Απίστευτο: Η Γη απέκτησε δεύτερο Φεγγάρι (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρόκειται για μια δύσκολη περίπτωση απιστίας. η σχέση της Γης με την σελήνη δεν είναι πλέον «μονογαμική». Επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ένα δεύτερο, μίνι-φεγγάρι είναι σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας, πιθανότατα εδώ και περίπου 100 χρόνια, αναφέρει η NASA.


Του Αριστοτέλη Φωκά

Αυτό το δεύτερο φεγγάρι είναι ένας αστεροειδής που «συνελήφθη» από την γήινη βαρύτητα, και σαν εραστής, έχει σύντομη σχέση με την Γη, καθώς «κόλλησε» γύρω της μόνο εδώ και μερικούς αιώνες. Ακόμα, είναι ένα αξιοσημείωτο γεγονός που αποδεικνύει πόσο δυναμική είναι η βαρυτική σχέση με τα αντικείμενα κοντά στη Γη.

Περισσότερα
• Η Σελήνη άλλαξε πρόσωπο
• Πάτησαν οι Αμερικανοί στη Σελήνη; Οι Ρώσοι κατασκευάζουν δορυφόρο και ψάχνουν αποδείξεις (ΒΙΝΤΕΟ)
• Νέες Φωτογραφίες από τη Σελήνη, αποκαλύπτονται από τη NASA (ΦΩΤΟ)

Το παρακάτω βίντεο παρουσιάζει με λεπτομέρεια την πορεία της τροχιάς της νέας σελήνης καθώς μετακινείται πάνω-κάτω όπως ένα καρυδότσουφλο σε τρικυμία. Όπως λέγεται, είναι ένας μικρός αστεροειδής, μήκους περίπου 45 μέτρων και όχι περισσότερο από 91 μέτρα πλάτος, το οποίο μικρό μέγεθος είναι πιθανώς και ο λόγος που πήρε τόσο καιρό στους επιστήμονες να τον εντοπίσουν. (Εντοπίστηκε μόλις τον περασμένο Απρίλιο). Η απόστασή του από τη Γη κυμαίνεται μεταξύ 38 και 100 φορές την απόσταση της Σελήνης του πλανήτη μας.



Στον επίδοξο δορυφόρο μας δόθηκε το όνομα 2016 Ηο3, αν και σίγουρα θα πρέπει να αποκτήσει ένα πιο ωραίο όνομα σύντομα. Οι επιστήμονες διαβεβαιώνουν επίσης ότι ο διαστημικός βράχος δεν είναι απειλή για τον πλανήτη μας ή τον κύριο δορυφόρο μας, το φεγγάρι.

«Ο αστεροειδής περιστρέφεται γύρω από τη Γη, με αστάθεια καθώς παρασύρεται λίγο μπροστά ή πίσω με την πάροδο του χρόνου, αλλά όταν παρασύρεται προς τα εμπρός ή προς τα πίσω, η βαρύτητα της Γης είναι αρκετά ισχυρή για να αντιστρέψει την κλίση του και να τον κρατήσει, έτσι ώστε ποτέ να μην περιπλανιέται πιο μακριά από περίπου 100 φορές την απόσταση της σελήνης», δήλωσε ο Paul Chodas, διευθυντής του Κέντρου της NASA για τις Μελέτες πάνω στα Αντικείμενα Κοντά στη Γη (NEO- Near Earth Objects) στο Jet Propulsion Laboratory στην Πασαντένα της Καλιφόρνια. «Η ίδια επίδραση εμποδίζει επίσης τον αστεροειδή από το να πλησιάσει πολύ πιο κοντά από περίπου 38 φορές την απόσταση της σελήνης. Στην πραγματικότητα, αυτός ο μικρός αστεροειδής πιάστηκε σε ένα μικρό χορό με τη Γη».

«Οι υπολογισμοί μας δείχνουν ότι ο 2016 Ηο3 υπήρξε σταθερός επίδοξος δορυφόρος της Γης για σχεδόν έναν αιώνα, και θα συνεχίσει να ακολουθεί αυτό το μοτίβο ως σύντροφος της Γης για τους ερχόμενους αιώνες», πρόσθεσε.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'