Ψαράς στη Σύρο έπιασε έναν μικρό λευκό καρχαρία

Είναι γνωστό πλέον, ότι λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη, ως αποτέλεσμα του φαινομένου του θερμοκηπίου, η θερμοκρασία των νερών έχει αυξηθεί και αυτή, με αποτέλεσμα συχνά να παρατηρούνται ψάρια που είναι κοινά μόνο στις θερμές θάλασσες να κάνουν την εμφάνισή τους σε ξένες. Αυτό συνέβη και στην Σύρο, όπου ένας ψαράς έπιασε έναν μικρό λευκό καρχαρία 1,60 μέτρων, ανοιχτά της Σύρου.


O «Λευκός», όπως είναι γνωστός ο καρχαρίας που ευθύνεται για τις περισσότερες επιθέσεις στον πλανήτη, μπλέχτηκε στα δίκτυα ψαράδων ανοιχτά της Σύρου, ανάμεσα στην περιοχή της Βάρης και του Μέγα Γιαλού.

Περισσότερα
• Σαν θρίλερ: Τεράστιος καρχαρίας ξεβράστηκε σε ελληνική παραλία για να γεννήσει τα μικρά του
• Ψάρεψαν καρχαρία-τέρας στη Victoria της Αυστραλίας (ΦΩΤΟ)
• ΤΡΟΜΟΣ! Μυστήριο Ζώο έφαγε έναν Μεγάλο Λευκό Καρχαρία 3 μέτρων (ΒΙΝΤΕΟ)
• Το Μυστήριο Λύθηκε- Δείτε τι Έφαγε τον 3 Μέτρων Μεγάλο Λευκό Καρχαρία (ΒΙΝΤΕΟ)
• Τερατώδες Γατόψαρο 127 κιλών ψαρεύτηκε στην Ιταλία (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)

Ήδη υπάρχει ανησυχία, από κατοίκους της περιοχής για την ύπαρξη της λοιπής «οικογένειας», αφού είναι σίγουρο ότι στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν οι «γονείς» και όχι μόνο σύμφωνα με τα λεγόμενα του κόσμου που βρέθηκε στην παραλία της ώρα που τον έβγαλαν οι ψαράδες στο λιμανάκι του Αχλαδιού.

Ο καρχαρίας ζύγιζε 40 κιλά και είχε μήκος 1,60 μέτρα.

Η αθλήτρια του ΝΟΣ Κατερίνα Τοπούζογλου, εκπαιδεύτρια ελεύθερης κατάδυσης, υποβρύχιας αλιείας και «shark aware instructor» με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό έκανε μια τοποθέτηση στο Cyclades24 και εξηγεί λίγα πράγματα για τους καρχαρίες.

«Στις Ελληνικές θάλασσες υπάρχουν 36 είδη καρχαριοειδών τα οποία ζουν σε βάθη 300μ, ενώ 47 βρίσκονται στη Μεσόγειο και 506 είδη υπάρχουν παγκοσμίως. Οι καρχαρίες είναι τα πιο παρεξηγημένα πλάσματα της θάλασσας και ενώ βρίσκονται στην κορυφή της υποβρύχιας τροφικής αλυσίδας θανατώνονται αλόγιστα από τους επαγγελματίες ψαράδες. Το καημένο που βρήκε τόσο άδικο θάνατο ήταν πολύ νεαρό, δυστυχώς δε θα είχε ολοκληρώσει καν τον κύκλο της αναπαραγωγής, λυπάμαι πολύ».

Σε ερώτηση για τον αν οι καρχαρίες είναι επικίνδυνοι για τους λουόμενους, απάντησε ότι, «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, καθώς προτιμούν τα μεγάλα βάθη -για το καλό τους- και οι επιθέσεις σε κολυμβητές στην Ελλάδα είναι ανύπαρκτες. Είναι είδος προς εξαφάνιση πλέον».

«Αντιστρέφοντας τους αριθμούς, ετησίως θανατώνονται 100.000.000 καρχαρίες από τον άνθρωπο άρα εμείς είμαστε οι επικίνδυνοι και όχι οι καρχαρίες!»

Μας θυμίζει αυτό που είχε πει ο πράκτορας Σμιθ στον Νίο στη ταινία Μάτριξ,
«Μελετώντας το ανθρώπινο είδος κατάλαβα λέει πως δεν είστε καν θηλαστικά... Κάθε θηλαστικό στον πλανήτη αναπτύσσει μία φυσική ισορροπία με το περιβάλλον. Εσείς οι άνθρωποι δεν το κάνετε, μετακινήστε από περιοχή σε περιοχή και πολλαπλασιάζεστε μέχρι να εξαντληθεί κάθε φυσική πηγή και ο μόνος τρόπος να επιβιώσετε είναι να μετακομίσετε σε μία άλλη περιοχή, όπως ο Ιός είστε μία μάστιγα, ο καρκίνος του πλανήτη».

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις