Μετατροπή των ελληνικών νησιών σε hotspots το plan B στην ευρωτουρκική συμφωνία σύμφωνα με την Bild την γερμανική Espresso

Σχέδιο-σοκ για την μετατροπή των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου σε απέραντα hotspots, απεργάζονται ευρωπαϊκοί κύκλοι, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής ταμπλόιντ εφημερίδας Bild (στυλ Espresso), αφιερωμένο στο προβληματισμούς για τη βιωσιμότητα της ευρωτουρκικής συμφωνίας της 18ης Μαρτίου, μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία.


Η αποπομπή του Τούρκου πρωθυπουργού και 'αρχιτέκτονα' της συμφωνίας, Ahmet Davutoglou, η σκληρή στάση που υιοθετεί γενικότερα έναντι της Ε.Ε. ο Tayyip Erdogan και τα εμπόδια που παραμονεύουν στην κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες, στρέφουν τους Ευρωπαίους ιθύνοντες στην αναζήτηση ενός Plan B, για την περίπτωση κατάρρευσης της ευρωτουρκικής συμφωνίας.

Η Bild επικαλείται μη κατονομαζόμενο Ευρωπαίο υπουργό, σύμφωνα με το οποίο το περίγραμμα του Plan B συνίσταται στον εγκλωβισμό όλων των αιτουμένων ασύλου στα ελληνικά νησιά (των οποίων θα διακοπεί η ατμοπολοϊκή σύνδεση με την ηπειρωτική χώρα!), την επιτόπια εξέταση των αιτημάτων διεθνούς προστασίας και την επιστροφή όσων απορρίπτονται απευθείας, και όχι μέσω Τουρκίας, στις χώρες καταγωγής. Παράλληλα, τα κοινοτικά κονδύλια των 6 δισ. ευρώ, τα οποία η Ε.Ε. έχει υποσχεθεί στην Τουρκία στο πλαίσιο της συμφωνίας της 18ης Μαρτίου, θα διοχετευθούν στην Ελλάδα.

Περισσότερα
• Νέο «μπαράζ» τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο
• O Καμμένος φορούσε στολή παραλλαγής στο σημερινό πάρτι των Τούρκων στις Οινούσσες
• Με πρώτη φορά αριστερά και επίσημα λαθρομετανάστες από χτες όσοι μπαίνουν παρανόμως στην Ελλάδα

Πρέπει σε κάθε περίπτωση να λάβουμε και τις προφυλάξεις μας: προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε., χειρισμό των υποθέσεων ασύλου στα νησιά και όχι στην ηπειρωτική χώρα, επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών' δηλώνει στη Bild ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής και μέλος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Bundestag, Karl-Georg Wellmann,.

Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει στους ευρωπαϊκούς κύκλους ιδίως η πρόσφατη δήλωση του Tayyip Erdogan ότι η χώρα του δεν πρόκειται να αλλάξει την αντιτρομοκρατική της νομοθεσία, μολονότι αυτό είναι ένα από τα προαπαιτούμενα για την κατάργηση της βίζας, το 'μέγα έπαθλο' στο οποίο προσβλέπει η γειτονική χώρα από την εφαρμογή της συμφωνίας της 18ης Μαρτίου.

Σε μια τέτοια περίπτωση, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, ο Erdogan θα μπορούσε θυμωμένος να ανοίξει και πάλι τα σύνορα, αφήνοντας χιλιάδες πρόσφυγες να περάσουν στην Ε.Ε.


Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'