«Επίθεση» Ερντογάν εναντίον ΗΠΑ και Χίλαρι

Για σκόπιμη καθυστέρηση της διαδικασίας έκδοσης του Τούρκου ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν και για εξοπλισμό «τρομοκρατικών οργανώσεων» των Κούρδων της Συρίας κατηγόρησε ανοικτά τις ΗΠΑ ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.


 Ο  Γκιουλέν κατηγορείται από τις τουρκικές αρχές ως επικεφαλής τρομοκρατικής οργάνωσης (Φετουλαχική Τρομοκρατική Οργάνωση - FETO) και εγκέφαλος του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Περισσότερα
• Στο χείλος της ρήξης οι σχέσεις Τουρκίας - ΗΠΑ
• Η Τουρκία προειδοποιεί ότι η Συρία μπορεί να εξελιχθεί σε παγκόσμια σύγκρουση ΗΠΑ και Ρωσίας
• Νέα Διακρατική συμφωνία Ρωσίας και Τουρκίας -Υπεγράφη η κατασκευή του αγωγού Turkish Stream

 «Η ίδια κατάσταση ενδέχεται να προκύψει και εδώ στην Τουρκία. Όταν ζητήσετε να εκδώσουμε κάποιον τρομοκράτη, εμείς μπορεί να παραπέμψουμε τον φάκελο στους δικαστές. Όπως δεν αποφασίζετε εσείς έτσι και εμείς δεν θα αποφασίσουμε. Από τώρα και στο εξής θα έχετε τέτοια μεταχείριση. Δεν είναι δυνατόν να είμαστε στρατηγικοί σύμμαχοι και να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά», ανέφερε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

 Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να χρηματοδοτούν και να εξοπλίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις των Κούρδων της Συρίας, παρά τις προειδοποιήσεις της Τουρκίας.

 Επιτέθηκε ακόμη ενάντια στην υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον για τη θέση της υπέρ του ακόμη πιο συστηματικού εξοπλισμού των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), στις οποίες κυριαρχεί το συριακό παρακλάδι του PKK, PYD (Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης).

 «Θεωρώ το σχόλιό της εντελώς ατυχές και δείγμα πολιτικής απειρίας», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

 Τα σχόλιά του έγιναν σε συνάντησή του με νεοδιορισθέντες δικαστές και εισαγγελείς, μετά τις εκκαθαρίσεις υποστηρικτών του Γκιουλέν από το δικαστικό σώμα.


Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'