Επιβεβαιώθηκε η πιο απίστευτη θεωρία των οπαδών στο Game of Thrones -ΠΡΟΣΟΧΗ! SPOILERS!! (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή που πέρασε τελείωσε ο 6ος κύκλος του Game of Thrones, κάνοντας την μεγαλύτερη αποκάλυψη και επιβεβαιώνοντας τη θεωρία των οπαδών που αλλάζει μια και καλή το "παιχνίδι του Θρόνου".

ΠΡΟΣΟΧΗ! SPOILERS ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΖΟΝ ΦΙΝΑΛΕ!



Το φινάλε του 6ου κύκλου του Game of Thrones μας άφησε ανάμεικτα συναισθήματα, χαράς και λύπης. Χαράς γιατί επιτέλους επιβεβαιώθηκε η μεγαλύτερη θεωρία στην ιστορία τόσο της σειράς, όσο και τον βιβλίων. Και λύπης, γιατί θα πρέπει να περιμένουμε έναν ολόκληρο χρόνο για τη συνέχεια, και δεν έχει τελειώσει και το βιβλίο ο George RR Martin.

Περισσότερα
• Ο χειμώνας ήρθε -Winds of Winter το σίζον φινάλε του Game of Thrones, και κατεβάζουμε τα χειμωνιάτικα γιατί επελαύνουν οι White Walkers -ΠΡΟΣΟΧΗ SPOILERS (BINTEO)
• Πως θα σωθεί ο Bran Stark; -ΠΡΟΣΟΧΗ!! SPOILERS για όσους δεν έχουν δει την έκτη σεζόν!!! (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)
• Ποιος είναι ο βασιλιάς των White Walkers, ο Night’s King -ΠΡΟΣΟΧΗ, SPOILERS (ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ)
• Melisandre, η σαγηνευτική «Κόκκινη Μάγισσα» του Game of Thrones είναι το κλειδί των εξελίξεων -ΠΡΟΣΟΧΗ! SPOILERS (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Πέρυσι, τέτοια εποχή, προσπαθούσαμε να συνέλθουμε από την ψυχρολουσία της δολοφονίας και της προδοσίας της Night Watch προς τον Jon Snow, πράγμα που μας έκανε να θρηνούμε για μήνες ολόκληρους, μέχρι να αρχίσουν να διαρρέουν οι πρώτες θεωρίες, οι οποίες μας γέμιζαν ελπίδα για την επιστροφή του. Και φέτος πανηγυρίζουμε για την τροπή που πήραν τα γεγονότα.

Γιατί, ο Jon όχι μόνο αναστήθηκε την Κυριακή του Πάσχα σαν άλλος Ιησούς Χριστός, αλλά κατάφερε να νικήσει τον Ramsey Bolton, να πάρει πίσω το Winterfell και να γίνει βασιλιάς του Βορρά με τη στήριξη της λαίδης Lyanna Mormont, πράγμα που το λες και διαβολική σύμπτωση (θα καταλάβετε παρακάτω γιατί).

Η Lyanna Mormont που υποστήριξε τον Jon Snow ως King of the North

Κι όμως, το τελευταίο επεισόδιο δεν αρκέστηκε στο να μας προσφέρει την ικανοποίηση να τον δούμε στον ρόλο που του αξίζει, αλλά μας αποκάλυψε, επιτέλους, ποια είναι η πραγματική του ταυτότητα, επιβεβαιώνοντας την μεγαλύτερη διαδικτυακή θεωρία, που δεν έχει επιβεβαιωθεί από τον Martin, ωστόσο κυκλοφορεί για χρόνια μεταξύ των οπαδών της ιστορίας. Το αποτέλεσμα ήταν να ακολουθήσουν κι άλλοι πανηγυρισμοί!

Αφού ταξιδέψαμε στα διάφορα μέρη του Westeros, και είδαμε σε τι φάση είναι οι περισσότεροι από του χαρακτήρες μας, έφτασε η σειρά του Brandon, που δεν έχει φτάσει ακόμα στο Τείχος και κινδυνεύει από τα ζόμπι και τους Whitewalkers.


Βλέπουμε, λοιπόν τον Bran και τη Meera, τους οποίους συνοδεύει ο θείος Benzen, ο Coldhand, δηλαδή ζωντανός νεκρός και δεν μπορεί να περάσει το Τείχος, υπενθυμίζοντάς μας ότι είναι χτισμένο με ισχυρά ξόρκια, για να κρατά μακρυά απόκοσμα πλάσματα (όπως τους Whitewalkers και τα ζόμπι).

Κατά συνέπεια, τους αφήνει λίγο πιο έξω από το Τείχος. Κάπου εκεί, λοιπόν, ο Bran, που είναι πλέον το Three Eyed Raven (το Κοράκι με τα τρία μάτια) με τη βοήθεια ενός αρχαίου δέντρου, σκαλισμένου από τα παιδιά του Δάσους, ταξιδεύει και πάλι στο παρελθόν και μας πηγαίνει στον Πύργο της Χαράς, για να ολοκληρώσει το στόρι.


Βλέπουμε, λοιπόν, τον Ned να έχει νικήσει τους τρεις φρουρούς και να ανεβαίνει στον Πύργο για να σώσει την αδερφή του Lyanna. Όταν μπαίνει στο δωμάτιο, την βρίσκει ετοιμοθάνατη σ' ένα κρεβάτι γεμάτο αίμα. Η Lyanna, που ξέρει ότι δεν έχει πολύ χρόνο, του αποκαλύπτει πως έχει φέρει στον κόσμο ένα παιδί και τον βάζει να της υποσχεθεί ότι θα τον προσέχει. Ο Ned κρατάει στην αγκαλιά του το μωρό και το πλάνο εστιάζει στο προσωπάκι του, και στη συνέχεια αυτό το πρόσωπο αλλάζει με του Jon Snow, επιβεβαιώνοντας τη θεωρία.



Η απίστευτη θεωρία των οπαδών: R + L = J


Η θεωρία, που έκανε τους θαυμαστές της σειράς να πανηγυρίζουν, δεν ήταν άλλη από το R + L = J για την πραγματική ταυτότητα του Jon Snow.
Ας δούμε, όμως, την ιστορία από την αρχή. Όπως αποκαλύφθηκε στο 10ο και τελευταίο επεισόδιο του 6oυ κύκλου, ο Jon Snow δεν είναι το εξώγαμο παιδί του Ned, το οποίο έκανε με μια γυναίκα που γνώρισε κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του Robert. Γονείς του Jon ήταν ο πρίγκιπας Rhaegar Targaryen και η λαίδη Lyanna Stark.

Ο Rhaegar Targaryen ήταν ο πρωτότοκος και κληρονόμος του βασιλιά Aerys Β', πρίγκιπας του Dragonstone και το πιο δημοφιλές μέλος της δυναστείας στον λαό, καθώς ήταν ο μόνος που αναμειγνύονταν με τον απλό κόσμο. Σε προηγούμενο επεισόδιο η Danarys είχε μάθει, πως στον αδελφό της Rhaegar, άρεσε να τραγουδάει στον λαό του.
Σε πολύ νεαρή ηλικία χρίστηκε ιππότης εξελίχθηκε σε έναν δεινό μαχητή, διακεκριμένο σε τουρνουά, παρόλο που δεν συμμετείχε συχνά. Όταν γεννήθηκε, η γενιά των Targaryen αποτελούνταν από ελάχιστα μέλη με αποτέλεσμα, όταν έφτασε σε ηλικία γάμου να μην υπάρχει καμία κοπέλα, που να έχει το ίδιο αίμα, για να παντρευτεί. Πράγμα που συνήθιζαν οι Targaryen, προκειμένου να εξασφαλίσουν την καθαρότητα της βασιλικής τους φυλής.
Έτσι, ο πατέρας του, αποφάσισε πως η καλύτερη λύση ήταν να παντρευτεί την πριγκίπισσα του Dorne, Elia Martell, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά. Μια κόρη την Rhaenys κι ένα γιο τον Aegon.
Αργότερα, κατά τη διάρκεια του τουρνουά στο Harrenhal, ο Rhaegar, που νίκησε ακόμη και τον Σερ Arthur Dayne, το Σπαθί του Πρωινού και κατέκτησε το στέμμα της Βασίλισσας της Αγάπης και της Ομορφιάς, στράφηκε προς τη πανέμορφη Lyanna Stark. Την έστεψε βασίλισσα της ομορφιάς, παραβλέποντας τη γυναίκα του και αφήνοντας του πάντες άφωνους. Ο Ned Stark είχε αποκαλύψει πως εκείνη ήταν η στιγμή που "όλα τα χαμόγελα πέθαναν".

Η Lyanna Stark ήταν η μικρότερη αδερφή του Brandon, του Ned και του Benzen και ήταν αρραβωνιασμένη με τον Άρχοντα Robert Barathyon.
Λίγο καιρό αργότερα ο Rhaegar, που είχε αποκαλύψει τα συναισθήματά του για τη Lyanna την έκλεψε και πήγαν στον Πύργο της Χαράς, πράγμα που προκάλεσε και την Εξέγερση του Robert, μιας και θεωρήθηκε ότι την απήγαγε και τη βίασε. Τα γεγονότα, ωστόσο, μαρτυρούν άλλα.
Ο Rhaegar ήταν διοικητής του στρατού των Targaryen, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει την Lyanna στον Πύργο, αφήνοντας, ωστόσο, τους τρεις ικανότερους έμπιστους φρουρούς του για να την φυλάνε, προκειμένου να πάει να πολεμήσει στη μάχη της Τρίαινας.
Εκεί συνάντησε τον Robert και η θρυλική μονομαχία των δυο ανδρών άφησε τον Rhaegar νεκρό και τον Robert τραυματισμένο. Ο Robert κατάφερε, σύμφωνα με τον μύθο, να τον σκοτώσει με ένα δυνατό χτύπημα στο στήθος με σφυρί, με αποτέλεσμα τα ρουμπίνια της πανοπλίας του να σκορπιστούν στο ποτάμι και τους στρατιώτες να τα αναζητούν.
Την ίδια τύχη είχε η σύζυγός του και τα παιδιά τους, που δολοφονήθηκαν από τον Gregor Clegane και τον Σερ Amory Lorch.
Εν τω μεταξύ, ο Ned ανακάλυψε την τοποθεσία που φυλάσσονταν η αδερφή του και πήγε να τη σώσει. Φτάνοντας, λοιπόν, στον Πύργο της Χαράς , είδαμε ότι τους περίμεναν οι Λευκοί Μανδύες του ήδη ηττημένου οίκου Targaryen, ο Σερ Άρθουρ Ντέυν, το Σπαθί  του Πρωινού και ο τρομερός Σερ Γκέρολντ Χάιταουερ, ο Άρχοντας Επικεφαλής της Βασιλικής Φρουράς.

Αφού τους σκοτώνει όλους, με τη βοήθεια του Howland Reed, βρίσκει την αδελφή του στο δωμάτιο που "μύριζε τριαντάφυλλα και αίμα", λίγο μετά την γέννηση του Jon Snow.
Η Lyanna αναγκάζει τον αδελφό της να της υποσχεθεί ότι θα προστατεύσει τον γιο της και δεν θα αποκαλύψει την ταυτότητά του, γνωρίζοντας ότι ο βασιλιάς Robert Barathyon θα τον σκότωνε, εξαιτίας του μίσους που ένιωθε για τους Targaryen.



Και επειδή, η Lyanna ήταν στα τελευταία της ο Ned δεν μπορούσε να της χαλάσει χατήρι και παίρνει τον μικρό Jon στο Winterfell, ως εξώγαμο γιο του με την Wylla, τη γυναίκα που πιθανώς έπεισε να πει ψέμματα.
Ο Jon πέρασε ολόκληρη τη ζωή του ως το νόθο του Ned Stark, με την Catelyn Stark σε ρόλο κακιάς μητριάς και τον ίδιο να μην αντέχει το γεγονός ότι είναι μπάσταρδος, κάτι που τον έκανε να αισθάνεται απομονωμένος. Σύντομα, αντιλήφθηκε πως η καλύτερη λύση ήταν να βγει από το πλάνο της ευτυχισμένης οικογένειας με δική του πρωτοβουλία, καθώς αποφάσισε να ακολουθήσει τον θείο Benzen και να ενταχθεί στην Night Watch.

Τι σημαίνει η αποκάλυψη για τον Jon Snow;

Μπορεί ο Jon να μην γνωρίζει ακόμη την πραγματική του ταυτότητα, μέχρι να φτάσει ο Bran στο Winterfell, και να θυμάται το παρελθόν, που η οικογένεια των παραγκώνιζε στις γιορτές, ωστόσο το μέλλον του προβλέπεται κάτι παραπάνω από λαμπρό.
Η αποκάλυψη τον χρίζει τον καταλληλότερο υποψήφιο για να επικρατήσει στο "Παιχνίδι του Θρόνου" και να καθίσει σ' αυτόν, μιας και στις φλέβες του κυλάει αίμα από βορρά και νότο.
Σύμφωνα, λοιπόν, με μια νέα θεωρία των αναγνωστών των βιβλίων, η Danarys έχει ένα όραμα, στο οποίο βλέπει τον αδερφό της και την Elia να στέκονται πάνω από τον νεογέννητο γιο τους Aegon. Ο Rhaegar λέει πως "ο Aegon είναι ο πρίγκιπας που έχει υποσχεθεί και δικό του είναι το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου". Στη συνέχεια προσθέτει πως "πρέπει να υπάρξει άλλος ένας γιος γιατί ο δράκος έχει τρία κεφάλια". Σύμφωνα με τη θεωρία, ο Azor Ahai θα επιστρέψει με τη μορφή ενός δράκου με τρία κεφάλια για να νικήσει το Μεγάλο Άλλο, ωστόσο πολλοί από τους αναγνώστες των βιβλίων πιστεύουν πως η συγκεκριμένη αναφορά είναι μεταφορική και πως τα τρία κεφάλια συμβολίζουν τη Danarys, τον Jon Snow και τον Tyrion Lannister.


Τώρα, αν αναρωτιέστε που κολλάει ο Tyrion με τους Targaryen, οι συνωμοσιολόγοι έχουν απάντηση και γι' αυτό το ερώτημα, καθώς υποστηρίζουν πως ο Tyrion είναι γιος της Joana Lannister και του "Τρελού" βασιλιά, Aerys B', επομένως αδελφός της Danarys.
Η θεωρία μοιάζει πολύ τραβηγμένη, ωστόσο, επειδή μιλάμε για το Game of Thrones, θα περιμένουμε να επιβεβαιωθεί ή να απορριφθεί στον επόμενο κύκλο.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας. 

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'