Πενήντα οι νεκροί στο Ορλάντο -Σενάρια ότι ο δράστης ήταν ακραίος Ισλαμιστής (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι νεκροί από την επίθεση ενόπλου σε γκέι κλαμπ του Ορλάντο ανέρχονται στους 50 και οι τραυματίες στους 53, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης, ενώ ο ένοπλος είναι νεκρός.


Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, υπάρχουν ακόμη πτώματα μέσα στο κλαμπ και η διαδικασία για την απομάκρυνσή τους συνεχίζεται. Ο ένοπλος που άνοιξε πυρ μέσα σε ένα ναϊτκλάμπ του Ορλάντο και κατόπιν κράτησε ομήρους τους θαμώνες ονομαζόταν Όμαρ Ματίν και ήταν Αμερικανός υπήκοος, αφγανικής καταγωγής, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Περισσότερα
• Τα σενάρια πίσω από τη δολοφονία στα Εξάρχεια
• Τζιχαντιστές με χατζάρες και παραλλαγές συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη

Σύμφωνα με το CBS News, ο 29χρονος Ματίν διέμενε στο Πορτ Σεντ Λούσι της Φλόριντας και δεν είχε ποινικό μητρώο. Οι αρχές ερευνούν αν είχε κάποιους δεσμούς με την ισλαμιστική τρομοκρατία.

Ο Ματίν σκοτώθηκε από αστυνομικούς σε ανταλλαγή πυρών μέσα στο κλαμπ Pulse.



Ο βουλευτής Πιτ Κινγκ, ο πρόεδρος της Υποεπιτροπής αντιτρομοκρατίας και πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, ανακοίνωσε ότι ο ένοπλος που επιτέθηκε στο ναϊτκλάμπ Pulse του Ορλάντο καταγόταν από το Αφγανιστάν. Σύμφωνα με τον Κινγκ, ο δράστης είχε εκπαιδευτεί στον χειρισμό όπλων.

Ο βουλευτής Άλαν Γκρέισον, μιλώντας στο CNN, επιβεβαίωσε ότι ο δράστης ονομάζεται Όμαρ Ματίν και είναι Αμερικανός πολίτης.

Η υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου Χίλαρι Κλίντον εξέφρασε τη θλίψη της για την επίθεση. "Ξυπνήσαμε με ανησυχητικά νέα από τη Φλόρινα (...) Η σκέψη μου είναι με εκείνους που επλήγησαν από αυτήν την τραγική ενέργεια", έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter.

Από την πλευρά του, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για μια "βρόμικη" επίθεση, σημειώνοντας ότι η αστυνομία ερευνά την πιθανότητα να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Ο δήμαρχος του Ορλάντο λίγα λεπτά νωρίτερα επιβεβαίωσε ότι "χάθηκαν πολλές ζωές" στην επίθεση στο ναϊτκλάμπ Pulse.

Ο ύποπτος, που κρατούσε ομήρους μέσα στο ναϊτκλάμπ, σκοτώθηκε μετά από ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς. Ένας από τους αστυνομικούς αυτούς τραυματίστηκε ενώ όλοι οι όμηροι απελευθερώθηκαν.

Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι προχώρησε σε μια "ελεγχόμενη έκρηξη" έξω από το μπαρ, λίγες ώρες μετά το επεισόδιο, χωρίς να διευκρινίσει τους λόγους της ενέργειας αυτής.

Μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Κρίστοφερ Χάνσον, εξήγησε ότι στην αρχή νόμιζε ότι ήταν μουσική και μόνο στη συνέχεια αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για πυροβολισμούς.

"Δεν είδα κανέναν από τους δράστες. Είδα μόνο ανθρώπους να πέφτουν. Ήμουν στο μπαρ για να παραγγείλω ένα ποτό, έπεσα κάτω, σύρθηκα για να βγω έξω. Οι άνθρωποι προσπαθούσαν να βγουν από την πίσω πόρτα. Όταν έφτασα στον δρόμο είδα πολύ κόσμο και αίματα παντού", αφηγήθηκε.

"Υπάρχουν τραυματίες, προς το παρόν δεν ξέρω αν υπάρχουν και νεκροί", είπε ένας αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας, προσθέτοντας ότι συνάδελφοί του ερευνούν τον χώρο και προσπαθούν να βγάλουν έξω όλους τους πελάτες και το προσωπικό.

"Πολλοί τραυματίες. Μην πλησιάζετε στη συνοικία" συμβούλευσε η αστυνομία μέσω του Twitter.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο νάιτκλαμπ Pulse. Οι ιδιοκτήτες του έκαναν έκκληση μέσω του Facebook σε όσους ήταν παρόντες "να βγουν έξω και να τρέξουν".

"Γύρω στις 2.00 (9.00 ώρα Ελλάδας) κάποιος άρχισε να πυροβολεί. Όλοι έπεσαν στο πάτωμα" αφηγήθηκε ένας από τους πελάτες του κλαμπ, ο Ρικάρντο Νεγκρόν, στον τηλεοπτικό σταθμό Sky News. "Νόμιζα ότι ο δράστης πυροβολούσε στον αέρα επειδή έβλεπα τα φώτα να πέφτουν. Έγινε μια μικρή παύση και ορισμένοι από εμάς καταφέραμε να σηκωθούμε και να βγούμε έξω τρέχοντας. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί τραυματίες, ή και ακόμη χειρότερα", πρόσθεσε.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 48 ώρες που ένα βίαιο έγκλημα σημειώνεται στην πόλη του Ορλάντο. Το βράδυ της Παρασκευής, μια νεαρή τραγουδίστρια, η Κριστίνα Γκρίμι, που έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της στο ριάλιτι The Voice, δολοφονήθηκε ενώ υπέγραφε αυτόγραφα μετά από μια συναυλία στο Plaza Live, σε απόσταση μικρότερη των 5 χιλιομέτρων από το Pulse.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'