Τα 20 Σημάδια που δείχνουν ότι ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει

Έναν αιώνα μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, μήπως έχουμε ήδη μπει στον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο χωρίς να το έχουμε συνειδητοποιήσει;


1. Οι Τιτάνες Αντιμέτωποι και πάλι

Όπως έγινε και στους δυο προηγούμενους πολέμους όπου συγκρούστηκαν δυο μέτωπα, έτσι και αυτή τη φορά έχουν σχηματιστεί 2 πλευρές: η Αμερική από τη μια πλευρά και η Ρωσία με την Κίνα από την άλλη. Σήμερα στη Συρία το καθεστώς του Μπασάρ-αλ- Ασάντ υποστηρίζεται από τους Ρώσους ενώ οι Αμερικανοί υποστηρίζουν τους επαναστάτες. Και η αντιπαράθεση αυτή αφορά όλο τον πλανήτη.

Διαβάστε επίσης:
• Το τέλος του κόσμου είναι κοντά; Το ρολόι της Ημέρας της Κρίσεως μπορεί να χτυπήσει μεσάνυχτα και Σήμερα -Δείτε το γιατί

• Ο 3ος Παγκόσμιος πόλεμος θα ξεκινήσει στα Βαλκάνια δήλωσε ο Γερμανός Προφήτης Alois Irlmaier
• Ο Τρωϊκός Πόλεμος μέρος του «Παγκοσμίου Πολέμου Μηδέν» σύμφωνα με νέα Θεωρία (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

2. Οι Σιΐτες εναντίον των Σουνιτών

Οι πόλεμοι στη Συρία και στο Ιράκ εμπλέκουν τα δύο κυρίαρχα ρεύματα του Ισλάμ. Οι Σιΐτες, υποστηριζόμενοι από το Ιράν μάχονται με τους Σουνίτες οι οποίοι έχουν την υποστήριξη της Σαουδικής Αραβίας. Οι πρώτοι έχουν τη στήριξη της Ρωσίας και οι δεύτεροι των ΗΠΑ, των δυο μεγάλων παγκόσμιων πυρηνικών δυνάμεων.




3. Εντάσεις στη Κινεζική Θάλασσα

Μήπως υπάρχει ορατός κίνδυνος να ξεσπάσει πόλεμος στην Ασία, ανάμεσα στην Κίνα, η οποία έχει αξιώσεις στα ακατοίκητα νησιά της περιοχής και στους συμμάχους των ΗΠΑ;

Η πρόκληση: τα ανεκτίμητα υπόγεια αποθέματα φυσικού αερίου και η διέλευση των σούπερ τάνκερς, από όπου διασφαλίζεται η ενεργειακή ασφάλεια της Κίνας ή των γειτόνων της, όπως οι Φιλιππίνες, η Ταϊβάν, η Μαλαισία, το Βιετνάμ, το Μπρουνέι... κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

4. Η Εισβολή στο Ιράκ

Ο ίδιος ο George W. Bush είχε χρησιμοποιήσει τη φράση «Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος» αναφερόμενος στην εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ. Στο μέλλον άραγε μήπως συνειδητοποιήσουμε ότι όλα ξεκίνησαν από την επίθεση του υιού Bush… ή ακόμη και από εκείνη του πατέρα του στον Κόλπο;




5. Διηπειρωτική Σύγκρουση

Όπως και στους δύο προηγούμενους πολέμους έτσι κι εδώ ο πόλεμος ενάντια στον ISIS μαίνεται σε όλες τις ηπείρους. Η τρομοκρατική αυτή οργάνωση οργανώνει χτυπήματα σε όλο τον κόσμο με αποτέλεσμα πολλές χώρες να συνασπίζονται μπροστά στον κίνδυνο. Το πεδίο μάχης μεταφέρεται από τη Συρία και το Ιράκ στην Ευρώπη και αλλού.



6. Η Λογική της Καταστροφής

Τόσο από την πλευρά του ISIS όσο κι από την πλευρά των συμμάχων, ο σκοπός είναι ο ίδιος: η καταστροφή του εχθρού. Ο σκοπός αυτός μπορεί να μην επιτυγχάνεται με μάχες αλλά η λογική είναι η ίδια με τους δύο παγκόσμιους πολέμους. Οι ναζί ήθελαν να καταστρέψουν ένα κομμάτι της ανθρωπότητας.




7. Η Κριμαία παραπαίει

Οι σχέσεις Ρωσίας και Ουκρανίας είναι τεταμένες. Το ζήτημα της Κριμαίας δεν έχει επιλυθεί και ο ρωσικός στρατός συγκεντρώνει στο σημείο νέες δυνάμεις. Με ποιο σκοπό;

Και οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι αφορούσαν μεταξύ άλλων και τη διεκδίκηση εδαφών.




8. Πολεμοχαρείς Ηγέτες

Σε όλες τις ηπείρους υπάρχουν ηγέτες που δεν διστάζουν να απειλούν τις γειτονικές τους χώρες. Ο Πούτιν στη Ρωσία όπως και ο Κιμ Γιον-Ουν της Β. Κορέας αλλά και ο απερχόμενος Ομπάμα που βομβάρδισε 7 χώρες, μοιάζουν έτοιμοι για τα πάντα προκειμένου να θρέψουν τις εγωπαθείς φιλοδοξίες τους.

Από πρόκληση σε πρόκληση, που θα μας οδηγήσει η λογική αυτή;



9. Η Δυναμική των ΗΠΑ

Οκτώ χρόνια αφότου έφυγε ο George W. Bush από τον Λευκό Οίκο, μήπως οι Αμερικανοί εκλογείς κλιμακώνουν πάλι την ένταση; Από τη μια πλευρά η άνοδος του Donald Trump σηματοδοτεί την αυξανόμενη ριζοσπαστικοποίηση του αμερικανικού εκλογικού σώματος, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει ένα ακόμη πόλεμο.

Από την άλλη μια ενδεχόμενη νίκη της Χίλαρι δεν κάνει τη διαφορά καθώς η Χίλαρι είναι γνωστό «γεράκι του πολέμου» για τις ΗΠΑ.



10. Χώρες που βούλιαξαν στο χάος

Η αραβική άνοιξη με την βοήθεια των ΗΠΑ άλλαξε το καθεστώς σε πολλές χώρες, κάποιες όπως η Τυνησία στράφηκαν σε μια δημοκρατία δομημένη, άλλες σε στρατιωτική δικτατορία όπως η Αίγυπτος κι άλλες έπεσαν στο χάος όπως η Λιβύη και η Συρία.

Στις δύο τελευταίες αυτές χώρες, ο πόλεμος μαίνεται κάθε μέρα χωρίς να γνωρίζουμε πώς θα μπορούσε να σταματήσει ούτε πότε θα λήξει.

11. Ξεκίνησαν οι αλλαγές συνόρων

Οι δυο προηγούμενοι παγκόσμιοι πόλεμοι τράφηκαν από τις φιλοδοξίες κάποιων αρχηγών κρατών. Σήμερα, υπάρχουν χώρες που έχουν παρόμοιες βλέψεις: η Ρωσία με την Ουκρανία, η Κίνα απέναντι στην Ταϊβάν και στη θάλασσα της Κίνας. Οι ΗΠΑ έχουν βάσεις σε όλο τον πλανήτη.








12. Η Αδυναμία του ΟΗΕ

Η Κοινωνία των Εθνών, ο προκάτοχος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών δεν κατάφερε να αποτρέψει τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Σήμερα ο ΟΗΕ μοιάζει ανίσχυρος μπροστά στις διαμάχες που μαστίζουν την Αφρική και την Μέση Ανατολή. Φτάνει να δούμε ότι η Επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ αποτελείται από την Κίνα, τη Ρωσία και την Σαουδική Αραβία.

13. Κίνα: Ο ανερχόμενος Αντικαταστάτης της Σοβιετικής Ένωσης

Από τον πόλεμο των άστρων με επικεφαλής τον Ronald Reagan και την Σοβιετική αδυναμία να ακολουθήσει το φιλόδοξο στρατιωτικό πρόγραμμα των ΗΠΑ, οι Ηνωμένες Πολιτείες έμειναν χωρίς ανταγωνιστή. Η Κίνα έχει αναδειχθεί βεβαίως σε ανταγωνιστή των ΗΠΑ, λόγω της επεκτατικής οικονομίας της. Εάν όμως ο Ψυχρός Πόλεμος θεωρείται ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος, η τεχνολογική και στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών θα μπορούσε άραγε να προμηνύει ένα τέταρτο παγκόσμιο πόλεμο, εξίσου ψυχρό ενδεχομένως;

14. Ο Πόλεμος για το Πετρέλαιο

Υπάρχουν κάποιοι οικονομολόγοι και ιστορικοί οι οποίοι ισχυρίζονται ότι οι δύο πρώτοι παγκόσμιοι πόλεμοι είχαν ενεργειακά κίνητρα κυρίως που είχαν σχέση με το πετρέλαιο. Από τον πόλεμο του Κόλπου, το 1990, πολλές χώρες εξέφρασαν ανοικτά τη θέλησή τους να εξασφαλίσουν τα μελλοντικά τους ενεργειακά αποθέματα όπως το κάνουν ήδη οι ΗΠΑ.

15. Παγκόσμιο Ρεκόρ στις Πωλήσεις Όπλων

Το 2016 θα έπρεπε να καθιερωθεί η χρονιά με το ρεκόρ πωλήσεων όπλων σε όλο τον κόσμο. Τη χρονιά αυτή πρέπει να πουλήθηκαν όπλα αξίας πάνω από 100 δις δολάρια.
Είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται αυτός ο αριθμός και αποτελεί άνοδο πάνω από 6% μέσα σε ένα χρόνο.


16. Ο Διαστημικός Πόλεμος

Κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, με την γέννηση της στρατιωτικής αεροπορίας, η αεροπορία έπαιξε καταλυτικό ρόλο. Ο ψυχρός πόλεμος παίχτηκε στο διάστημα με την κατάκτηση της Σελήνης και την τοποθέτηση των στρατιωτικών δορυφόρων. Σήμερα ίσως όλα να παίζονται στην κατάκτηση κάποιου κατοικήσιμου πλανήτη, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για τον επόμενο παγκόσμιο πόλεμο εξαιτίας των πόρων που θα μπορούσε να παρέχει στη χώρα που θα τον κατακτήσει.

17. Η Παγκόσμια Άνοδος της Ακροδεξιάς

Τόσο στην Ευρώπη όσο και σε άλλες ηπείρους η φωνή των ακροδεξιών δυναμώνει μέρα με τη μέρα. Πολλοί συγκρίνουν το φαινόμενο αυτό με κάτι αντίστοιχο που είχε συμβεί και πριν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, τονίζοντας ότι ο κίνδυνος της απώλειας της ταυτότητας που βιώνουν κάποιοι πληθυσμοί μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για έναν ακόμη πόλεμο.


18. Ο Αόρατος Πόλεμος της Πληροφορίας στο Ίντερνετ

Μήπως ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος διεξάγεται ήδη και δεν τον βλέπουμε; Με την άνοδο του ίντερνετ, οι επιθέσεις γίνονται σε άλλο επίπεδο. Κι εάν έχουμε την εντύπωση ότι ο πόλεμος αυτός δεν έχει θύματα, τι γίνεται με τις κλοπές στρατιωτικών μυστικών που θα μπορούσαν να έχουν τις ίδιες συνέπειες κάποια στιγμή με μια πραγματική μάχη.


19. Η Απάθεια απέναντι στη Βία

Μήπως οι δυτικοί θωρούν ως φυσιολογικό κάποιος να πεθαίνει από πόλεμο στη Συρία, την Αφρική ή αλλού;

Μήπως όπως κάποτε οι δυτικοί έμειναν άπραγοι μπροστά στον Χίτλερ, έτσι και σήμερα οι ηγέτες επιτρέπουν στους πολεμοχαρείς να παίρνουν τα ηνία αδιαμαρτύρητα;
Οι συμφωνίες του Μονάχου που υπογράφηκαν το 1938 από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Γερμανία έδειξαν εμπιστοσύνη στους ναζί όσον αφορά στα σχέδια τους να κατακτήσουν την Ευρώπη. Μήπως και οι τρέχουσες συνομιλίες γύρω από τα θέματα του ΝΑΤΟ, στην Ουκρανία, τη Συρία και τη Λιβύη δίνουν την εντύπωση σε κάποιους ότι έχουν το ελεύθερο να κάνουν ό,τι θέλουν;

Μήπως οι πλούσιοι δυτικοί θεωρούν ότι είναι φυσιολογικό κάποιος στην Αφρική, την Ασία ή τη Λατινική Αμερική να πεθαίνει επειδή πεινάει;


20. Η ελπίδα

Εάν όμως ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος έχει όντως ξεκινήσει, θα πρέπει να τονίσουμε το γεγονός ότι ποτέ άλλοτε στην ιστορία του κόσμου δεν υπήρχαν αρχηγοί που να έχουν τόσες ευκαιρίες να συζητήσουν και να επιτύχουν λύσεις ικανοποιητικές για όλες τις πλευρές. Και ποτέ στο παρελθόν οι λαοί δεν είχαν περισσότερη δύναμη για να αποτρέψουν ή και να σταματήσουν τον πόλεμο.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'