Επανάσταση των Μηχανών: Ρομπότ επιτέθηκε σε παιδάκι

Εκτός υπηρεσίας τέθηκαν τα ρομπότ ασφαλείας σε εμπορικό κέντρο στη Σίλικον Βάλεϊ, μετά τον τραυματισμό παιδιού από ένα από αυτά. Η μητέρα ενός μικρού αγοριού υποστηρίζει ότι ένα ρομπότ - φύλακας σε εμπορικό κέντρο της Σίλικον Βάλεϊ στην Καλιφόρνια, χτύπησε σκόπιμα τον γιο της.


Το ρομπότ που κατηγορείται ότι χτύπησε το μικρό αγόρι έχει ύψος 1,5 μέτρο και βάρος περίπου 130 κιλά, ενώ διαθέτει χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας, όπως αισθητήρες θερμικής απεικόνισης, λέιζερ, μικρόφωνο και κάμερα για τον εντοπισμό πιθανών κινδύνων.

Περισσότερα
• Εξέγερση των Μηχανών: Τα ρομπότ και όχι οι μετανάστες απειλούν την δουλειά σας
• Χώκινγκ: Δεν θα μας καταστρέψουν τα «ρομπότ» αλλά ο καπιταλισμός και τα αφεντικά τους
• Κυριαρχία των μηχανών: Τα ρομπότ θα υποκαταστήσουν τους οικονομικούς συμβούλους;
• Ανθρωποειδές Ρομπότ με καθήκοντα οδηγού/ ξεναγού αναπτύσσει η Hitachi

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες της μητέρας του μικρού παιδιού, το 16 μηνών αγοράκι της περπατούσε μπροστά από τους γονείς του στο εμπορικό κέντρο Στάνφορντ όταν το ρομπότ έπεσε επάνω του με αποτέλεσμα  να πέσει στο πάτωμα με το πρόσωπο. Στη συνέχεια το ρομπότ συνέχισε να κινείται πάνω του, πατώντας το πόδι του. Ωστόσο, όταν ο μικρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι δεν είχε υποστεί κάταγμα στο πόδι.

 Η μητέρα του παιδιού είπε στο ABC News πως το ρομπότ χτύπησε το κεφάλι του παιδιού, που έπεσε κάτω. Στη συνέχεια το ρομπότ δεν σταμάτησε. Ο τραυματισμός του παιδιού- του 16 μηνών Χάργουϊν Τσενγκ, ήταν ελαφρύς (μώλωπες στο δεξί πόδι).

«Το ρομπότ χτύπησε τον γιο μου στο κεφάλι και αφού τον έριξε κάτω, συνέχισε να περπατά πάνω του. Το παιδί έκλαιγε σαν υστερικό, ενώ δεν κλαίει ποτέ», δήλωσε η μητέρα.

Το ρομπότ που επιτέθηκε στο παιδάκι -Θυμίζει τους Dalek από το Doctor Who

Η Knightscope, η κατασκευάστρια εταιρεία του ρομπότ, παρουσίασε μια διαφορετική εκδοχή της ιστορίας, υποστηρίζοντας ότι το ρομπότ έκανε ελιγμό στην προσπάθειά του να αποφύγει το παιδί, αλλά ο μικρός έτρεξε προς τα πίσω με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο μπροστινό μέρος του ρομπότ και στη συνέχεια να πέσει κάτω.

 Η εταιρεία του ρομπότ Knightscope (startup με έδρα στην Καλιφόρνια) ζήτησε συγνώμη για το περιστατικό και εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό, καλώντας παράλληλα την οικογένεια να επισκεφτεί τα κεντρικά της στο Mountain View. Όπως ανέφερε η εταιρεία, το περιστατικό σημειώθηκε στις 7 Ιουλίου, και περιελάμβανε ένα K5 Autonomous Data Machine.

 «Ένα παιδί απομακρύνθηκε από τους κηδεμόνες του και άρχισε να τρέχει προς το μηχάνημα, το οποίο κινήθηκε αριστερά για να το αποφύγει, ωστόσο το παιδί έτρεξε προς τα πίσω, μπαίνοντας μπροστά από το μηχάνημα. Σε εκείνο το σημείο το μηχάνημα σταμάτησε και το παιδί έπεσε στο έδαφος. Οι αισθητήρες δεν αντιλήφθηκαν δόνηση και οι κινητήρες δεν σταμάτησαν, όπως θα έκαναν αν συναντούσαν εμπόδιο».

 Η εταιρεία τόνισε πως τα ρομπότ, ύψους 1,5 μέτρων και βάρους 136 κιλών πραγματοποιούν προγραμματισμένες περιπολίες, καταγράφοντας βίντεο του περιβάλλοντος χώρου, και μέχρι τώρα είχαν 35.000 ώρες λειτουργίας χωρίς περιστατικά.

Η εταιρεία ανέφερε επίσης σε ανακοίνωσή της ότι δεν έχει υπάρξει ουδέποτε στο παρελθόν παρόμοιο περιστατικό στο οποίο να εμπλέκονται τα συγκεκριμένα ρομπότ.

 Σημειώνεται ότι πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας σειρά τριών περιστατικών με τροχαία στα οποία εμπλέκονταν οχήματα της Tesla Motors που είχαν ενεργοποιημένη τη λειτουργία αυτόνομης κίνησης (εκ των οποίων μάλιστα το ένα είχε αποτέλεσμα τον θάνατο του οδηγού).

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'