Αίγινα: Ταυτοποιήθηκε DNA του 77χρονου Θρασύβουλου Λυκουρέζου στο τιμόνι του ταχύπλοου

Ανατροπή στην ναυτική τραγωδία στην Αίγινα. Το θρίλερ που εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες ως προς το ποιος ήταν ο κυβερνήτης του ταχύπλοου που σκότωσε τέσσερα άτομα και τραυμάτισε πολλούς άλλος στην Αίγινα τον περασμένο Αύγουστο, φαίνεται πως φτάνει στο τέλος του. Έγγραφο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ, που συντάχθηκε στις 10 Οκτωβρίου, προσδιορίζει ότι δείγμα DNA του 77χρονου Θρασύβουλου Λυκουρέζου βρέθηκε τελικώς στο πηδάλιο αλλά και στα χειριστήρια της μηχανής του μοιραίου ταχυπλόου «Duende» που εμβόλισε πλοιάριο, με αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων ατόμων και τον τραυματισμό πολλών άλλων.Το νεότερο αυτό πόρισμα έρχεται στο φως λίγες μόλις μέρες μετά την εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη, στην οποία αναφερόταν πως από τα ευρήματα του μοιραίου ταχύπλοου προκύπτει ότι στο τιμόνι την ώρα της σύγκρουσης δεν βρέθηκε γενετικό υλικό του Θρασύβουλου Λυκουρέζου, αμφισβητώντας τους μάρτυρες που ήθελαν τον 77χρονο να κυβερνά τη μοιραία ημέρα το σκάφος.

Δείτε επίσης
• Ωραιόκαστρο: Παραμένει το βαρύ κλίμα μετά το θανατηφόρο τροχαίο έξω από το κέντρο προσφύγων
• Ποιος ήταν ο αδικοχαμένος Σωτήρης ο πιλότος του μοιραίου Τσέσνα (ΒΙΝΤΕΟ)
• Στην Ελλάδα οι οδηγοί καίγονται μέσα στα αυτοκίνητα

Το νεότερο αυτό πόρισμα έρχεται στο φως λίγες μόλις μέρες μετά την εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη, στην οποία αναφερόταν πως από τα ευρήματα του μοιραίου ταχύπλοου προκύπτει ότι στο τιμόνι την ώρα της σύγκρουσης δεν βρέθηκε γενετικό υλικό του Θρασύβουλου Λυκουρέζου, αμφισβητώντας τους μάρτυρες που ήθελαν τον 77χρονο να κυβερνά τη μοιραία ημέρα το σκάφος.

Έρχεται επίσης μετά από ένα άλλο πόρισμα που είχε σταλεί στις 31 Αυγούστου στις δικαστικές αρχές και ανέφερε απλώς όλα τα δείγματα DNA που είχαν βρεθεί στο ταχύπλοο, χωρίς όμως να υπάρχει τότε συγκριτικό DNA. Το συγκεκριμένο μάλιστα πόρισμα είχε δημιουργήσει και τη λανθασμένη όπως αποδεικνύεται εντύπωση, την οποία είχαν υιοθετήσει πολλά από τα θύματα της τραγωδίας, ότι ο Λυκουρέζος δεν ήταν ο κυβερνήτης του ταχύπλοου και κάποιον καλύπτει.

Το νεότερο όμως πόρισμα είναι σαφές και δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης, ότι τελικά κυβερνήτης του Duente ήταν ο 77χρονος.

Ο δικηγόρος των θυμάτων, Α. Κούγιας, μιλώντας στην εφημερίδα δήλωσε έκπληκτος από τις εξελίξεις, τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν έχει ενημερωθεί για το συγκεκριμένο πόρισμα.

«Στο άμεσο μέλλον θα υπάρξουν πολύ σημαντικές εξελίξεις που θα διαφωτίσουν ακόμη περισσότερο την υπόθεση. Πιστεύω όμως ότι η έρευνα που θα δώσει τις πιο κρίσιμες απαντήσεις είναι η έρευνα της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου όλων όσοι ισχυρίζονται ότι ήταν στο σκάφος και όλων όσοι έφτιαξαν αυτό το σενάριο. Επιθυμούμε να βρεθεί ο πραγματικός ένοχος και όχι απλά να διαψευσθούν όσοι είπαν ψέματα, αλλά και όσοι συγκάλυψαν την υπόθεση», είπε.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις