Σενάριο Συνωμοσίας: Σκότωσαν την Αγγλίδα Τζο Κοξ, για να παραμείνουν στην ΕΕ;

Ο τραγικός θάνατος της φιλοευρωπαίας, Τζο Κοξ, θα μπορούσε να συμβάλει στη μεταστροφή του κλίματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, μόλις έξι 24ωρα πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα, επηρεάζοντας την ψυχολογία των ψηφοφόρων υπέρ της παραμονής της χώρας στους "28".


Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, η δολοφονία της 42χρονης πολιτικού των Εργατικών μπορεί να επηρεάσει καταλυτικά την ψυχολογία των Βρετανών ψηφοφόρων, οι οποίοι μπορεί τώρα να σκεφτούν πως θα πρέπει να επιλέξουν αντί του Brexit την ασφάλεια της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Περισσότερα
• Οι «μετασεισμοί» μετά το Brexit
• Ηνωμένο Βασίλειο: Ο Κάμερον βγήκε στην τηλεόραση και το Brexit ανέβασε ποσοστά

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο "CNBC", μπορεί μέχρι τώρα οι βρετανικές αρχές να μην έχουν καταλήξει στα πραγματικά κίνητρα του δράστη, όμως η φράση που εκστόμισε: "Πρώτα η Βρετανία", παραπέμπει είτε το θέλουμε είτε όχι στο κρίσιμο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

«Εν μέσω του αυξανόμενου φόβου και της ανασφάλειας των πολιτών μετά τις πολυάριθμες τρομοκρατικές επιθέσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη, έρχεται να προστεθεί η και η δολοφονία της Τζο Κοξ», επισημαίνει ο Fariborz Moshirian, διευθυντής του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας.

«Η δολοφονία της Κοξ μπορεί να αλλάξει την ψυχολογία της εκστρατείας. Εκείνοι που είναι υπέρ της ΕΕ μπορούν να επωφεληθούν από αυτό το τραγικό συμβάν... θα μπορούσε να ενισχύσει τις πιθανότητές τους», τονίζει.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Αlan Ruskin, συμπρόεδρος του τμήματος έρευνας FX στην Deutsche Bank.

«Αρκετοί είναι αυτοί που συζητούν ότι, η δολοφονία της Κοξ θα επηρεάσει το δημοψήφισμα και μάλιστα υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε» , επισημαίνει ο Alan Uskin και προσθέτει: «Είναι αναμενόμενο. Είναι μία άμεση συναισθηματική αντίδραση...».

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'