Αυτή είναι η εφαρμογή που σας πληρώνει για να γυμνάζεστε, το Sweatcoin

Αν κάποια στιγμή χρειαστείτε ένα επιπλέον κίνητρο για να ξεκινήσετε την γυμναστική, μία νέα εφαρμογή για smartphone ίσως σας δώσει την απαραίτητη ώθηση που σας έλειπε. Η εφαρμογή Sweatcoin σας πληρώνει για να γυμνάζεστε.


Η εφαρμογή «Sweatcoin» παρακολουθεί την φυσική σας δραστηριότητά μέσω GPS και των αισθητήρων του κινητού σας, και σας πληρώνει αναλόγως σε «ψηφιακό» χρήμα. Για κάθε χίλια βήματα που περπατάτε, κερδίζετε ένα sweatcoin («νόμισμα- ιδρώτα/κόπωσης»). Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα sweatcoins για την αγορά αγαθών και υπηρεσιών, όπως συμβουλευτική προπονητών και συμμετοχή σε αθλητικές προπονήσεις.

Περισσότερα
• Αυτή είναι η άσκηση που αποκαλύπτει πότε θα πεθάνεις! (ΒΙΝΤΕΟ)
• Σετάκια για να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά σε ένα μήνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Για παράδειγμα, με 250 sweatcoins η εφαρμογή σας επιτρέπει να αγοράσετε με έκπτωση 80% αθλητικά παπούτσια και συνεδρίες crossfit. Δεδομένου ότι δύο χιλιάδες βήματα να αντιστοιχούν, χοντρικά, σε απόσταση ενός μιλίου, θα πρέπει να περπατήσετε περίπου 125 μίλια για να κερδίσετε την έκπτωση.

Για την ώρα η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο σε iPhone, αλλά ο συνεμπνευστής της εφαρμογής, Όλεγκ Φομένκο, υποσχέθηκε πως πολύ σύντομα θα περάσει και σε περιβάλλον android.

Τέσσερις start-ups του Λονδίνου έχουν ήδη υπογράψει με την Sweatcoin και, στο πλαίσιο των προγραμμάτων ανταμοιβής τους, προσφέρουν υγιεινά γεύματα, συνεδρίες μασάζ αλλά και ώρες σε σπα, σε αντάλλαγμα για sweatcoins.

«Αυτή η ιδέα θέλει να δώσει πραγματική αξία στην φυσική άσκηση», είπε στο Reuters ο Φομένκο. «Κάποια στιγμή το sweatcoin θα αποκτήσει μέχρι και κλειδωμένη ισοτιμία με την βρετανική λίρα», προέβλεψε.

Η εφαρμογή ικανοποιεί και τα ανταγωνιστικά ένστικτα των χρηστών της αφού τους βάζει στην διαδικασία «υγιούς συναγωνισμού»: όποιος κάνει τα περισσότερα βήματα μέσα στην ημέρα λαμβάνει περισσότερα μπόνους sweatcoins.

Μάλιστα ο Φομένκο προανήγγειλε συνεργασία και με ασφαλιστικές εταιρείες, όπου θα εξασφαλίζουν στους ασφαλισμένους τους εκπτώσεις στα συμβόλαια υγείας , ανταμείβοντάς τους για την καθημερινή φυσική τους

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'