Η Αφροδίτη μπορεί κάποτε να είχε ζωή όπως η Γη

Η Αφροδίτη, που σήμερα αποτελεί μια καυτή κόλαση, κάποτε μπορεί να είχε τελείως διαφορετικές συνθήκες και να είχε για καιρό ζωή όπως και η Γη, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις επιστημόνων της NASA, οι οποίες όμως βασίζονται σε κλιματικά μοντέλα με τη βοήθεια υπολογιστών κι όχι σε απτά δεδομένα. Μ' αυτά και μ' αυτά στο τέλος όλοι οι πλανήτες από τον Δία και μέσα (εσωτερική ζώνη) θα είχαν κάποτε ζωή, κάτι το οποίο εμείς εδώ το ξέραμε έτσι;


Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον Μάικλ Γουέι του Ινστιτούτου Διαστημικών Μελετών Γκόνταρντ της NASA, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Geophysical Research Letters της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης, θεωρούν πιθανό ότι κατά τα πρώτα δύο δισεκατομμύρια χρόνια ύπαρξης της Αφροδίτης υπήρχε ένας ρηχός ωκεανός με νερό, ενώ οι θερμοκρασίες ήταν πολύ πιο χαμηλές από ό,τι σήμερα.

Περισσότερα
• Κάποτε ο Άρης έμοιαζε με τη Γη και είχε όσο οξυγόνο έχει η Γη
• Οι Ρώσοι το 1982 ανακάλυψαν ζωή στην Αφροδίτη
• Στρώμα όζοντος στην Αφροδίτη
• ΑΦΟΥ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ NASA;;;

Τα υπολογιστικά μοντέλα που χρησιμοποιήθηκαν είναι σχεδόν ίδια με εκείνα που χρησιμοποιήθηκαν για να προβλέψουν την μελλοντική εξέλιξη του κλίματος στον δικό μας πλανήτη, μόνο που «έτρεξαν» πίσω στον χρόνο.

«Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι η αρχαία Αφροδίτη μπορεί να ήταν ένας πολύ διαφορετικός πλανήτης σε σχέση με σήμερα», δήλωσε ο Γουέι. Στην τωρινή Αφροδίτη οι επιφανειακές θερμοκρασίες φθάνουν τους 462 βαθμούς Κελσίου, δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου υδρατμοί (για νερό ούτε λόγος), ενώ η γεμάτη διοξείδιο του άνθρακα ατμόσφαιρα είναι 90 φορές πιο πυκνή από τη γήινη.

Εδώ και καιρό οι επιστήμονες πίστευαν ότι η Αφροδίτη σχηματίσθηκε από υλικά παρόμοια με της Γης, αλλά ακολούθησε ένα τελείως διαφορετικό μονοπάτι.

Οι μετρήσεις του σκάφους Pioneer της NASA στη δεκαετία του 1980 έδωσαν τις πρώτες ενδείξεις ότι ο γειτονικός πλανήτης μπορεί κάποτε να είχε ένα ωκεανό. Επειδή όμως η Αφροδίτη είναι πιο κοντά στον Ήλιο και έτσι δέχεται πολύ περισσότερη ηλιακή ακτινοβολία, ο αρχικός αυτός ωκεανός εξατμίσθηκε.

Όταν το νερό εξαφανίσθηκε, το διοξείδιο του άνθρακα αυξήθηκε δραματικά στην ατμόσφαιρά της, οδηγώντας σε ένα ανεξέλεγκτο «φαινόμενο του θερμοκηπίου», οδηγώντας τελικά στον σημερινό κόσμο-κόλαση.

Όμως η νέα μελέτη δείχνει ότι, έως ότου γίνουν όλα αυτά, η Αφροδίτη επί περίπου δύο δισεκατομμύρια χρόνια μπορεί να είχε συνθήκες φιλικές προς τη ζωή.

Μάλιστα οι ερευνητές δεν αποκλείουν ότι η Αφροδίτη υπήρξε ο πρώτος κατοικήσιμος πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα, προτού η Γη αποκτήσει ανάλογες ευνοϊκές συνθήκες. Ακόμη εικάζουν ότι παρέμεινε έτσι έως πριν από 715 εκατομμύρια χρόνια περίπου. Μετά άρχισε η περιβαλλοντική κατρακύλα...

Περιβαλλοντική κατρακύλα ή μήπως πυρηνικός βομβαρδισμός όμοιος με αυτόν του Άρη;

"Η Ζωή στον Άρη καταστράφηκε από μια πυρηνική επίθεση", λέει φυσικός και μπορεί να είμαστε οι επόμενοι
Το Γυαλί στον Πλανήτη Άρη δείχνει Πυρηνικό Πόλεμο; (ΒΙΝΤΕΟ)

Μήπως υπήρχαν και Πλανήτες Μάχης τύπου Death Star;

Αντίγονος για τα Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'