Έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο αρχιφύλακα του Κορυδαλλού

Δυνατή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 3 τα ξημερώματα. Η βόμβα ήταν τοποθετημένη στο σταθμευμένο αυτοκίνητο στην πυλωτή πολυκατοικίας στο Αιγάλεω, όπου διαμένει ένας αρχιφύλακας των Φυλακών Κορυδαλλού.


Η βόμβα ήταν τοποθετημένη στο ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο ανήκε στον αρχιφύλακα των φυλακών Κορυδαλλού, Βασίλη Λαμπράκη. Οι άγνωστοι δράστες είχαν τοποθετήσει τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, αποτελούμενο μασούρια δυναμίτη, στον αριστερό μπροστινό τροχό του αυτοκινήτου και από την έκρηξη το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ όλοι οι ένοικοι της πολυκατοικίας πετάχτηκαν στο πόδι… Ευτυχώς δεν προκλήθηκε κανείς τραυματισμός, παρά μόνο υλικές ζημιές.

Δείτε επίσης
• «Αδειάζει» τις φυλακές της η Τουρκία -Αποφυλακίζει 38.000 κρατούμενους για να «κάνει» χώρο για τους πραξικοπηματίες
• Α. Γιωτόπουλος: Αλβανοί ποινικοί που κάνουν «κουμάντο» στις φυλακές Δομοκού επιτέθηκαν στον Τζωρτζάτο
• «Απάτη η φυλακή ασφαλείας του Δομοκού» ισχυρίζεται ο Αλέκος Γιωτόπουλος

Στο σημείο σύντομα έφτασαν περιπολικά που απέκλεισαν τον χώρο και κλιμάκιο αντρών του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) που συνέλεξαν τυχόν υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού για περαιτέρω ανάλυση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Πυροτεχνουργοί συνέλεξαν από το σημείο υπολείμματα από βραδύκαυστο φιτίλι γεγονός που δείχνει ότι η έκρηξη προκλήθηκε από μασούρι δυναμίτιδας.

Ο συγκεκριμένος αρχιφύλακας των φυλακών είχε πέσει πριν από χρόνια θύμα ξυλοδαρμού από αγνώστους εκτός φυλακής. Ειδικότερα, το πρωί της 19ης Απριλίου 2012 φεύγοντας από το σπίτι του και ενώ πήγαινε για να αναλάβει υπηρεσία στο κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού όπου και υπηρετεί, δέχθηκε άνανδρη επίθεση εν κινήσει πάνω στην μηχανή του από δύο άγνωστους, οι οποίοι τον είχαν χτυπήσει τρεις φορές με σιδηρολοστό στο κεφάλι.

Από την Αστυνομία εκτιμούν ότι ενδεχομένως πρόκειται για πράξη αντεκδίκησης και «προειδοποίησης» από ποινικούς των Φυλακών Κορυδαλλού που για κάποιο λόγο έχουν ενοχληθεί με τον αρχιφύλακα.

Τις έρευνες στην παρούσα φάση έχει αναλάβει το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, ωστόσο επειδή τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί στην παρούσα φάση, ενδεχομένως να αναλάβει και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς στις φυλακές Κορυδαλλού δεν κρατούνται μόνοι ποινικοί αλλά και αρκετά μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων.


Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'