Ποια Πόλη θα πάρουμε είπατε; Εδώ οι Τούρκοι μετατρέπουν σε Τζαμί την Αγιά Σοφιά για το Ραμαζάνι

Η προγραμματισμένη ανάγνωση του Κορανίου εντός της Αγιάς Σοφιάς τις ημέρες του Ραμαζανιού (από 6 Ιουνίου μέχρι 5 Ιουλίου), η οποία ανάγνωση θα προβάλλεται καθημερινά κατά τη διάρκεια του πρωινού γεύματος πριν από την έναρξη της νηστείας (sahur) για όλη τη διάρκεια της περιόδου από το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι TRT, ουσιαστικά μετατρέπει την Αγιά Σοφιά σε Τζαμί για 1 περίπου μήνα.


Τη δυσφορία της Αθήνας εκφράζουν κύκλοι του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών από αναφορές σε τουρκικά ΜΜΕ που υποστηρίζουν ότι αποσπάσματα του Κορανίου θα διαβάζονται στην Αγία Σοφία κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.

Περισσότερα
• Η ιστορία του Έλληνα πιλότου και η πτώση του τουρκικού F-16 το 1996
• Ικανοποιημένος ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου από την είσοδο του ΕΛΑΜ στη Βουλή
• Προς νέο Σχίσμα; H Βουλγαρική εκκλησία θα απέχει από την Πανορθόδοξη Σύνοδο στην Κρήτη
• Νέα πρόκληση της Άγκυρας: «Η Ελλάδα δεν σέβεται τα μειονοτικά δικαιώματα του μουσουλμανικού πληθυσμού της Θράκης»

Το ΥΠΕΞ μιλά για προθέσεις «αναχρονιστικές και ακατανόητες» που δείχνουν «έλλειψη σεβασμού έναντι θρησκευτικών μνημείων».

To TRT Diyanet έχει ανακοινώσει πως τις ημέρες του Ραμαζανιού (από 6 Ιουνίου μέχρι 5 Ιουλίου) τον προγραμματισμό ανάγνωσης του Κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας, η οποία θα προβάλλεται καθημερινά κατά τη διάρκεια του πρωινού γεύματος πριν από την έναρξη της νηστείας (sahur) για όλη τη διάρκεια της περιόδου.

«Η ανακοίνωση του τουρκικού κρατικού καναλιού ΤRΤ περί καθημερινής ανάγνωσης του Κορανίου στην Αγία Σοφία φαίνεται να έρχεται από μια άλλη εποχή» σχολίασαν κύκλοι του ελληνικού ΥΠΕΞ που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Τυχόν τέτοιες ενέργειες είναι αναχρονιστικές και ακατανόητες και φανερώνουν έλλειψη σεβασμού έναντι θρησκευτικών μνημείων που αποτελούν σύμβολα παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς» ανέφεραν οι πηγές που επικαλείται το πρακτορείο.

«Η Αγιά Σοφιά, διαχρονικό σύμβολο της ορθόδοξης εκκλησίας, αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Το αυταπόδεικτο αυτό γεγονός σεβάστηκαν ανεξαιρέτως όλες οι κυβερνήσεις του σύγχρονου τουρκικού κράτους, διατηρώντας την ως μουσείο.

Εξοργίστηκε και η (Θεο)Ντόρα που θέλει να μπει στην Πόλη πάνω στ' άλογο της

«Η απόφαση των τουρκικών αρχών για προγραμματισμό ανάγνωσης του Κορανίου εντός της Αγιάς Σοφιάς για τον επόμενο μήνα, την μετατρέπει ουσιαστικά σε τζαμί για πρώτη φορά μετά από 80 χρόνια. Αποτελεί ενέργεια προκλητική, ακατανόητη και δείγμα έλλειψης σεβασμού έναντι των ορθοδόξων χριστιανών ανά την υφήλιο και δεν συνάδει με την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας» αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η συντονίστρια Εξωτερικών και Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, και ο υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Επίσης, καλούν το υπουργείο Εξωτερικών «να προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες και να αφήσει στην άκρη τους άσκοπους λεονταρισμούς δια των κύκλων του υπουργείου του», καθώς, όπως υποστηρίζουν, «το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό για να αντιμετωπίζεται από το υπουργείο Εξωτερικών μέσω της τακτικής "δεν δυσαρεστώ κανέναν, τους έχω όλους ικανοποιημένους"».

Αντίγονος για τα Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις