Tο μέλλον του Μαρινόπουλου κρίνεται 1η Ιουλίου -Αγωνιούν οι 13.000 εργαζόμενοι

Δραματικές οι εξελίξεις στην αλυσίδα Μαρινόπουλος καθώς κατέθεσε αίτηση προσωρινής διαταγής στο πλαίσιο ασφαλιστικών μέτρων κατά των πιστωτών της εταιρείας.


Αυτό που φοβόταν η αγορά έγινε πραγματικότητα. Η Μαρινόπουλος δεν κατάφερε να αντέξει κάτω από την πίεση των προμηθευτών που ο ένας μετά τον άλλο προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να εξασφαλίσουν ότι θα λάβουν τα χρωστούμενα και κατέθεσε την Τρίτη αίτηση προσωρινής διαταγής στο πλαίσιο ασφαλιστικών μέτρων από τους πιστωτές της εταιρείας. Σύμφωνα με πληροφορίες η αίτηση θα συζητηθεί την Παρασκευή, 1η Ιουλίου στις 11 το πρωί.

Περισσότερα
• Κρίσιμες ώρες για τον Μαρινόπουλο, την μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ
• «Νεκρώνει» η αγορά προτού καλά-καλά εφαρμοστούν τα μέτρα
• Φόβος για μεγάλο «κανόνι» στην αγορά -Ανησυχία για Ντόμινο

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από απανωτές κινήσεις προμηθευτών που οι οποίοι με δικαστική απόφαση προχωρούσαν στο κλείσιμο καταστημάτων με στόχο την καταγραφή εμπορευμάτων. Μέχρι τώρα τα καταστήματα ενημέρωναν τα κεντρικά της Μαρινόπουλος η οποία προχωρούσε σε συμβιβασμό με τους προμηθευτές που προχωρούσαν σε αυτή την κίνηση. Η κατάσταση φαίνεται καθώς την πρακτική αυτή ακολουθούσαν όλο και περισσότεροι προμηθευτές με αποτέλεσμα η αλυσίδα να καταφύγει στην δικαιοσύνη για προστασία.

Δεν αποκλείεται από εδώ και πέρα αν δεν δρομολογηθούν οι εξελίξεις να χρειαστεί να υπάρξει - ή να επιχειρηθεί -πολιτική παρέμβαση, καθώς πρόκειται για τον μεγαλύτερο εργοδότη στον ιδιωτικό τομέα (σ.σ. απασχολεί πάνω από 12.500 εργαζόμενους σε 823 καταστήματα, σύμφωνα με στοιχεία Μαρτίου 2016), αλλά και μία αλυσίδα η οποία αν προχωρήσει σε πτώχευση επηρεάζει  το μέλλον 2.000 και πλέον παραγωγών (σ.σ. το άνοιγμα της Μαρινόπουλος στην αγορά εκτιμάται περίπου στο 1% του ελληνικού ΑΕΠ).


Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'