Πούτιν και Κ. Παλαιόλογος: Βίοι Παράλληλοι ή Μετενσάρκωση;

Συνεχίζουμε το μικρό αφιέρωμα με τη σύγκριση άλλων δύο προσωπικοτήτων σχετικών με τη Μπόλην. Αφορμή αποτέλεσε η σχετική ανάρτηση του Εργοδηγού. Σαν άλλος Πλούταρχος ο Εργοδηγός συγκρίνει τους παράλληλους βίους Πούτιν και Κ. Παλαιολόγου αλλά και Ερντογάν και Μωάμεθ Β' του Πορθητή. Θα μπορούσε να πρόκειται για τις μετενσαρκώσεις των ίδιων συνειδήσεων;


Κωνσταντίνος Παλαιολόγος: Γεννήθηκε νότια της Πόλης, όπου θα έγραφε ιστορία.

Η βιολογική καταγωγή του δεν είχε σχέση μόνο με το γένος των Ελλήνων. Πάντως, αν και κατά τους συγχρόνους του «ημίσλαυος», αν και με κοσμοπολίτικο πνεύμα (δύο σύζυγοι αλλοδαπές…), αισθανόταν ακραιφνής Έλλην.

Περισσότερα:
• Ερντογάν και Μωάμεθ Β': Βίοι παράλληλοι ή Μετενσάρκωση;
• Ποιος είναι ο Φετουλάχ Γκιουλέν που κατηγορείται ως υποκινητής του πραξικοπήματος
• ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΙ ΣΕ ΧΑΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΠΑΣΑΔΕΣ
• Ο εκ Ποταμιάς Ριζούντας καταγόμενος Ταγίπ Ερντογάν!!!
• Γιατί δεν ανοίγει ο τάφος του Μωάμεθ του Πορθητή; Τι φοβούνται οι Τούρκοι...
• Πού είναι οι "Έλληνες Βασιλείς του Βυζαντίου" οεεεοοοο;

Μεγάλωσε μέσα σε μηχανορραφίες (από τις οποίες τελικά γλύτωσε), ωστόσο ο ίδιος δεν έγινε ικανός μηχανορράφος. Πιο πολύ ειλικρινής και άγαρμπος, όχι ακριβώς το πρότυπο του διπλωμάτη ηγεμόνα.

Πήγε βόρεια, γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να κρατήσει την Πόλη. Γνωρίζοντας (στις τέσσερις δωδεκάδες της ηλικίας του) ότι ήταν προορισμένος να κλείσει μια εποχή ολόκληρη. Δεν ονειρευόταν, παρά μόνο την ανύπαρκτη στρατιωτική βοήθεια της Δύσης.

Αναμφισβήτητα έξυπνος και ικανός ηγεμόνας, με πολλά άλλα προσόντα. Χαρακτηριστικό του μειονέκτημα, πως πίστευε σε χίμαιρες – πχ «φιλέλλην πάπας».

Μάστορας στην τέχνη της βυζαντινής διπλωματίας, η οποία όμως δεν βοηθούσε πια σε τίποτε.

Από μοντέρνα όπλα, δεν μπορούσε ν’ αγοράσει. Με τί λεφτά; Άσε που δεν του έδινε κανείς από τους «έχοντες».

Αν δεν έχανε την Πόλη με την προδοσία της Κερκόπορτας ( = «η πόρτα της ουράς» …προφανώς, των πιθήκων που την λαθρανοίξανε), όλα έδειχναν πως απλώς θα κέρδιζε χρονική αναβολή. Μικρή, μεγάλη, δεν έχει σημασία. Η Πόλη ήταν καταδικασμένη πιά.

Κι έτσι, πέταξε τα αυτοκρατορικά διακριτικά από την πανοπλία του (δεν είχε, δα, κανένα νόημα πια), κι όρμησε στην τελευταία μάχη.

Λεπτομέρεια: Το οικόσημο των Παλαιολόγων, τουλάχιστον στα ύστερα χρόνια:



Влади́мир Влади́мирович Пу́тин -Βλαντίμιρ Βλαντίμιροβιτς Πούτιν: Γεννήθηκε βόρεια της Πόλης, όπου θα γράψει ιστορία.

Η βιολογική καταγωγή του δεν είναι γνωστό αν έχει σχέση με το γένος των Ελλήνων. Πολλά γράφονται, ανεπιβεβαίωτα. Ο ίδιος ούτε τα επιβεβαιώνει, ούτε τα απορρίπτει. Το σίγουρο είναι πως θεωρείται Σλαύος. Πάντως, τους Έλληνες μας πάει (αν και μας θεωρεί -με το δίκιο του- επιπόλαιους).


[1] Η καταγωγή του Βλαντιμίρ Πούτιν έχει περιγραφεί ως ένα μυστήριο καθώς δεν επιβιώνουν στοιχεία για κάποιον πρόγονό με το επώνυμο «Πούτιν», πέρα από τον παππού του Σπυρίδωνα Ιβάνοβιτς. Η αυτοβιογραφία του, ΟΤ Pervogo Litsa (ελληνικά: σε πρώτο πρόσωπο), η οποία βασίζεται σε συνεντεύξεις του Πούτιν, μιλάει για το ταπεινό ξεκίνημα, συμπεριλαμβανομένου των πρώτων χρόνων σε ένα κοινόχρηστο διαμέρισμα, το οποίο μοιράζονται πολλές οικογένειες, στο Λένινγκραντ. Δύο Ρώσοι δημοσιογράφοι εικάζουν σε ένα άρθρο σε εφημερίδα ότι η καταγωγή του Πούτιν θα μπορούσε να συνδέεται με την φυλή Πουτγιανίν, μία από τις αρχαιότερες φυλές στην ιστορία της Ρωσίας, με βάση φυσικές ομοιότητες ανθρώπων του 13ου αιώνα, ελλείψει των online πηγών που συνδέονται με το οικογενειακό όνομα του Πούτιν και της ομοιότητας της προφοράς του με το όνομα αυτής της φυλής.


Μεγάλωσε μέσα στις μηχανορραφίες της Κά-Γκέ-Μπέ και του κόμματος (ποιου κόμματος; «- Ιένα είν’ του Κουόμμα!», που είπε κάποτε -πέρα για πέρα Θεσσαλιστί– κι ο Χαρίλαος), από τις οποίες τελικά γλύτωσε. Ο ίδιος έγινε αρκετά ικανός μηχανορράφος, με εφαρμοσμένη νοοτροπία σκακιστή.

Θέλει να πάει νότια, γνωρίζοντας ότι θα κατακτήσει και (όσο μπορεί) θα κρατήσει την Πόλη. Γνωρίζει ότι είναι προορισμένος να κλείσει μια εποχή ολόκληρη. Ονειρεύεται κυριαρχία σ’ Ανατολή και Δύση, Βορρά και Νότο.

Αναμφισβήτητα έξυπνος και ικανός ηγεμόνας, με πολλά άλλα προσόντα. Χαρακτηριστικό του μειονέκτημα, πως την καλλιέπεια δεν την έχει σε πρώτη εκτίμηση.

Παρά ταύτα, τυγχάνει μάστορας στην τέχνη της διπλωματίας, η οποία δεν βοηθάει σε τίποτε …τους εχθρούς του.

Από μοντέρνα όπλα, δεν θέλει ν’ αγοράσει. Φτιάχνει μόνος του.

Αν δεν πάρει την Πόλη (είτε με ικανότητα, είτε με προδοσία), όλα δείχνουν πως απλώς θα λουστεί μια μικρή χρονική αναβολή. Μικρή, μεγάλη, δεν έχει σημασία. Η Πόλη είναι «καταδικασμένη» πια, να πάψει ν’ αποτελεί τμήμα της Τουρκίας.

Λεπτομέρεια: όπου βρεθεί επισήμως, πάντα συνοδεύεται από το οικόσημο των Παλαιολόγων:


……………………………………………………………

Δείτε επίσης:
Ερντογάν και Μωάμεθ Β': Βίοι παράλληλοι ή Μετενσάρκωση;

Και λοιπόν; Τι σημασία έχουν όλ’ αυτά;

Απλά, αναρωτήθηκα αν, μέσα στο ρεύμα του χρόνου, δυο ψυχές είναι επιφορτισμένες με δυό συγκεκριμένους ρόλους. Ξανά και ξανά και ξανά και ξανά.

Κι αν όντως είναι;

Είναι το Μάτριξ ο υπέρτατος κυρίαρχος του κόσμου μας;

Κι αν όντως είναι;

Κι εν τέλει, το Μάτριξ είναι καλό (αφού στα σίγουρα μας συμφέρει το να ξαναπάρουμε -αμέσως ή εμμέσως- την Πόλη), κακό, ή ουδέτερο;

Είναι ωραίο να κουμαντάρει την ανθρωπότητα με χάντρες και καθρεφτάκια; (Στην κυριολεξία! Διότι η χρονική περιοδικότητα των γεγονότων – οι χάντρες ενός νοητού κομπολογιού- συν οι αντιστροφές των συνθηκών -τα καθρεφτάκια– στις ζωές των τεσσάρων ανδρών που είδαμε, δίνουν και παίρνουν.)

Κι αν όντως είναι έτσι;

Ειλικρινά, αγνοώ. Στο κάτω-κάτω, με τα πάντα προδιαγεγραμμένα εξ αρχής, το μέλλον παύει να ‘χει την όποια ομορφιά. Άσε που, αν οι «μεγάλοι» είναι απλά πιόνια στο Κοσμικό Σκάκι, εμείς οι καθημερινοί άνθρωποι τι ελπίδες μπορούμε να ‘χουμε;

Και, τελικά, γυρνάμε γύρω-γύρω σ’ έναν μύλο, σαν χάμστερς;

Δεν γνωρίζω.

Δεν γνωρίζω καλά-καλά αν οι συσχετισμοί που κάνω είναι λογικοί, ή ασυναρτησίες.

Μάλλον το ζεστό νερό του ντους, που έτρεχε πάνω μου χθες, παραήταν χαλαρωτικό!

Εργοδηγός

Αντίγονος για τα Αόρατα Γεγονότα

Αναφορές:

  1. https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BC%CE%B9%CF%81_%CE%A0%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B9%CE%BD
  2. https://ergdhmerg.wordpress.com/2016/05/31/%CE%BA%CE%B9-%CE%B1%CE%BD/


Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'