Αποκάλυψη ΣΟΚ: Σε πόσες ώρες η Ρωσία μπορεί να καταστρέψει το ΝΑΤΟ;

Ο Αμερικανός Αξιωματούχος και γραμματέας άμυνας για τη Ρωσία, την Ουκρανία και την Ευρασία, Μάικλ Carpenter αποκάλυψε σε συνέντευξη Τύπου πως σε περίπτωση σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, νικήτρια θα είναι η πρώτη.


Συγκεκριμένα ο αξιωματούχος αποκάλυψε πως, η Ρωσία διαθέτει δυο τεράστια πλεονεκτήματα σε αντίθεση με το ΝΑΤΟ, το πρώτο είναι η γεωγραφία της και το δεύτερο είναι το προβάδισμά της στη προετοιμασία μιας ενδεχόμενης σύγκρουσης.

Περισσότερα
• Νέο διεθνές επεισόδιο: Κινέζικο μαχητικό έκανε «μη ασφαλή» αναχαίτιση εναντίον αμερικανικού κατασκοπευτικού
• Θα απαντήσει η Ρωσία -Οργή στη Μόσχα για την είσοδο του αμερικανικού πολεμικού στη Μαύρη Θάλασσα
• Ποιες χώρες «στοχοποίησε» ο Πούτιν
• Προειδοποιεί η Μόσχα: «Είναι γνωστό το τέλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»

Κατά τα λεγόμενά του οι ΗΠΑ, η Βρετανία και οι σύμμαχοί τους δεν είναι έτοιμοι για μια πολεμική σύγκρουση με τη Ρωσία και πιθανότατα να μην είναι μέχρι το τέλος του επόμενου έτους. Μάλιστα, αποκάλυψε πως η Ρωσία θα χρειαζόταν μόλις 60 ώρες για να καταστρέψει το ΝΑΤΟ.

Η Ρωσία φέρεται να έχει αναπτύξει στρατεύματα κατά μήκος των δυτικών συνόρων της, στο πλαίσιο της συνεχούς αντιπαράθεσης με τη συμμαχία, ενώ το ΝΑΤΟ από την πλευρά του φέρεται να είναι στη διαδικασία της ενίσχυσης των δυνάμεών του, ωστόσο εκτιμάται πως δεν θα μπορούσε να είναι έτοιμο για πόλεμο με τη Ρωσία μέχρι το τέλος του 2017.

Εν τω μεταξύ, ο Δρ Carpenter προειδοποίησε πως το ΝΑΤΟ δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί την Εσθονία , τη Λετονία και τη Λιθουανία, χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία και είναι μέλη του, με αποτέλεσμα οι σύμμαχοι να σχεδιάζουν την ενίσχυση της περιοχής με επτά νέες ταξιαρχίες.

Αναλυτικά ο Αμερικανός αξιωματούχος αναφέρει πως, "Η Ρωσία διαθέτει το πλεονέκτημα της απόστασης και του χρόνου σε περίπτωση που αποφασίσει να εισβάλλει στις συγκεκριμένες χώρες."

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έρχονται μετά τις προειδοποιήσεις της Ρωσίας, που αυξάνει τις ένοπλες δυνάμεις στα σύνορα με την Ουκρανία, για οποιαδήποτε αύξηση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στα σύνορά της.

Τον Ιούλιο τα μέλη του ΝΑΤΟ θα παραστούν στη σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρσοβία, όπου και θα αποφασιστούν τα μέτρα που θα ληφθούν για την ενίσχυσή του και θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για την προώθηση της σταθερότητας και εκτός των συνόρων των μελών του.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'