Μεγάλο κανόνι και πλοία φαντάσματα τρομάζουν την παγκόσμια οικονομία

Η Hanjin Shipping, η μεγαλύτερη cargo ναυτιλιακή εταιρεία της Νότιας Κίνας κατέθεσε φάκελο χρεοκοπίας με στόχο την προστασία από τους δανειστές της. Η ανησυχία ότι πλέον η Hanjin Shipping δεν θα είναι ικανή να πληρώσει τα έξοδα ελλιμενισμού οδήγησε περί των 85 φορτηγών πλοίων της που πλέουν σε εθνικά ύδατα, να μην μπορούν να προσεγγίσουν σε λιμάνι, ακόμα και αν υπάρχει κίνδυνος λιμοκτονίας του πληρώματος, μιας και τελειώνουν τα τρόφιμα.


Η μητρική εταιρεία της κινεζικής ναυτιλιακής έχει ήδη παράσχει 90 εκατ. ως έκτακτη βοήθεια, όμως η Hanjin Shipping ακόμα ταλαιπωρείται από οικονομικά προβλήματα. Σύμφωνα με τον Mike Baker της Deutsche Bank, η συγκεκριμένη κατάσταση θα επηρεάσει και άλλες ναυτιλιακές καθώς και αμερικανικές εταιρείες λιανικής.

Δείτε επίσης
• Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί των Ελλήνων μεταναστών
• Ανατέλλει η Ινδία η νέα οικονομική υπερδύναμη, ωστόσο πεινάει ο λαός
• Οι «μετασεισμοί» μετά το Brexit

«Τουλάχιστον κάποιες εταιρείας θα αναγκαστούν να πληρώσουν έξτρα κόστη shipping για την μεταφορά των προϊόντων τους στους καταναλωτές» αναφέρει ο Baker. Χθες η Μaersk και η Mediterranean Shipping Co ανακοίνωσαν ότι θα δημιουργήσουν νέα δρομολόγια για τις μεταφορές των προϊόντων τους μέσω του Ειρηνικού Ωκεανού, διατηρώντας όμως τις ανησυχίες τους ότι οι παραγγελίες κατά των Χριστουγέννων σε ηλεκτρονικές συσκευές και παιχνίδια μπορεί να επηρεαστούν.

Εκτός από αυτό, τα κέρδη μίας βιομηχανίας μπορούν να επηρεαστούν ακόμα και από μία απεργία. Έτσι η Williams-Sonoma ανακοίνωσε ότι η απεργία του 2014 της κόστισε $0,10-$0,12 στα κέρδη του χρόνου που ήταν στα 3,24 δολάρια στη μετοχή.

Η Restoration Hardware, αλυσίδες αθλητικών όπως η Dick's Sporting Goods και η Home Depot πιστεύεται ότι θα επηρεαστούν από την χρεοκοπία της Hanjin Shipping.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'