Γιατί ειδικοί στο Ηνωμένο Βασίλειο συμβουλεύουν να σταματήσουμε αμέσως τη δίαιτα;

Τριάντα χρόνια διατροφικών συμβουλών που προέτρεπαν τον κόσμο να ακολουθεί δίαιτες χαμηλές σε λιπαρά προκάλεσαν «καταστροφικές συνέπειες στην υγεία», σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Εθνικού Φόρουμ Παχυσαρκίας του Ηνωμένου Βασιλείου.


Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «το να τρώμε λίπος δεν μας κάνει χοντρούς». Όμως οι χαμηλές σε δίαιτες και χοληστερόλη δίαιτες, οι οποίες αποτελούν «σημαία» του Ηνωμένου Βασιλείου από το 1983, είναι βασισμένες σε «λάθος επιστήμη» αναφέρει η έρευνα και έχουν ως αποτέλεσμα την αυξημένη κατανάλωση junk food και υδατανθράκων.

Διαβάστε επίσης:
• Ο μαγικός χυμός που «καίει» το λίπος από την περιοχή της κοιλιάς!
• Τελικά αδυνατίζει το νερό με το λεμόνι;
• Αυτή η δίαιτα λιώνει τα λίπη!

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης η ανάγκη για επιστροφή στις «οργανικές» τροφές, όπως το κρέας, το ψάρι και τα γαλακτοκομικά, όπως επίσης και σε τροφές πλούσιες σε καλά λιπαρά όπως το αβοκάντο.

Το Φόρουμ επισημαίνει ότι τα κορεσμένα λιπαρά δεν προκαλούν καρδιακές παθήσεις, ενώ τα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί μπορούν στην πραγματικότητα να θωρακίσουν την καρδιακή υγεία.

«Ερχόμενος καθημερινά αντιμέτωπος με υπέρβαρους ασθενείς και συνειδητοποιώ ότι οι κατευθυντήριες οδηγίες που προτείνουν δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και χαμηλές σε λίπος υπήρξαν πανάκεια σε παγκόσμιο επίπεδο και είναι πέρα για πέρα ‘ευάλωτες’ σε επιστημονικές αποδείξεις», δηλώνει ο καθηγητής και επικεφαλής του Φόρουμ Παχυσαρκίας David Haslam και τονίζει ότι επεξεργασμένα τρόφιμα με ετικέτες «χαμηλών λιπαρών», «light» και «χαμηλό σε χοληστερίνη» θα πρέπει να αποφεύγονται, ενώ άτομα με διαβήτη τύπου ΙΙ θα πρέπει να καταναλώνουν ικανοποιητικές ποσότητες λιπαρών και όχι υδατανθράκων.

«Φάτε λίπος για να αδυνατίσετε», καταλήγει η ανακοίνωση, «μη φοβάστε το λίπος, το λίπος είναι φίλος σας».

Τα σημεία «κλειδιά» της ανακοίνωσης

• Το να τρώτε λίπος δεν σας κάνει απαραίτητα παχύσαρκους.
• Σταματήστε να μετράτε τις θερμίδες. Θερμίδες από διαφορετικές τροφές έχουν διαφορετικές μεταβολικές συνέπειες στο σώμα.
• Δεν μπορείτε να ξορκίσετε με την άσκηση μια κακή διατροφή.
• Τα κορεσμένα λίπη δεν προκαλούν καρδιακές παθήσεις. Αντιθέτως, τα πλήρη γαλακτοκομικά μπορούν να προστατέψουν την καρδιά.
• Τα σνακ μπορούν να σας παχύνουν.
• Αποφύγετε επεξεργασμένα τρόφιμα «χαμηλών λιπαρών», «χαμηλής χοληστερόλης» ή εκείνα που «αποδεδειγμένα ρίχνουν τη χοληστερόλη».

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'