Δυστύχημα ή Εκτέλεση ο θάνατος του Μαυρίκου;

Δεν έχουν βρεθεί έως τώρα υπολείμματα τυχόν εμπρηστικού ή εκρηκτικού μηχανισμού στην Porshe του εκδότη της “Ακρόπολης” Παναγιώτη Μαυρίκου, παρά τον ενδελεχή έλεγχο των αντρών του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) και τους άντρες των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο αναμένεται να οριστεί πραγματογνώμονας, ώστε κυριολεκτικά να “γδυθεί” το αυτοκίνητο και να διαπιστωθεί εάν ο φρικτός θάνατος του Παναγιώτη Μαυρίκου οφείλεται σε τυχόν δολιοφθορά ή σε τραγικό δυστύχημα.


Οι κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας της Αττικής Οδού κατέγραψαν με ευκρίνεια και καθαρά την πορεία του πολυτελούς και θηρειώδους τζιπ στο σημείο μεταξύ των κόμβων Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης με κατεύθυνση την Ελευσίνα, όπου εκτυλίχθηκε το περιστατικό στις 14:48 χθες το μεσημέρι.

Περισσότερα
• Μητέρα Μαυρίκου: «Τον κάψανε ζωντανό! ...Να πάει να τους φέρει λεφτά»
• Περίεργο σημείωμα ενισχύει το μυστήριο στο ατύχημα Παντελίδη (ΦΩΤΟ)
• Κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμών: «Ήθελα να αγγίζω, όχι να βιάσω»
• 400 Έλληνες με 223 offshore στις λίστες των Panama Papers

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής μελέτησαν αυτό το υλικό ξανά και ξανά και αυτό που είδαν είναι ξαφνικά το αυτοκίνητο να επιβραδύνει, τον οδηγό να κάνει κάποιες κινήσεις μέσα στο αυτοκίνητο και από την αριστερή λωρίδα να χτυπάει 3-4 απανωτές φορές με το πλάϊ στο προστατευτικό και διαχωριστικό τοιχίο της Αττικής Οδού, μέχρι να επιβραδύνει εντελώς και στο τέλος να ακινητοποιηθεί, με το αυτοκίνητο να εφάπτεται και να σέρνεται στο τοιχίο επί 40 δευτερόλεπτα. Μάλιστα, διακρίνεται ο οδηγός να προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα του η οποία άνοιξε αλλά μόλις 10 πόντους, αφού σφήνωσε στο τοιχίο και ο άτυχος οδηγός εγκλωβίστηκε.

Είναι το χρονικό σημείο που οι αξιωματικοί είδαν να τρέχουν καύσιμα κάτω από το αυτοκίνητο και να λιμνάζουν και εκεί πιθανόν από έναν σπιθήρα, άρχισε αρχικά φαίνεται καπνός και αμέσως ξέσπασε μία δυνατή φωτιά μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στο θύμα.

Οι αστυνομικοί με τα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής στη διάθεσή τους, θεωρούν ότι η πλέον πιθανή εκδοχή είναι αυτή την βλάβης και του δυστυχήματος αφού οι 3-4 φορές που το αυτοκίνητο κοπάνησε στο τοιχίο και σύρθηκε, ενδεχομένως αυτό να προκάλεσε τη ζημιά που οδήγησε στην τραγωδία, αλλά αυτό είναι κάτι που στην πορεία θα δουν οι πραγματογνώμονες.

Σε παλιότερη περίπτωση ενός Αλβανού που είχε εκτελεστεί με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο αυτοκίνητό του, ο οποίος εξερράγη επί της Αττικής Οδού, τα Χριστούγεννα του 2014, οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού και ίχνη μικρών κρατήρων στην άσφαλτο που δικαιολογούσαν την παγίδευση του αυτοκινήτου, ευρήμματα που σε αυτή την περίπτωση δεν προέκυψαν, ωστόσο πάντα μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο της δολιοφθοράς ενώ τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια δεν έχουν ολοκληρώσει εντελώς την έρευνά τους.

Μεταξύ άλλων, οι αστυνομικοί θα ζητήσουν άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του θύματος για να διαπιστώσουν εάν ο Μαυρίκος δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα και από ποιούς, κάτι στο οποίο επιμένει η οικογένεια του θύματος. Άλλωστε, ο εκδότης της “Ακρόπολης” Παναγιώτης Μαυρίκος ήταν ένας εκ των κατηγορουμένων στη γνωστή υπόθεση της σπείρας των εκβιαστών δημοσιογράφων.

Σε ό,τι αφορά την αναγνώρισή του, αναμένεται για καθαρά τυπικούς λόγους το αποτέλεσμα του test DNA, καθώς δεν υπάρχουν αμφιβολίες ότι το θύμα είναι ο Παναγιώτης Μαυρίκος, η αναγνώριση του οποίου έγινε με επιφυλάξεις από τη σύζυγο και την μητέρα του, αφού επιλέχθηκε να μην δουν τη σορό λόγω της κατάστασης που βρισκόταν και ουσιαστικά επιλέχθηκε η λύση της αναγνώρισης μόνο από τα προσωπικά του αντικείμενα και κοσμήματα, όπως σταυρός, βέρα και ρολόι.

Από την πρώτη στιγμή όμως οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο και είδαν την πινακίδα επικοινώνησαν με τη σύζυγο του θύματος στην οποία ανήκε το αυτοκίνητο και της ζήτησαν να τον καλέσει στο τηλέφωνο κάτι που έπραξε δίχως όμως το κινητό του να δείχνει ότι καλεί.

Εντός της ημέρας λοιπόν αναμένονται τα αποτελέσματα του test DNA, ενώ στη νεκροψία-νεκροτομή που θα γίνει επίσης σήμερα στην Ιατροδικαστική του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναμένεται να ληφθούν και ίχνη για ιστολογικές και τοξικολογικές εφόσον αυτό είναι δυνατό λόγω της κατάστασης που βρίσκεται η σορός, μήπως καταστεί εφικτός ο καθορισμός των ακριβών αιτιών θανάτου ή βρεθεί κάποιο ίχνος που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο οδηγός τυχόν υπέστη κάτι παθολογικό που θα ήταν δυνατό να επηρεάσει τις οδηγικές του ικανότητες, και αυτό να μπορούσε να εξηγήσει με έναν άλλο τρόπο την αλλόκοτη συμπεριφορα του οδηγού και την επιμονή του να ακινητοποιήσει αριστερά το αυτοκίνητο, συνεχώς προσκρούοντας στο τοιχίο.

Μήνυση από την οικογένεια για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατ' αγνώστων

Ο δικηγόρος και φίλος του εκδότη πάντως, Αλέξης Κούγιας, σε δηλώσεις του το πρωί σε τηλεοπτικές εκπομπές, ανέφερε ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος διατηρούσε σε άριστη κατάσταση το αυτοκίνητο, καθώς το χρησιμοποιούσε κυρίως η σύζυγός του και επέβαιναν τα παιδιά του, ενώ επίσης το όχημα είχε πολύ εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας και ήταν μηχανικά ελεγμένο.

Όπως είπε ο κ. Κούγιας, πρόκειται να υποβληθεί μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατ' αγνώστων, προκειμένου να μπορέσει η οικογένεια να ορίσει πραγματογνώμονες και τεχνικούς συμβούλους.

Αναφορικά με το σενάριο της δολιοφθοράς, σημείωσε ότι ο εκδότης είχε επιλέξει να αναδεικνύει και να ονομάζει συμπεριφορές παράνομες πολιτικών, επιχειρηματιών και άλλων παραγόντων και κατά συνέπεια “είχε πάρα πολλούς εχθρούς”. “Ήταν πάντοτε ανήσυχος”, πρόσθεσε, ωστόσο είχε επιλέξει να μην έχει σωματοφύλακες ή οδηγούς.


Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις