Νέες διώξεις για τον εκσυγχρονισμό 6 φρεγατών τύπου «S» -Έχει παραγραφεί πιθανότατα το αδίκημα που αφορά τον Παπαντωνίου

Η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου έδωσε παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης για κακουργηματική απιστία περί την υπηρεσία με τις επιβαρυντικές διατάξεις, κατά 11 ατόμων σχετικά με τη σύμβαση 010Β/03/6.2.2003 για τον εκσυγχρονισμό μέσης ζωής 6 φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού.


Η σύμβαση υπογράφηκε μεταξύ της εταιρείας Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. ως κύριου αναδόχου (και υποκατασκευαστή την εταιρεία THALES NEDER LAND B.V.) και του υπουργείου Εθνική Άμυνας.

Περισσότερα
• Κατάσχεση Περιουσίας έως 3,6 εκατ. για το ζεύγος Παπαντωνίου
Στο ποινικό κάδρο ο Γιάννος Παπαντωνίου;
Γιάννος Παπαντωνίου: "Τα λεφτά στην Ελβετία ήταν της συζύγου μου και δε το ήξερα"
Στα «μαλακά» ο Γιάννος Παπαντωνίου - H φυγή του στη Νότιο Αμερική...

Η ποινική δίωξη θα ασκηθεί σε βάρος του πρώην γενικού γραμματέα Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Σπυρίδωνα Τραυλού και ακόμη σε βάρος 10 μελών της επιτροπής διαπραγματεύσεων, για απιστία περί την υπηρεσία με τις επιβαρυντικές διατάξεις, καθώς η ζημιά που προκλήθηκε υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα, αντίγραφο της δικογραφίας διαβιβάστηκε στη Βουλή, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου. Ωστόσο, νομικοί κύκλοι σημειώνουν ότι πιθανώς έχει παραγραφεί το όποιο αδίκημα αφορά τον Παπαντωνίου.


Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'