Τα σενάρια πίσω από τη δολοφονία στα Εξάρχεια

Δύο σενάρια εξετάζουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας για το κίνητρο των εκτελεστών που δολοφόνησαν εν ψυχρώ άνδρα με το ψευδώνυμο «Χαμπίμπι» στα Εξάρχεια, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος.


Tο θύμα, ήταν γνωστό ως «Χαμπίμπι», γνώριμη φιγούρα της πλατείας, καθώς, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κυκλοφορούσε καθημερινά κρατώντας ένα μπρελόκ που έπαιζε στα χέρια του, ενώ διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών. Είχε κατηγορηθεί για παραβάσεις των νόμων περί όπλων, ναρκωτικών, αλλοδαπών και επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Τα κλειδιά που είχε στην κατοχή του άνοιγαν διαμέρισμα στην οδό Ερρεσού 65, στο οποίο οι αστυνομικοί φαίνεται να εντόπισαν κάποια όπλα ρέπλικες και άλλα ευρήματα.

Περισσότερα
• Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση Αγραφιώτου -Ενδείξεις ότι το θύμα διατηρούσε μυστική σχέση
• Δυστύχημα ή Εκτέλεση ο θάνατος του Μαυρίκου;
• Τζιχαντιστές με χατζάρες και παραλλαγές συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη

Ο «Χαμπίμπι» είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης παραισθησιογόνων ουσιών, στο οποίο ηγούνται γνωστοί στην Ασφάλεια άνδρες αλβανικής καταγωγής. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το κατά πόσο κάποιος από τους «αρχηγούς» ήθελε να τον βγάλει από τη μέση λόγω προστριβών στη συνεργασία μαζί του. Το θύμα είχε πάνω του δύο κινητά τηλέφωνα ρυθμισμένα στην αραβική γλώσσα, τα οποία θα μπουν στο μικροσκόπιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για να αναζητηθούν τυχόν αξιοποιήσιμες επικοινωνίες. Αξιόπιστες πηγές τονίζουν ότι η κατάσταση στα Εξάρχεια δεν ελέγχεται από την Αστυνομία, που προτιμά να μην αγγίζει το «καυτό» θέμα της διακίνησης ναρκωτικών με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγαλέμποροι που δρουν ανεμπόδιστα. Τα πρόσωπα αυτά έχουν αποκτήσει μεγάλη δύναμη στην περιοχή και έτσι μπορούν να γίνουν αμείλικτα αν κάποιο μέλος του κυκλώματος «παραστρατήσει». Άλλωστε δεν είναι λίγες οι καταγγελίες κατοίκων για παρουσία ανδρών με άγρια σκυλιά ράτσας πίτμπουλ, οι οποίοι γεμίζουν τις πιάτσες θανάτου με ουσίες.

Το δεύτερο σενάριο που εξετάζεται είναι ο «Χαμπίμπι» να έπεσε θύμα χτυπήματος εκδίκησης από ομάδες αντιεξουσιαστών που αντιδρούν στην παρουσία μαφίας ναρκωτικών στην πλατεία Εξαρχείων. Ο άνδρας αραβικής καταγωγής είχε μπει στο στόχαστρο αντιεξουσιαστών, οι οποίοι τον κατήγγειλαν για διακίνηση ναρκωτικών και επιθέσεις με μαχαίρι εναντίον αναρχικών. Συγκεκριμένα, γνωστή μορφή του αντιεξουσιαστικού χώρου δημοσίευσε τον Φεβρουάριο του 2016 άρθρο στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Ποντίκι», μέσω του οποίου κατήγγειλε ότι εκείνος και δύο σύντροφοί του δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρια από μέλη της μαφίας ναρκωτικών στην πλατεία. Ο λόγος που τους επιτέθηκαν, σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, ήταν γιατί οι αντιεξουσιαστές  προσπάθησαν να προστατεύσουν μία κοπέλα που έπεσε θύμα σεξιστικών σχολίων από ναρκέμπορους.

Στο κείμενο «φωτογραφίζεται» ως ένας από τους βασικούς δράστες άτομο με το όνομα «Χαμπίμπι»: «Ο παρολίγον δολοφόνος είναι ένας Αιγύπτιος με το ψευδώνυμο "Xαμπίμπι", ο οποίος καθημερινά διακινεί ναρκωτικά στην πλατεία. Είναι πασίγνωστος στη περιοχή, καθότι έχει μαχαιρώσει 20 περίπου άτομα και ήταν επίσης ο δράστης του ξυλοδαρμού μιας κοπέλας που πυροδότησε και μια σχετική συζήτηση στο Indymedia (…) Μη ξεχνάμε βέβαια και τη περιβόητη πελατεία. Στρατιές ατόμων, εκατοντάδες νεολαίοι, οι οποίοι καθημερινά ψωνίζουν από τον "Χαμπίμπι" και τον κάθε "Χαμπίμπι" υποστηρίζοντας μια αφελή κουλτούρα ατομικής ψευτοαπελευθέρωσης και "επαναστατικής χειραφέτησης" πίνοντας το τσιγαράκι τους».

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'