Ολάντ: Ο Τσίπρας ζήτησε από τον Πούτιν να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία

Μια αποκάλυψη σοκ για τον Αλέξη Τσίπρα κατά την περίοδο του δημοψηφίσματος κάνει ο Φρανσουά Ολάντ στο βιβλίο του που κυκλοφόρησε στη Γαλλία σήμερα. Σύμφωνα με τον Ολάντ ο Πούτιν «κάρφωσε» τον Τσίπρα σε τηλεφώνημα.


Το βιβλίο με τον τίτλο «Ένας Πρόεδρος Δεν Πρέπει Να Τα Λέει Αυτά», περιλαμβάνει εκμυστηρεύσεις του Γάλλου Προέδρου σε δύο δημοσιογράφους της Le Monde. Σε κάποιο σημείο ο Ολάντ περιγράφει μια συνομιλία του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Όπως διηγείται, ο Ρώσος πρόεδρος του ανέφερε ότι ο Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην Μόσχα, που είχε προηγηθεί, τον ρώτησε εάν θα μπορούσε να τυπώσει χαρτονομίσματα δραχμής στη Ρωσία.

Δείτε επίσης
• Κούρεμα χρέους και μετά Grexit προτείνουν γερμανικά ΜΜΕ
• Ο Βαρουφάκης κατέγραψε τις συνομιλίες με Τσίπρα για το plan B και τη σύσκεψη στο Μαξίμου τη βραδιά του «ΟΧΙ»; -Τι απαντάει ο πρώην υπουργός
• Το Νέο Μνημόνιο συνιστά Νέα Βάρκιζα (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε αναλυτικά τι γράφει το βιβλίο:

Στο τηλεφώνημα του Πούτιν στον Ολάντ, ο Γάλλος πρόεδρος κατάλαβε ότι ήταν μια προειδοποίηση ότι η Ρωσία ήθελε να βοηθήσει την Ελλάδα σε περίπτωση Grexit.

Πούτιν: -«Πρέπει να σου δώσω μια πληροφορία (…) Η Ελλάδα μας ζήτησε να τυπώσουμε δραχμές στη Ρωσία, γιατί δεν έχουν πια εκτυπωτή για να το κάνουν».

Και ο Πούτιν συνεχίζει: «Ήθελα να σου δώσω αυτή την πληροφορία για να καταλάβεις ότι δεν κάτι που επιθυμούμε».

Και η ανάλυση του Ολάντ, όπως γράφεται στο βιβλίο:

«Διερωτήθηκα γιατί μου είπε αυτό το πράγμα. Ίσως για να μη θεωρηθεί υπεύθυνος ότι έσπρωξε την Ελλάδα στην έξοδο από την ΕΕ και δεύτερον για να μου πει –και δεν ήταν κακή ιδέα- ότι κατά την άποψή του το Grexit ήταν ένας κίνδυνος που έπρεπε πάση θυσία να αποφευχθεί».

Τι απαντά το Μαξίμου

Πηγές του μεγάρου Μαξίμου απαντώντας στα όσα αναφέρει ο Φρανσουά Ολάντ στο βιβλίο του σημειώνουν: «Υπήρξαν επικοινωνίες του Πρωθυπουργού με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ωστόσο ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε τέτοιο ζήτημα από τον Ελληνα Πρωθυπουργό».


Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας. 

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'