηλώσεις

Η διπλωματία του Ισραήλ «καταδίκασε» τις δηλώσεις ισραηλινού κυβερνητικού αξιωματούχου ο οποίος υποστήριξε ότι ο σεισμός που έπληξε την περασμένη εβδομάδα την Ιταλία ήταν Θεία Δίκη, εξαιτίας της στάσης της σε μια ψηφοφορία στην UNESCO, και ζήτησε συγγνώμη.


Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, Ιμάνουελ Ναχσόν, δήλωσε χθες ότι η χώρα του ζητάει συγγνώμη για τις δηλώσεις του υφυπουργού Εγιόβ Καρά, οι οποίες ήταν «ανάρμοστες» και «δεν θα έπρεπε να είχαν γίνει». Σύμφωνα με τον Ναχσόν, ο Καρά θα κληθεί για μια «διευκρινιστική συζήτηση» από τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Δείτε επίσης
• Έλληνες Μυθικιστές: Δεν ανακαλύφθηκε Κανένας τάφος του Ιησού -«Εργασία συντήρησης» βαφτίστηκε ως ιστορική ανακάλυψη
• Η Συρία κατέρριψε αεροσκάφη του Ισραήλ -Αρνείται το γεγονός το Ισραήλ (ΒΙΝΤΕΟ)
• Τα βρήκαν οι «αιώνιοι σύμμαχοι» Τουρκία και Ισραήλ μετά από 6 χρόνια

Οι δηλώσεις του Ναχσόν καταγράφηκαν λίγες ώρες πριν αρχίσει μια επίσημη επίσκεψή του στο Ισραήλ ο πρόεδρος της Ιταλίας, Σέρτζο Ματαρέλα.

Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στην Ιταλία αυτή την εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε δεκτός από τον πάπα Φραγκίσκο, ο Καρά δήλωσε πως είναι «σίγουρος» ότι ο σεισμός έγινε εξαιτίας της ιταλικής στάσης σε μια απόφαση που έλαβε η Εκπαιδευτική, Επιστημονική και Επιμορφωτική Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών, αγνοώντας τους δεσμούς του ιουδαϊσμού με τους ιερούς τόπους της Ιερουσαλήμ.

Ο Καρά είναι Δρούζος και βουλευτής του Λικούντ, του δεξιού κόμματος του Νετανιάχου.

Το Ισραήλ εξοργίστηκε από την απόφαση αυτή, την 18η Οκτωβρίου, και ανακάλεσε τον πρεσβευτή του στην UNESCO «για διαβουλεύσεις».

Η ισραηλινή κυβέρνηση θεωρεί ότι η απόφαση αυτή αρνείται την προαιώνια σχέση των Εβραίων με την Ιερουσαλήμ.

Η απόφαση, που προτάθηκε από αραβικά κράτη, καταγγέλλει τις «παράνομες έρευνες» του Ισραήλ στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, αναφερόμενη στην «Πλατεία των Τεμενών» και χωρίς να διευκρινίζει πως ο τόπος αυτός ονομάζεται επίσης Όρος του Ναού και είναι ένας από τους ιερότερους τόπους του ιουδαϊσμού.

Η Ανατολική Ιερουσαλήμ είναι ο παλαιστινιακός τομέας της πόλης, που καταλήφθηκε το 1967 από το Ισραήλ και κατόπιν προσαρτήθηκε. Η διεθνής κοινότητα θεωρεί παράνομη την κατοχή και την προσάρτησή της.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι επέκρινε έντονα την υιοθέτηση αυτής της απόφασης από την UNESCO, τονίζοντας ότι η Ιταλία, η οποία απείχε στην ψηφοφορία, έπρεπε να την είχε καταψηφίσει.


Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'