Ακολουθώντας το παράδειγμα της Ρωσίας, η Τουρκία καθιερώνει Θερινή ώρα για όλο τον χρόνο

Η Τουρκία αποφάσισε να διατηρήσει καθ' όλη τη διάρκεια του έτους τη θερινή ώρα, ακολουθώντας το παράδειγμα του 2011 της Ρωσίας, η οποία θα έπαυε να ισχύει στα τέλη Οκτωβρίου, προκειμένου οι πολίτες «να επωφεληθούν περισσότερο από την ηλιοφάνεια».


Να θυμίσουμε ότι η Ρωσία ήταν η χώρα που «έσπασε» την το δυτικό θεσμό της αλλαγής της ώρας το 2011. Η Ρωσία, όπως όλα τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη ακολουθούσε τις ίδιες ημερομηνίες αλλαγής με αυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλαζε στις 2 π.μ. ώρα Μόσχας (3 π.μ. θερινή ώρα τον Οκτώβρη). Από τις 27 Απριλίου 2011 και με διάταγμα του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ καθιερώθηκε η θερινή ώρα Μόσχας (+4 UTC) καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Δείτε επίσης
• Πούτιν: Η Μόσχα κάνει προσπάθεια να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με τη «φίλη» Τουρκία
• Τουρκία: Κάλεσμα στη Ρωσία για συμμαχία εναντίον του ISIS

Η απόφαση ελήφθη από το υπουργείο Ενέργειας, επικυρώθηκε από το υπουργικό συμβούλιο και δημοσιεύτηκε την Πέμπτη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

 Οι δείκτες του ρολογιού δεν θα χρειαστεί πλέον να ρυθμίζονται δύο φορές τον χρόνο, εναλλασσόμενοι μεταξύ της χειμερινής ώρας και της θερινής, ώστε οι πολίτες να επωφελούνται περισσότερο από την ηλιοφάνεια της ημέρας, αναφέρεται στην απόφαση. «Από την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις 04.00 (τοπική ώρα) το πέρασμα στη χειμερινή ώρα δεν θα ισχύσει», σημειώνεται.

 Το πέρασμα από τη χειμερινή ώρα (από τα τέλη Οκτωβρίου έως τα τέλη Μαρτίου) στη θερινή (από τις αρχές Απριλίου έως τα τέλη Οκτωβρίου), με το γύρισμα των δεικτών σε ρολόγια και ξυπνητήρια μια ώρα μπροστά ή μια ώρα πίσω σε σχέση με τη ζώνη ώρας, καθιερώθηκε σε πολλές χώρες προκειμένου να εξοικονομείται ενέργεια, να περιορίζεται η χρήση τεχνητού φωτισμού αλλά και να συμπίπτουν οι ώρες των καθημερινών δραστηριοτήτων με περισσότερη ηλιοφάνεια.


Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'