NASA: Πιθανόν υπάρχει ζωή στον δορυφόρο του Δία, Ευρώπη -Την Δευτέρα η επίσημη ανακοίνωση

Εξαιρετικά σημαντικές ανακοινώσεις ετοιμάζεται να κάνει η NASA την ερχόμενη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, οι οποίες σχετίζονται με τον εντοπισμό δραστηριότητας επάνω στον τέταρτο μεγαλύτερο δορυφόρο του Δία, την «Ευρώπη».


Πριν αφήσετε τη φαντασία σας να καλπάζει ανεξέλεγκτα, ότι η NASA εντόπισε επιτέλους «πράσινα ανθρωπάκια», η αμερικανική διαστημική υπηρεσία έχει αφήσει να διαρρεύσει ότι η ανακάλυψη αφορά την ύπαρξη Ωκεανού κάτω από την επιφάνεια της «Ευρώπης».

Δείτε επίσης:
• Ευρώπη: Μας κρύβει έναν ωκεανό
• Οι 16 ενδείξεις ύπαρξης εξωγήινης ζωής
• Η Ήρα/Juno στον Δία -Θα αναφλέξει τον αέριο γίγαντα;
• Πρωτόγονοι Εξωγήινοι στο Ηλιακό μας Σύστημα; (ΒΙΝΤΕΟ)

«Οι αστρονόμοι θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα από μια μοναδική εκστρατεία παρατήρησης της Ευρώπης, η οποία οδήγησε σε αποτελέσματα που προκαλούν έκπληξη και μπορεί να αφορούν την ύπαρξη ενός ωκεανού κάτω από την επιφάνεια της Ευρώπης», αναφέρει στην ανακοίνωσή της για την τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας.

Σε πρακτικό επίπεδο βέβαια, αυτό σημαίνει ότι η «Ευρώπη» είναι το επικρατέστερο μέχρι σήμερα σημείο για τον εντοπισμό εξωγήινης ζωής στο ηλιακό μας σύστημα, μέσω μικροοργανισμών που θα μπορούσαν να ζουν στον εν λόγω Ωκεανό.

Σε μεταγενέστερα tweets της, η NASA φρόντισε πάντως να κατευνάσει την υστερία που ξέσπασε στα social media, τονίζοντας «#NOT ALIENS», «προσγειώνοντας» έτσι τις προσδοκίες κάποιων για ανακοίνωση που σχετίζεται με εντοπισμό... εξωγήινων.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια κολοσσιαία, ιστορική και επαναστατική ανακάλυψη, η οποία αναμένεται να επιταχύνει τα σχέδια για αποστολή επανδρωμένης αποστολής στην «Ευρώπη», που έχει προγραμματιστεί για το 2020.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'